Barion Pixel
HUEN

Kezdőoldal

Homonnay Géza - 2019. november 7.

Elhunyt Nikolits Tamás

Nagyon rendes, nagyon jólelkű ember volt. Élete középpontjában a bridzs állt, igen magas szinten művelte a játékot. Már huszonéves korában magyar válogatott volt, Gabos Gábor partnereként szerepelt első Európa-bajnokságán. A FÉSZEK, majd a Taurus csapat oszlopos tagja volt, sokszoros válogatott, 29 magyar bajnoki címénél csak Dumbovich Miklósnak és Linczmayer Lajosnak van több. A legutóbbi időszakban a GAMAX csapatot erősítette. (Nikolits Tamás élete középpontjában a bridzs állt – Fotó: Lékó Tamás)

1947-ben született Budapesten, a család nagy kártyabarát volt, Tamás már kilencéves korában megtanult bridzsezni. Villamosmérnök egyetemistaként jutott le először bridzsversenyre, a Kőris utcába, és többé, egészen mostanáig, nem is szabadult a versenybridzs világából. Felesége, Nóri, fogorvos volt, nemrég hunyt el. Két felnőtt gyerekük van.

Tamás az elmúlt években már többet betegeskedett, többféle baja közül végül a leukémia súlyosbodott el annyira, hogy szerda reggel elvitte.

Jómagam a nyolcvanas évek közepén, nagy megtiszteltetésként kerültem a FÉSZEK csapatba, és ott vele is játszottam néhányszor. Majd ő átkerült a Taurusba (a mai Elastron), ahová néhány év késéssel, 1991-ben követtem, és ott már sokat játszottunk együtt. Mivel a rendszerváltás kapcsán a Taurus gumigyárnál lévő állása megszűnt, állást ajánlottam neki a GAMAXNET nevű cégünknél, itt több mint húsz évig, egészen nyugdíjba vonulásáig dolgozott. Úgyhogy nemcsak a bridzsasztalnál, hanem a cégben is sokat találkoztunk.

Jó barát volt, hiányozni fog.