Barion Pixel
HUEN

Kezdőoldal

Kovács Gergely
2019. május 24.

Meghalt Kovách Tibor, a Budaörsi Bridzsklub alapítója

A Budaörsi Bridzsklub mély fájdalommal tudatja, hogy életének 82. évében meghalt alapító elnökünk, tiszteletbeli elnökünk, Kovách Tibor. Évtizedek óta súlyos egészségügyi gondok sújtották, de zokszó nélkül, töretlen akarattal és derűlátással fáradhatatlanul mindig beleállt minden küzdelembe. Sok-sok menetes, embert próbáló csata volt, ezt az utolsót már bírta.
Bánki Zoltán, Upor András
2019. május 23.

Helyzetjelentés Veszprémből – Csillagtúra Veszprém körül

– 1968-ban csatlakoztam a veszprémi Vegyipari Egyetem alakulóban lévő bridzsklubjához – kezdte emlékezését Argyelán János, a Gyela. Az akkor még csak 600 fős egyetemi kollektíva családias légkörében oktatók és hallgatók együtt ismerkedtek a bridzs alapjaival, játszottak szinte minden nap.
Mariusz Puczynski, Talyigás Pé
2019. május 17.

Köszönöm, Zia!

A mai napig kétszer tettem közzé írást a bridgewinnersen. Mindkettő negatív volt, és BZ-ről szóltak*. Most az az öröm ért, hogy változtathatok ezen, és írhatok valami egészen különlegesen pozitív dologról. Mariusz Puczynski bridgewinners.com-on megjelent cikkét Talyigás Péter fordította.
Poór István
2019. április 28.

Meghalt Bánkövi György

Évtizedek óta nem versenyzett már bridzsben. Bánkövi György legnagyobb eredményét 1969-ben érte el, a Marcell Peeters-licitversenyen világbajnoki harmadik, Európa-bajnoki első helyet ért el Poór Istvánnal úgy, hogy rajtuk kívül csak amerikai volt az első tízben. A 85 évesen elhunyt matematikusra egykori partnere emlékszik, és felidézzük a korabeli Bridzsélet alapján a licitversenyről az egyik szlempartit.
András Imre
2019. április 10.

Beszorítás magyar módra / ráadás – Egy parti élete (Berger Aliz)

Hegedűs Gál hívta fel figyelmünket a Darvas-példa (II/IV) harmadik előfordulására. Ennélfogva kutakodással töltöttem el egy napot, kiderítendő mi is történhetett valójában.
András Imre
2019. április 3.

Beszorítás magyar módra IV./IV – Négyszínű beszorítás

Mikor az elérhető bridzskönyveket mind elolvastam és bennük a beszorítások kavalkádjával találkoztam, gyűjtögetni kezdtem a témához tartozó partikat. A fecnikre felskiccelt állásokat borítékokba csoportosítottam egy jövőbeni nagy rendszerezés végett.
Bánki Zoltán
2019. március 29.

Helyzetjelentés Győrből

Március elején tartott tisztújító közgyűlést a Győr Megyei és Városi Bridzs SE. Régi-új elnökünk Zalka József, az alelnök Gyarmathy Ernő, az elnökség tagjai Bánki Zoltán, Fülöp Gábor, Komlós Zsuzsa, Zombori György.
András Imre
2019. március 27.

Beszorítás magyar módra III./IV – Háromszínű beszorítás (Ottlik Géza)

Az egyik lejátszás ismertetésekor évfolyamfelelősünk belegabalyodott egy beszorításnak nevezett végállásba. Később, mikor az elérhető bridzskönyveket mind elolvastam és bennük a beszorítások kavalkádjával találkoztam, gyűjtögetni kezdtem a témához tartozó partikat. A fecnikre felskiccelt állásokat borítékokba csoportosítottam egy jövőbeni nagy rendszerezés végett.
András Imre
2019. március 21.

Beszorítás magyar módra II./IV – Kétszínű beszorítás (Darvas Róbert)

Többnapos, téli, szánkós kirándulásra mentünk, ahol esténként a bridzs szabályait tanították. Az egyik lejátszás ismertetésekor évfolyamfelelősünk belegabalyodott egy beszorításnak nevezett végállásba. Később, mikor az elérhető bridzskönyveket mind elolvastam és bennük a beszorítások kavalkádjával találkoztam, gyűjtögetni kezdtem a témához tartozó partikat.
András Imre
2019. március 13.

Beszorítás magyar módra I./IV – Egyszínű beszorítás (Lukács Pál)

Minden az egyetemen kezdődött. Többnapos, téli, szánkós kirándulásra mentünk, ahol esténként a bridzs szabályait tanították. Az egyik lejátszás ismertetésekor évfolyamfelelősünk belegabalyodott egy beszorításnak nevezett végállásba. Később, mikor az elérhető bridzskönyveket mind elolvastam és bennük a beszorítások kavalkádjával találkoztam, gyűjtögetni kezdtem a témához tartozó partikat.