Bridzsélet - Versenyekről

398 cikk

Versenybeszámoló – 44. IBBF

Bekő Zsófia, Talyigás Péter - 2021. november 10.
Kezdetektől fogva az volt a cél, hogy az idei IBBF-en minél több résztvevő legyen, minél több országból. Emiatt döntöttünk úgy, hogy ismét új helyszínt keresünk a versenynek, hiszen a tavalyi teremben csak 35 asztal fért el, és bíztunk benne, hogy ez idén nem lesz elég. Le is foglaltuk az ELTE gömbauláját (a szokásos februári időpont helyett) májusra, de hamar kiderült a Covid fertőzöttségi adatokból, hogy akkor nem tarthatjuk meg a versenyt, így esett a választás az október 23-i hétre (alkalmazkodva az egyetemi őszi szünethez, amikor elérhető volt a terem). »»

Egy korszak vége(?) – a Nickell csapat

Ráduly Csaba - 2021. október 20.
Azoknak, akik olvasták a Hibakereső – Amerikai válogató 5–6. nap cikket, talán feltűnt, hogy a válogatóversenyt megnyerő Nickell csapat névsorában nem szerepelt a Meckstroth–Rodwell pár. »»

Lauriáék nyerték az olasz válogatót

Kelen Károly - 2021. október 17.
A Zaleski–Vinci meccsen dőlt el, melyik csapat lesz az olasz válogatott jövőre Salsomaggiore Termében a Bermuda-kupán. A meccs nagyon sima volt, 80 leosztás után félbe is hagyták. Az utolsó 16 lejátszásának nem lett volna értelme, hiszen a Vinci 279–124-re vezetett. »»

Amerikában a nők végeztek, Fantoni nem lesz olasz válogatott a vb-n

Kelen Károly - 2021. október 16.
A Baker – Lynn Baker–Karen McCallum, Disa Eythorsdottir–Janice Molson, Jill Meyers–Kerri Sanborn simán győzött a Cole – Shannon Cappelletti–Margie Cole–Sandra Rimstedt, Irina Levityina–Jenny Wolpert ellen 298–189-re. Így az Egyesült Államok második csapataként utazhat az olaszországi női vébére (Velence-kupára).
»»

„Caro presidente” – Amerikai válogató 7–8. nap, olasz beütéssel

Kelen Károly - 2021. október 13.
Mielőtt rátérnénk az Egyesült Államok LovebBridge-zsel zajló válogató versenyére, néhány szó az olaszokról, még ha nem is látom tisztán, mi hogyan és miért. Mindnyájan emlékszünk rá, hogy az Bermuda-kupa európai selejtezőjén az olasz csapatban játszott volna Fulvio Fantoni, akit a világszövetség csalás miatt öt évre eltiltott a versenyzéstől, de akit a svájci székhelyű Nemzetközi Sportbíróság részben fölmentett. Fulvio így is kivárta az öt évet, és akceptálta, hogy ne játsszon csaló partnerével, Claudio Nunesszel. »»

Hibakereső – Amerikai válogató 5–6. nap

Kelen Károly - 2021. október 11.
A Nickell csapat – Nick Nickell–Ralph Katz, Bobby Levin–Steve Weinstein, Eric Greco–Geoff Hampson – lesz az Egyesült Államok első számú válogatottja jövő tavasszal az olaszországi világbajnokságon (Bermuda-kupán). A 120 leosztásos döntőben 220–199-re győzött a változó párosításban játszó Spector – Kevin Bathurst, John Hurd, John Kranyak, Warren Spector, Gavin Wolpert – ellen. »»

Egy játszma, hat asztal – Amerikai válogató 3–4. nap

Kelen Károly - 2021. október 9.
Már csak két csapatból lehet az első számú amerikai válogatott a jövő évi világbajnokságon.
A 120 leosztásos elődöntő egyik meccsén a Nickellnek nem is kellett minden partit lejátszania. Hat forduló után 237–112-es állásnál Hillék feladták a küzdelmet. A Spector–Fleisher-meccs eleinte szorosabban alakult. Két forduló (30 játszma) után a Fleisher vezetett 66–50-re. Az első nap után 109–108 volt az állás a Spector javára. A második nap első három fordulója a Spectoré volt. Annyira, hogy hiába nyerte meg az utolsó 15 játszmát 44–10-re az ellenfél, a Spector 231–191-re győzött.
»»

Szlemek napjai – Amerikai vb-válogató 1–2. nap

Kelen Károly - 2021. október 7.
Lement két nap az amerikai válogatóverseny LoveBridge bevetésével zajló döntőjéből. Négy csapat maradt állva. Igazából nem történt nagy meglepetés. A két sokkal esélyesebb csapat, a Nickell és a Fleisher legyőzte ellenfelét (a Donnert és a Gút). Az egyenlő erőket felvonultató másik két meccsen pedig ki kellett esnie két csapatnak. A Meckstrothtal felálló Levine vesztett a Spectorral szemben, a Hill pedig legyőzte a Bramleyt. »»

Csak egyszer történik meg – Kibic Open nyitó párosverseny

Fazakas Gergely - 2021. október 4.
A Kibic népszerű versenye ezúttal augusztus legvégére – szeptember elejére húzódott át. A nyitó IMP-páros után tettem fel nagymester barátomnak kérdéseket, ő hogyan licitálta volna a lapjaimat. »»

Kisebb csoda – LoveBridge-en folyik az amerikai válogató végjátéka

Talyigás Péter - 2021. október 3.
A USBC (United States Bridge Championship) az amerikai válogatóverseny. A győztes (USA1) és a második helyezett (USA2) képviselheti az Amerikai Egyesült Államokat a világbajnokságon – mind a négy kategóriában (nyílt, női, vegyes, szenior). Ez az egyik, ha nem „a” legnagyobb presztízsű verseny az Egyesült Államokban, a bridzs legnagyobb nemzeti közösségében. A versenyt nem az ACBL (American Contract Bridge League), a klubokért és az ún. Nationalsökért felelős bridzsszövetség rendezi, hanem a USBF (United States Bridge Federation), amely tevékenységének ez a bajnokság áll a fókuszában. A jövő évi világbajnokság amerikai selejtezőjének végjátéka kedden indul – és LoveBridge-en játsszák. »»

398 cikk