Barion Pixel
HUEN

Kezdőoldal

Weisz László
2024. június 6.

Meghalt Matheovits László

Újabb érzékeny veszteség érte Pécs, de talán az egész ország bridzstársadalmát. Életének 84. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt Matheovits László, aki 1971 óta meghatározó alakja volt bridzséletünknek.
Gulyás Dániel, Kelen Károly
2024. május 30.

IMP-bajnokság 2024 8. játékhét

Befejeződött a 2024-es IMP-bajnokság, amely bár a bajnok tekintetében nem, de amúgy hozott sok meglepetést, továbbá egyre jobban teret nyernek a fiatalok – egyelőre többnyire az alacsonyabb osztályokban, de kíváncsian várjuk, jövőre mit hoznak majd az első osztályban.
Talyigás Péter
2024. május 29.

Az új név, amit meg kell tanulnunk: Pannon-Work – interjú Homonnay Gézával

Homonnay Géza évtizedeken keresztül volt a Magyar Bridzs Szövetség elnökségének tagja, ezen belül is hat évig volt elnök. Talán nem haragszik meg, ha eláruljuk, saját forrásaiból rendszeresen támogatja jelentős mértékben a magyar bridzset, a mostani interjúnak is egy nagyobbacska adomány adta az apropóját. Mondhatjuk, hogy szinte mindenkit ismer és szinte mindenki ismeri. Gézának azonban sok arca van, talán nem mindenki tudja, hogy kiemelkedően sikeres vállalkozó, világbajnoki bronzérmes bélyeggyűjtő, és megszállott teniszrajongó, aki nem csak a bélyegeket, de az elnökségi tagságokat is nagy szakértelemmel gyűjti.
Szappanos Géza
2024. május 24.

Az Öcsi

Nagyon rég óta vártam az alkalmat, hogy a magyar bridzs általam ismert legjobb játékosának érdemeiről kéretlenül beszámoljak.
Gulyás Dániel, Kelen Károly
2024. május 24.

IMP-bajnokság 2024, 7. játékhét

A hetedik fordulóval a hajrába fordult a 2024-es IMP-bajnokság, már csak egy játéknap maradt. A legtöbb osztályban már kialakultak a dobogóra esélyesek, de persze egy erős utolsó fordulóval még előbbre lehet lépni, a kiesési zónában pedig több pár biztos kiesőnek látszik, de sokan nincsenek még biztonságban.
Varga István
2024. május 18.

Modern licitelvek

Manapság nagyon más licitelvek uralkodnak kedvenc játékunkban, mint néhány évtizeddel ezelőtt. Sokat gondolkozom arról, vajon milyen lesz a licitálás mondjuk 50 év múlva. Ezt persze én már nem fogom megtudni. A legizgalmasabb kérdés számomra az, hogy lesznek-e olyan forradalmi változások a licitelvek terén, mint amiket én átéltem.
Gulyás Dániel, Kelen Károly
2024. május 17.

IMP-bajnokság 2024, 6. játékhét

A hatodik fordulóra került sor minden osztályban, tehát a verseny háromnegyedénél járunk. Bár a vezető párok nem (nagyon) változtak, szorosabbá vált több bajnokság is.
Jánosik Máté, Vági Máté, Zábrádi Benjámin
2024. május 14.

Kémeink jelentik – IMP-bajnokság 2024, 5. játékhét

Az IMP-bajnokság első három osztályában szétszórtuk három ügynökünket, hogy hétről hétre megkeressék a legizgalmasabb partikat a saját bajnokságukban és jelentést tegyenek róla. Ravasz Róka az I/A partijait, a Zágrábi Hentes az I/B partijait, míg a II. osztály partijait olyannyira titkos ügynök fogja szállítani, hogy még álneve sincs.
Gulyás Dániel, Kelen Károly
2024. május 10.

IMP-bajnokság 2024, 5. játékhét

Az ötödik fordulóval a bajnokság második felébe fordultunk, és még mindig nagy a mozgás a tabellákon. A kiesés ellen küzdve sokan igyekeznek pontokat szerezni, és megkapaszkodni az osztályukban, néhányan jó úton is járnak – persze még három nap hátra van, tehát folytatódhatnak a liftezések bőven.
Kuttner György, Nagyiván Gábor
2024. május 9.

Előszó Ottlik Géza Bridzsszótárához

„BRIDGE IS A GAME: a bridge az játék, angol szólás, amely hangsúlyozza a bridge előkelő természetét; se nem tudomány, se nem pénzszerzési mód, sem társasági kötelem, sem torna, nem mesterség és nem kötelesség, de nem is időtöltés, hanem: játék. A szó teljes értékében, mint ahogy az igazi játék nem időtöltés, hanem szerves élettevékenység.”