Barion Pixel
HUEN

Kezdőoldal

Weisz László
2024. június 6.

Meghalt Matheovits László

Újabb érzékeny veszteség érte Pécs, de talán az egész ország bridzstársadalmát. Életének 84. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt Matheovits László, aki 1971 óta meghatározó alakja volt bridzséletünknek.
Kelen Károly
2024. április 14.

Kelen (Széplaki) Ágnes 1943–2024

A sógornőm volt, még alig kezdtem a gimnáziumot, amikor már okos fejével, mosolygós arccal eligazított a természettudományokban. Úgy beszélt a matematikáról, mintha az élvezet tárgya lehetne. És ezzel rá is vezetett, hogy micsoda gyönyörűség forrása.
Kelen Károly
2023. december 15.

Cziffrusek, ne csináld! – Cziffra András (1948–2023)

Édes istenem, meg volt beszélve csütörtökön este hatra a bridzs a BBO-n (Holyinka–Cziffra, Topolyi–Kardos), és délelőtt még telefonon visszaigazolta szombatra is a szokásos partit (Welker hp., Welker–Jakab, Holyinka–Cziffra, Lovász–Kelen). Évtizedes cimborák, évszázados barátság, és most vége mindennek! Cziffra Andris az ebédnél valamit félrenyelt, fuldokolni kezdett, és hiába jöttek a mentők, már nem lehetett segíteni rajta. Ó, jaj, mindig ettől féltem, hogy valaki nem jön el, mi meg ott maradunk árván, és gyűrögetjük a lapokat, tapogatjuk a billentyűket vagy maszatoljuk az érintőképernyőt tovább.
Fazakas Gergely
2023. november 9.

Grőbler András (1933–2023)

Elment még egy sporttársunk – Grőbler András, aki több mint 60 éven át volt a bridzsszövetség játékosa, pár nappal 90. születésnapja előtt távozott.
Marczona Mariann
2023. október 24.

Meghalt Kása Mari

Felfoghatatlan. Tavasszal a férjével második lett párosban a vidékbajnokságon. Náluk vendégeskedtünk, aztán együtt voltunk a zalakarosi bridzstáborban. Az energiáját, vitalitását egy Duracell nyuszi is megirigyelhette volna, most pedig nincs többé.
Kelen Károly
2023. augusztus 1.

In memoriam Tóth István

Eltemettük Totyát. Ott volt a családja, volt munkatársai, barátai, de legtöbbünk bridzsező volt, e szellemi sport megszállottjai, akik tudták, milyen szép élete volt: üresjárat nélkül. Mert ha véletlenül nem lett volna mit csinálnia, nyilván eszébe jutott egy leosztás, egy régen elemzésre váró helyzet, egy megoldandó licitprobléma, egy kis trükk, amivel át lehet volna verni az ellenfelet, és amit jó eltenni, mert legközelebb majd belelép a csapdába. És akkor lesz nagy nevetés. Nem bántó, nem kárörvendő, nem, nem. Hanem igazi, vidám és örömteli, mert ez játék. Kicsit tudomány, kicsit művészet, de azért csak játék. A mi játékunk.
Nagyiván Gábor
2023. április 7.

Szamos Gábor (1954–2023)

Ismét egy nagy egyéniség távozott közülünk. Barátom és „harcostársam”, Szamos Gábor hosszan tartó betegség után hagyott itt bennünket. A 2000-es évek generációja már nem ismerte, mert betegsége miatt idő előtt abba kellett hagynia a versenybridzset. Nekem több mint egy évtizedig állandó partnerem volt, de Balásy Istvánnal és a régóta visszavonult Kalocsay Andrással is sok versenyen játszott.
Talyigás Péter, Bridzsélet
2023. március 10.

Meghalt Macskásy Gábor

Kedden a Magyar Kupa két forduló közti szünetében jutott el a hír a versenyterembe, hogy meghalt Macskásy Gábor. Barátok, partnerek, csapattársak emlékeznek az elmúlt évtizedek egyik legsikeresebb és legszeretetreméltóbb bridzsezőjére.
Homonnay Géza
2023. január 28.

Pelikán József (1947–2023)

75 éves korában eltávozott közülünk Pelikán Jocó, a legokosabb emberek egyike, akit valaha ismertem. A legendás, első Fazekasos matematika-tagozatos osztály tanulójaként az akkoriban a szocialista tömbben szerveződő Nemzetközi Matematikai Diákolimpiákon hallatlan módon már első osztályos korában is részt vett és négy éven át volt a magyar csapat egyik legjobbja, negyedikesként maximális pontszámmal lett aranyérmes.

Mezei Katalin
2022. október 11.

Csak elsétált a kutyájával – búcsú Sebes Gábortól

Ezerszínű egyéniség sziporkázó tudással. Sebes Gáborról szeretnék írni, és nem véletlen, hogy nem teszem hozzá sehol, hogy volt… Több mint két éve nem találkoztunk személyesen, de nap mint nap része volt az életemnek. Ahogy olvasom a búcsúzó, megemlékező sorokat, ő számtalan emberrel tartott ilyen napi kapcsolatot. Mi elsősorban bridzsezőként ismertük, mások orvosként, az egészségügy szakértőjeként, vagy olyan emberként, aki a közelmúlt emlékeit könyvében feleleveníti, de ismerjük őt nagypapaként, és tudjuk mennyire ragaszkodott hozzá és mennyi örömöt adott neki kutyája, Zsarnok.