Barion Pixel
HUEN

Kezdőoldal

Mezei Katalin
2022. október 4.

Licitfórum 2022 – Feladványok

A licitfórum feladványaira várjuk az olvasók válaszait is. A válaszok az év végi Bridzsélet 2022 magazinban jelennek meg.

Mezei Katalin
2021. október 23.

Licitfórum 2021 – feladványok

Az év végi bridzsélet 2021 magazinban is lesz licitfórum, íme a problémák! A szerző várja az olvasók megoldásait is.
Szilágyi László
2021. január 3.

Újévi kvíz – megfejtések

Még az óévben adtunk fel két DSD feladványt. A double single dummyt úgy kell elképzelni, mintha az egyik vonal 52 lapot látna (általában az ellenjátékosok), a másik viszont csak 26-ot, a sajátjait és az asztalt. A cél, hogy az ellenfelet, aki csak a saját lapjait meg az asztalt látja, ravasz játékunkkal rávegyük arra, hogy logikusan gondolkozva és tőlünk is logikus játékot feltételezve(!) felvevőként elbukja az amúgy benne lévő játszmát. Most lássuk a megoldásokat.

Szilágyi László
2020. december 27.

Újévi kvíz

Két úgynevezett DSD feladvány következik. DSD, azaz double single dummy. Úgy kell elképzelni, mintha az egyik vonal 52 lapot látna (általában az ellenjátékosok), a másik viszont csak 26-ot, a sajátjait és az asztalt. Ez abban tér el a double dummy rejtvényektől, hogy utóbbiakban mindenki minden lapot lát. A cél, hogy az ellenfelet, aki csak a saját lapjait meg az asztalt látja, ravasz játékunkkal rávegyük arra, hogy logikusan gondolkozva és tőlünk is logikus játékot feltételezve(!) felvevőként elbukja az amúgy benne lévő játszmát.

Mezei Katalin
2020. október 24.

Licitfórum – Bridzsélet 2020 magazin

Ebben a járvánnyal terhelt évben is megjelenik év végén a Bridzsélet éves magazinja. A szokásokhoz hűen ebben is lesz licitfórum rovat, és ezúttal is kíváncsian várjuk, hogy az olvasók mit tennének a feladványokban megidézett éles helyzetekben. Íme!

Mezei Katalin
2019. szeptember 23.

Licitfórum – Bridzsélet 2019

A tavalyihoz hasonlóan az idei év végi Bridzsélet magazinban is lesz Licitfórum. Mezei Katalin szokás szerint öt licit- és egy indító kijátszó problémát hozott, a mi dolgunk válaszolni, ugyanis az olvasók megoldásai is bekerülnek majd a lapba!
Mezei Katalin
2018. október 22.

Licitfórum – Bridzsélet 2018

A Bridzsélet 2018 című év végi kiadványunkban lesz licitfórum is. Az ott megjelenő feladványokat most közzétesszük, hogy az olvasók is elküldhessék a szerzőnek licitjeiket, indító kijátszásukat.
András Imre, Nagyiván Gábor
2018. január 3.

Extra nyereményjáték – megfejtéssel

A Bridzsmánia rejtvénysorozat befejezésekor bónuszként meghirdettünk egy extra nyereményjátékot, melyben adott feltételek mellett egy nyílt lapos (double dummy) kiosztást kellett megalkotni. Az András Imre negyedik könyvében található feladvány túl nehéznek bizonyult, mert megfejtés nem érkezett, ezért úgy döntöttünk, hogy a feladatot könnyítéssel folytatjuk, hátha...
Nagyiván Gábor
2017. december 14.

Bridzsmánia rejtvénybajnokság 15. feladvány – megfejtéssel

Ez a rejtvénysorozat utolsó feladványa, a beküldési határidő 2017. december 20., szerda. A megfejtéseket a nagyivangKUKACgmail.com emailcímre várjuk, vagy a szerzőnek lehet elküldeni a Facebookon. Az összetett díjazása: az első helyezett ingyen vehet részt a VI. Budaörsi Bridzsünnepen december 30-án, a második Szilágyi Kinga által készített meglepetésajándékot nyer, a szerző pedig felajánlotta Bridzsmánia című könyvének egy-egy példányát a harmadiknak és a leglelkesebb feladványmegoldónak. A jövő héten eredményhirdetés.

Nagyiván Gábor
2017. december 7.

Bridzsmánia rejtvénybajnokság 14. feladvány – megfejtéssel

A sorozat utolsó előtti feladványa. Beküldési határidő: 2017. december 13., szerda. A megfejtéseket a nagyivangKUKACgmail.com emailcímre várjuk, vagy a szerzőnek lehet elküldeni a Facebookon. A rejtvénybajnokság utolsó darabja jövő csütörtökön jelenik meg. Az összetett díjazása: az első helyezett ingyen vehet részt a VI. Budaörsi Bridzsünnepen december 30-án, a második Szilágyi Kinga által készített meglepetésajándékot nyer, a szerző pedig felajánlotta Bridzsmánia című könyvének egy-egy példányát a harmadiknak és a leglelkesebb feladványmegoldónak. További nyereményfelajánlásokat mi és nyilván a játékosok is örömmel veszünk.