Bridzsélet - Bajnokságokról

541 cikk

Csülökre! – csb 2022 I/B és II. osztály 1. játékhét

Fazakas Gergely - 2022. szeptember 8.
Az I/B osztály 16 csapata két nyolcas csoportban látott neki a körmérkőzésnek. Egy változás történt az előzetes rajtlistához képest: Vida Misi és Vinkler László a P-T-hez igazolt, a Vida csapat helyén Feel the beat néven a bajnokságra talán legesélyesebb négyes: Tichy Eszter, Zalai Ágnes, Marjai Péter és Balásy Zsolt nevezett. A mindig veszélyes Durostone-tól azonban határozott verést kaptak.

»»

Új év, új remények – csb 2022 I/A 1. forduló

Gulyás Dániel - 2022. szeptember 7.
„Új szín, új remények” – szoktuk mondani, amikor felvevő- (vagy ellen-)játékban nem válik be egy mellékszín kidolgozása. Nos, idén sok csapat próbált új összeállításban indulni a bajnokságon, bár ez talán az első osztályra kevésbé igaz. Még nincs III. osztály, de a II.-ban 23 csapat nevezett. (Az I/B-ben és a II. osztályban történtekkel külön cikkben foglalkozunk.)

»»

Fischer Brigitta bridzsvilágbajnok!

Kelen Károly - 2022. augusztus 25.
Fischer Brigitta 28 éves magyar építész a wroclawi nyílt bridzsvilágbajnokság női csapatversenyén aranyérmet szerzett! Csapatának felállítása: Joan Brody (Egyesült Államok), Fischer Brigitta (Magyarország), Marion Michielsen (Svédország), Cecilia Rimstedt (Svédország), Sandra Rimstedt (Egyesült Államok).

»»

IMP-bajnokság 2022, 4. forduló

Gulyás Dániel - 2022. május 26.
Véget ért az idei IMP-bajnokság, mely igen kurta, és így furcsa lett. A kevesebb játéknap, kevesebb leosztás miatt nem biztos, hogy az az eredmény született, ami 8 játéknap után lett volna, kevesebb volt a hibázási, javítási lehetőség, sokkal többet nyomott a latban egy-egy parti, a kimaradási korrekciókról nem is beszélve – a verseny végén többen vártuk a manuálisan kijavított végeredményt, mi például az ötödik, feljutást érő helyen várakoztunk, mire kijött az eredmény, már hetedikek lettünk... De persze ilyen (is) a sport.

»»

Országos Csapatbajnokság 2022, döntő

Nagyiván Gábor - 2022. május 25.
A hétvégén bonyolították le a Récsei Centerben az Országos Csapatbajnokság döntőjét. Ez a legrangosabb magyar verseny, melyen a játék ezúttal is a LoveBridge szoftverével és tableteken zajlott, így nem kellett a helyszínen kibicelni, mert az összes mozzanatot követni tudták otthonról is az érdeklődök. Annyi változás történt, hogy a LoveBridge új dizájnnal jelentkezett, mely kiválóan működött és nem is néz ki rosszul, de az a sejtésünk, hogy nem ez lesz a végleges változat. A döntőbe négy budapesti csapat jutott, a GAMAX, a Galim, a Budaörs 17 és a FÉSZEK. A Gamax és a Galim a Budapest Bajnokság (hivatalosan KMOR) I/A osztályában az első két helyen végzett, így ők kiemeltként automatikusan jutottak a legjobb négy közé. A maradék két helyért a Bp. 3–6. helyén végző csapatok a legjobb négy vidéki csapattal kibővítve egy újabb versenyen vettek részt, melyből a Budaörs 17 és a FÉSZEK jutott tovább (a budaörsiek 7.-ek voltak, beugróként indultak).

»»

IMP-bajnokság 2022, 3. forduló

Gulyás Dániel - 2022. május 20.
A 3. fordulón is túl van a mezőny, azaz már csak egy játéknap van hátra az idei rövid IMP-bajnokságból. A hétvégén az országos csb, jövő héten pedig az IBBF zajlik egész héten, sűrű lesz a szezon vége – annyira, hogy a kupadöntőkre majd csak szeptemberben kerül sor.
»»

Kié az 1-es magasság? – IMP-bajnokság I/B, 1. és 2. forduló

Fazakas Gergely - 2022. május 12.
„Az 5-ös magasság az ellenfélé” – gyakran mondott és nemritkán megcáfolt igazság, ahogy Gulyás Dániel heti, a dupla gémekről szóló beszámolójából is kiderül. „És a 3-as magasság is” – teszik hozzá sokszor. Vagyis a 2-es magasságon sokszor nem jó játszani hagyni fitjében az ellenfelet. De mi a helyzet az 1-es magassággal? Három parti az I/B első két fordulójából, ahol hagyták az ellenfelet a kezdő liciten játszani.
»»

IMP-bajnokság 2022, 2. forduló

Gulyás Dániel - 2022. május 11.
A második játéknap is véget ért, ezzel pedig már a rövidített IMP-párosbajnokság feléhez értünk. Minden osztályban játszottak, már alakul, ki küzd a feljutásért vagy bajnoki címért, és kiknek kell hátrafelé tekingetniük, mivel a kiesés réme fenyegeti őket. »»

IMP-bajnokság 2022, 1. forduló

Gulyás Dániel - 2022. május 4.
Az első játéknappal megkezdődött az idei mini IMP-párosbajnokság. Mini, mivel a szokásos 8 helyett csak 4 partit játszunk minden ellenfél ellen, nyolc helyett pedig csak négy játéknap lesz, de hát ez még a vírus és a költözés mellékhatása.

»»

Kis hiba, nagy parti, meg egy ritka madár – OMP-döntő

Ráduly Csaba - 2022. április 28.
Az országos MP-döntő első fordulójában került terítékre a következő parti.

»»

541 cikk