Bridzsélet - Feladványok

40 cikk

Licitfórum 2022 – Feladványok

Mezei Katalin - 2022. október 4.
A licitfórum feladványaira várjuk az olvasók válaszait is. A válaszok az év végi Bridzsélet 2022 magazinban jelennek meg.

»»

Licitfórum 2021 – feladványok

Mezei Katalin - 2021. október 23.
Az év végi bridzsélet 2021 magazinban is lesz licitfórum, íme a problémák! A szerző várja az olvasók megoldásait is. »»

Újévi kvíz – megfejtések

Szilágyi László - 2021. január 3.
Még az óévben adtunk fel két DSD feladványt. A double single dummyt úgy kell elképzelni, mintha az egyik vonal 52 lapot látna (általában az ellenjátékosok), a másik viszont csak 26-ot, a sajátjait és az asztalt. A cél, hogy az ellenfelet, aki csak a saját lapjait meg az asztalt látja, ravasz játékunkkal rávegyük arra, hogy logikusan gondolkozva és tőlünk is logikus játékot feltételezve(!) felvevőként elbukja az amúgy benne lévő játszmát. Most lássuk a megoldásokat.

»»

Újévi kvíz

Szilágyi László - 2020. december 27.
Két úgynevezett DSD feladvány következik. DSD, azaz double single dummy. Úgy kell elképzelni, mintha az egyik vonal 52 lapot látna (általában az ellenjátékosok), a másik viszont csak 26-ot, a sajátjait és az asztalt. Ez abban tér el a double dummy rejtvényektől, hogy utóbbiakban mindenki minden lapot lát. A cél, hogy az ellenfelet, aki csak a saját lapjait meg az asztalt látja, ravasz játékunkkal rávegyük arra, hogy logikusan gondolkozva és tőlünk is logikus játékot feltételezve(!) felvevőként elbukja az amúgy benne lévő játszmát.

»»

Licitfórum – Bridzsélet 2020 magazin

Mezei Katalin - 2020. október 24.
Ebben a járvánnyal terhelt évben is megjelenik év végén a Bridzsélet éves magazinja. A szokásokhoz hűen ebben is lesz licitfórum rovat, és ezúttal is kíváncsian várjuk, hogy az olvasók mit tennének a feladványokban megidézett éles helyzetekben. Íme!

»»

Licitfórum – Bridzsélet 2019

Mezei Katalin - 2019. szeptember 23.
A tavalyihoz hasonlóan az idei év végi Bridzsélet magazinban is lesz Licitfórum. Mezei Katalin szokás szerint öt licit- és egy indító kijátszó problémát hozott, a mi dolgunk válaszolni, ugyanis az olvasók megoldásai is bekerülnek majd a lapba! »»

Licitfórum – Bridzsélet 2018

Mezei Katalin - 2018. október 22.
A Bridzsélet 2018 című év végi kiadványunkban lesz licitfórum is. Az ott megjelenő feladványokat most közzétesszük, hogy az olvasók is elküldhessék a szerzőnek licitjeiket, indító kijátszásukat. »»

Extra nyereményjáték – megfejtéssel

András Imre, Nagyiván Gábor - 2018. január 3.
A Bridzsmánia rejtvénysorozat befejezésekor bónuszként meghirdettünk egy extra nyereményjátékot, melyben adott feltételek mellett egy nyílt lapos (double dummy) kiosztást kellett megalkotni. Az András Imre negyedik könyvében található feladvány túl nehéznek bizonyult, mert megfejtés nem érkezett, ezért úgy döntöttünk, hogy a feladatot könnyítéssel folytatjuk, hátha... »»

Bridzsmánia rejtvénybajnokság 15. feladvány – megfejtéssel

Nagyiván Gábor - 2017. december 14.
Ez a rejtvénysorozat utolsó feladványa, a beküldési határidő 2017. december 20., szerda. A megfejtéseket a nagyivangKUKACgmail.com emailcímre várjuk, vagy a szerzőnek lehet elküldeni a Facebookon. Az összetett díjazása: az első helyezett ingyen vehet részt a VI. Budaörsi Bridzsünnepen december 30-án, a második Szilágyi Kinga által készített meglepetésajándékot nyer, a szerző pedig felajánlotta Bridzsmánia című könyvének egy-egy példányát a harmadiknak és a leglelkesebb feladványmegoldónak. A jövő héten eredményhirdetés.

»»

Bridzsmánia rejtvénybajnokság 14. feladvány – megfejtéssel

Nagyiván Gábor - 2017. december 7.
A sorozat utolsó előtti feladványa. Beküldési határidő: 2017. december 13., szerda. A megfejtéseket a nagyivangKUKACgmail.com emailcímre várjuk, vagy a szerzőnek lehet elküldeni a Facebookon. A rejtvénybajnokság utolsó darabja jövő csütörtökön jelenik meg. Az összetett díjazása: az első helyezett ingyen vehet részt a VI. Budaörsi Bridzsünnepen december 30-án, a második Szilágyi Kinga által készített meglepetésajándékot nyer, a szerző pedig felajánlotta Bridzsmánia című könyvének egy-egy példányát a harmadiknak és a leglelkesebb feladványmegoldónak. További nyereményfelajánlásokat mi és nyilván a játékosok is örömmel veszünk. »»

40 cikk