Barion Pixel
HUEN

Kezdőoldal

Fazakas Gergely, Gulyás Dániel
2023. december 1.

MP-bajnokság 2023–2024 1. forduló

Négy osztályban megkezdődött a párosbajnokság. Sokan nem szeretik, sőt, szerencsejátéknak tartják, mások szerint ez az igazi bridzs, minden ütés számít. Nos, idén sem fog csillapodni a vita, már az első fordulóban sok érdekes/meglepő partival találkozhattunk.
Elnökség
2023. november 27.

Mindenki egyért

Akárhogy is szeretnénk, a bridzs (eddig) nem a XXI. század sportja. Még azt is tudjuk, hogy miért: ahhoz, hogy élvezetessé váljon, sok energiát kell belefektetni. Többet, mint amennyit egy videojáték, egy társas játék vagy akár a sakk igényel ahhoz, hogy élvezetes legyen. Nehézség az is, hogy párokban játszunk. Nehéz belevágni egyedül, márpedig olyan korban élünk, ahol több az izolált ember, mint korábban bármikor. De ti, akik ezeket a sorokat olvassátok, megtettétek mindezt, és tudjátok, hogy megérte!
Gulyás Dániel
2023. november 23.

Fiatalok a csúcson – csapatbajnokság 2023 11. forduló

Véget ért a csapatbajnokság minden osztályban a közép-magyarországi régióban (KMR). Múlt heti bejelentkezésünk óta váratlan események nem történtek ugyan, de mindenképp meglepetés az első osztályú bajnokság végeredménye.
Gulyás Dániel, Kelen Károly
2023. november 16.

A titkos fegyver – csapatbajnokság 2023 10. forduló

Az utolsó előtti fordulót játszottuk minden osztályban, igaz, már igyekszik mindenki a halasztott mérkőzéseire is sort keríteni, így az első osztályban például nem is egy, hanem másfél forduló eredményei kerültek a héten a tabellára, és mindössze egy mérkőzés hiányzik, hogy teljes legyen az állás. A hét nyertese egyértelműen a Gamax. A bajnokcsapat ugyan ezúttal nem lesz első már, de a középmezőny aljáról a harmadik helyre rakétázott, miután bevetette titkos fegyverét.
Gulyás Dániel
2023. november 10.

Közeledik a végjáték – csapatbajnokság 2023 9. forduló

Közeledik a bajnokság vége, kezdenek kialakulni az erőviszonyok végre, bár még egyik osztályban sem dőlt el semmi. Az első osztályban a Feel the Beat továbbra is vezet, de előnyük jelentősen csökkent, mivel pár ponttal kikaptak a Gamaxtól, akik ugyan csak árnyékuk önmaguknak, de még mindig veszélyes csapat. Az Angels már csak 6 pontra van, mivel a nap rangadóján alaposan elnáspángolta a szintén a bajnoki címre hajtó Galimot, alig 1 pontot hagyva nekik. Kapitány-névadójuk, Gál Péter nem játszott ugyan, de nem így tervezte ünnepelni 70. születésnapját (innen is sok boldogot!), hiszen társai közel ennyi ponttal kaptak ki…
Fazakas Gergely
2023. november 9.

Grőbler András (1933–2023)

Elment még egy sporttársunk – Grőbler András, aki több mint 60 éven át volt a bridzsszövetség játékosa, pár nappal 90. születésnapja előtt távozott.
Talyigás Péter
2023. november 8.

Van-e dolgunk?

Mindannyian érezzük, hogy ha lassan is, de következetesen fogy a játékosok száma budapesti bajnokságainkról. Már második éve nem tudunk indítani harmadosztályt. Lényeges ez, hiszen a szövetség rengeteg pénzt költ annak érdekében, hogy Budapesten versenytermet tartson fenn. Mi van a lassú kopás háttérben? Annyi lenne az egész, hogy öregszünk? Vagy a Covid által megtépázott játékoskedv nem tud visszatérni? Mi van még? Min tudunk javítani, mi az amibe bele kell törődnünk? Milyen feladatok következnek mindebből az elnökség számára, és mi az, amin együtt, a közösségnek kell változtatnia?
Vikor Dániel
2023. november 5.

Egy kényszerhívásos beszorítás a BBO-ról

BBO free robot duplicate versenyen játszottam ezt a leosztást, MP párosversenyen.
Gulyás Dániel
2023. november 3.

Változás az élen – csapatbajnokság 2023 8. forduló

Új seriff van a városban! Némileg meglepő módon simán élre állt a Feel the Beat az I/A-ban. Előbb halasztott meccsen verték alaposan a Visoftot (16–4), majd a keddi 8. fordulóban szinte az összes pontot elvitték az eddig végig dobogón tanyázó Szigethytől, és 16 ponttal elhúztak a második Angelstől (akiknek csak egy döntetlenre futotta a Libella ellen), igaz, Keményéknek még hátra van a halasztott meccsük, szintén Mirkék ellen.
Gulyás Dániel
2023. október 27.

Nagy izgalom a szétválásnál – csapatbajnokság 2023 7. forduló

A hetedik játéknap igen hiányosan zajlott a legmagasabb osztályban – az Angels értehető okokból nem játszott, a Small Federations Games-en képviselik Magyarországot a héten, de még egy találkozó elmaradt, így összesen négy meccset halasztottak már el az eddigi fordulókban. Ez azt jelenti, hogy több csapatnak van elmaradt meccse, mint ahánynak nincs, így csak az átlagok alapján lehet nagyjából megtippelni, ki hogyan áll. Az I/B-ben pedig megtörtént a szétválás felső- és alsóházra.