Barion Pixel
HUEN

Kezdőoldal

Kelen Károly
2023. augusztus 1.

In memoriam Tóth István

Eltemettük Totyát. Ott volt a családja, volt munkatársai, barátai, de legtöbbünk bridzsező volt, e szellemi sport megszállottjai, akik tudták, milyen szép élete volt: üresjárat nélkül. Mert ha véletlenül nem lett volna mit csinálnia, nyilván eszébe jutott egy leosztás, egy régen elemzésre váró helyzet, egy megoldandó licitprobléma, egy kis trükk, amivel át lehet volna verni az ellenfelet, és amit jó eltenni, mert legközelebb majd belelép a csapdába. És akkor lesz nagy nevetés. Nem bántó, nem kárörvendő, nem, nem. Hanem igazi, vidám és örömteli, mert ez játék. Kicsit tudomány, kicsit művészet, de azért csak játék. A mi játékunk.
Nagyiván Gábor
2023. április 7.

Szamos Gábor (1954–2023)

Ismét egy nagy egyéniség távozott közülünk. Barátom és „harcostársam”, Szamos Gábor hosszan tartó betegség után hagyott itt bennünket. A 2000-es évek generációja már nem ismerte, mert betegsége miatt idő előtt abba kellett hagynia a versenybridzset. Nekem több mint egy évtizedig állandó partnerem volt, de Balásy Istvánnal és a régóta visszavonult Kalocsay Andrással is sok versenyen játszott.
Talyigás Péter, Bridzsélet
2023. március 10.

Meghalt Macskásy Gábor

Kedden a Magyar Kupa két forduló közti szünetében jutott el a hír a versenyterembe, hogy meghalt Macskásy Gábor. Barátok, partnerek, csapattársak emlékeznek az elmúlt évtizedek egyik legsikeresebb és legszeretetreméltóbb bridzsezőjére.
Homonnay Géza
2023. január 28.

Pelikán József (1947–2023)

75 éves korában eltávozott közülünk Pelikán Jocó, a legokosabb emberek egyike, akit valaha ismertem. A legendás, első Fazekasos matematika-tagozatos osztály tanulójaként az akkoriban a szocialista tömbben szerveződő Nemzetközi Matematikai Diákolimpiákon hallatlan módon már első osztályos korában is részt vett és négy éven át volt a magyar csapat egyik legjobbja, negyedikesként maximális pontszámmal lett aranyérmes.

Mezei Katalin
2022. október 11.

Csak elsétált a kutyájával – búcsú Sebes Gábortól

Ezerszínű egyéniség sziporkázó tudással. Sebes Gáborról szeretnék írni, és nem véletlen, hogy nem teszem hozzá sehol, hogy volt… Több mint két éve nem találkoztunk személyesen, de nap mint nap része volt az életemnek. Ahogy olvasom a búcsúzó, megemlékező sorokat, ő számtalan emberrel tartott ilyen napi kapcsolatot. Mi elsősorban bridzsezőként ismertük, mások orvosként, az egészségügy szakértőjeként, vagy olyan emberként, aki a közelmúlt emlékeit könyvében feleleveníti, de ismerjük őt nagypapaként, és tudjuk mennyire ragaszkodott hozzá és mennyi örömöt adott neki kutyája, Zsarnok.