Barion Pixel
HUEN

Kezdőoldal

Marczona Mariann
2023. október 24.

Meghalt Kása Mari

Felfoghatatlan. Tavasszal a férjével második lett párosban a vidékbajnokságon. Náluk vendégeskedtünk, aztán együtt voltunk a zalakarosi bridzstáborban. Az energiáját, vitalitását egy Duracell nyuszi is megirigyelhette volna, most pedig nincs többé.
Gulyás Dániel
2023. október 18.

Éles a küzdelem az I/A első helyéért – csapatbajnokság 2023 6. forduló

A hatodik játéknappal átfordultunk a bajnokság második felébe. A legmagasabb osztályban ezúttal is elmaradt egy meccs, ennek ellenére kezd körvonalazódni, hogy kiknek van esélye az első hatba kerülni (országos döntő), és kik harcolnak a bennmaradásért – persze változó forma esetén még simán lehet célokat váltani, akár mindkét irányba.
Gulyás Dániel
2023. október 12.

Nagyon együtt az I/A első kétharmada – csapatbajnokság 2023 5. forduló

Az ötödik fordulót játszották a csapatok ezen a héten, közel a bajnokság fele. Az első osztályban továbbra is szoros a tabella, de még mindig a Szigethy vezet, ezúttal a Visoftot verték 10 ponttal, és lassan ideje lesz komolyan venni őket (ha valaki eddig nem tette volna). Bár pár megoldásuk régimódinak tűnik, a rutin meg az évek hozzák eddig azt a pluszt, aminek segítségével élen tudnak maradni.
Szücs Leó, Szilágyi László
2023. október 9.

Magyar győzelmek Poprádon

„Veni, vidi, vici” – mondta valami csávó, akiről ha jól tudom, még salátát is neveztek el. Mi most nemrég elmentünk Poprádba, láttuk a lapokat, és győztünk.
Gulyás Dániel
2023. október 5.

Szétszakadtak a csoportok az I/B-ben – csapatbajnokság 2023 4. forduló

A negyedik fordulóra került sok a héten a csapatbajnokságon. Az első osztályban nem sokat változott a helyzet, még mindig nagyon szorosan állnak a csapatok a tabellán.
Kuttner György
2023. október 2.

Marrákesben jártak – Világbajnoki LoveBridge-tapasztalatok

A szeptember elején záruló csapatvilágbajnokságot sokan követték itthon. Sajnos, magyar versenyzőknek ez alkalommal nem szurkolhattunk, de két bridzsezőnk, Bekő Zsófi és Bakó Dani a helyszínen tartózkodott, így őket faggattuk.
Gulyás Dániel
2023. szeptember 28.

Fontos fordulók jönnek az I/B-ben – csapatbajnokság 2023 3. forduló

A harmadik fordulót játszottuk le a héten a csapatbajnokságból. Az első osztályról azt írtuk múlt héten, hogy szoros a mezőny, korai még tippelni. Nos, azóta a mezőny jobban összetömörödött – az első és az utolsó között kevesebb, mint 12 VP van, tehát ez talán minden idők legizgalmasabb szezonkezdése.
Gulyás Dániel
2023. szeptember 22.

Pula 2023 – Egy magyar csapatbronz története

Idén már 61. alkalommal rendezték meg a Nemzetközi Pulai Bridzsfesztivált. Micsoda szám! Szerencsére egyre többen jönnek erre a csodálatos helyen lévő versenyre, ami megszenvedte a vírus miatti leállást, de kezd újra régi fényében ragyogni, hiszen idén tavalyhoz képest hússzal több csapat, 82 vett részt a versenyen, és a 192 pár sem megvetendő. Ugyan ezek a számok voltak már nagyobbak is korábban, de ha hozzátesszük, hogy kb. egy héttel korábban ért véget Marrákesben a világbajnokság, ahová bizonyára sokan ellátogattak a lelkes amatőrök közül is (volt nyílt csapatverseny ott is), jövőre talán újra elérhető a 100-as, illetve a 200-as határ.
Gulyás Dániel
2023. szeptember 20.

Az I/A tömör, a II. osztályban már vannak ellépők – Csapatbajnokság 2023 2. forduló

A pulai verseny miatti szünet után a második fordulóval folytatódott a csapatbajnokság minden osztályban. Az első osztályban ezúttal két olyan rangadót játszottak, ahol az első hatba várt csapatok küzdöttek egymással.
Kovács Gergely
2023. szeptember 19.

Ifiképzés: új szezon, új lendület

Az utánpótlás-versenyzők számára is elindult az új szezon. Alaposan átalakítottuk a képzési rendszert. Hogy mire számíthatnak az idén a fiatalok, azt az ifiszezon kick offon beszéltük át velük.