Barion Pixel
HUEN

Kezdőoldal

Fazakas Gergely, Gulyás Dániel
2023. december 1.

MP-bajnokság 2023–2024 1. forduló

Négy osztályban megkezdődött a párosbajnokság. Sokan nem szeretik, sőt, szerencsejátéknak tartják, mások szerint ez az igazi bridzs, minden ütés számít. Nos, idén sem fog csillapodni a vita, már az első fordulóban sok érdekes/meglepő partival találkozhattunk.
Gulyás Dániel
2023. november 23.

Fiatalok a csúcson – csapatbajnokság 2023 11. forduló

Véget ért a csapatbajnokság minden osztályban a közép-magyarországi régióban (KMR). Múlt heti bejelentkezésünk óta váratlan események nem történtek ugyan, de mindenképp meglepetés az első osztályú bajnokság végeredménye.
Gulyás Dániel, Kelen Károly
2023. november 16.

A titkos fegyver – csapatbajnokság 2023 10. forduló

Az utolsó előtti fordulót játszottuk minden osztályban, igaz, már igyekszik mindenki a halasztott mérkőzéseire is sort keríteni, így az első osztályban például nem is egy, hanem másfél forduló eredményei kerültek a héten a tabellára, és mindössze egy mérkőzés hiányzik, hogy teljes legyen az állás. A hét nyertese egyértelműen a Gamax. A bajnokcsapat ugyan ezúttal nem lesz első már, de a középmezőny aljáról a harmadik helyre rakétázott, miután bevetette titkos fegyverét.
Gulyás Dániel
2023. november 10.

Közeledik a végjáték – csapatbajnokság 2023 9. forduló

Közeledik a bajnokság vége, kezdenek kialakulni az erőviszonyok végre, bár még egyik osztályban sem dőlt el semmi. Az első osztályban a Feel the Beat továbbra is vezet, de előnyük jelentősen csökkent, mivel pár ponttal kikaptak a Gamaxtól, akik ugyan csak árnyékuk önmaguknak, de még mindig veszélyes csapat. Az Angels már csak 6 pontra van, mivel a nap rangadóján alaposan elnáspángolta a szintén a bajnoki címre hajtó Galimot, alig 1 pontot hagyva nekik. Kapitány-névadójuk, Gál Péter nem játszott ugyan, de nem így tervezte ünnepelni 70. születésnapját (innen is sok boldogot!), hiszen társai közel ennyi ponttal kaptak ki…
Gulyás Dániel
2023. november 3.

Változás az élen – csapatbajnokság 2023 8. forduló

Új seriff van a városban! Némileg meglepő módon simán élre állt a Feel the Beat az I/A-ban. Előbb halasztott meccsen verték alaposan a Visoftot (16–4), majd a keddi 8. fordulóban szinte az összes pontot elvitték az eddig végig dobogón tanyázó Szigethytől, és 16 ponttal elhúztak a második Angelstől (akiknek csak egy döntetlenre futotta a Libella ellen), igaz, Keményéknek még hátra van a halasztott meccsük, szintén Mirkék ellen.
Gulyás Dániel
2023. október 27.

Nagy izgalom a szétválásnál – csapatbajnokság 2023 7. forduló

A hetedik játéknap igen hiányosan zajlott a legmagasabb osztályban – az Angels értehető okokból nem játszott, a Small Federations Games-en képviselik Magyarországot a héten, de még egy találkozó elmaradt, így összesen négy meccset halasztottak már el az eddigi fordulókban. Ez azt jelenti, hogy több csapatnak van elmaradt meccse, mint ahánynak nincs, így csak az átlagok alapján lehet nagyjából megtippelni, ki hogyan áll. Az I/B-ben pedig megtörtént a szétválás felső- és alsóházra.
Gulyás Dániel
2023. október 18.

Éles a küzdelem az I/A első helyéért – csapatbajnokság 2023 6. forduló

A hatodik játéknappal átfordultunk a bajnokság második felébe. A legmagasabb osztályban ezúttal is elmaradt egy meccs, ennek ellenére kezd körvonalazódni, hogy kiknek van esélye az első hatba kerülni (országos döntő), és kik harcolnak a bennmaradásért – persze változó forma esetén még simán lehet célokat váltani, akár mindkét irányba.
Gulyás Dániel
2023. október 12.

Nagyon együtt az I/A első kétharmada – csapatbajnokság 2023 5. forduló

Az ötödik fordulót játszották a csapatok ezen a héten, közel a bajnokság fele. Az első osztályban továbbra is szoros a tabella, de még mindig a Szigethy vezet, ezúttal a Visoftot verték 10 ponttal, és lassan ideje lesz komolyan venni őket (ha valaki eddig nem tette volna). Bár pár megoldásuk régimódinak tűnik, a rutin meg az évek hozzák eddig azt a pluszt, aminek segítségével élen tudnak maradni.
Gulyás Dániel
2023. október 5.

Szétszakadtak a csoportok az I/B-ben – csapatbajnokság 2023 4. forduló

A negyedik fordulóra került sok a héten a csapatbajnokságon. Az első osztályban nem sokat változott a helyzet, még mindig nagyon szorosan állnak a csapatok a tabellán.
Gulyás Dániel
2023. szeptember 28.

Fontos fordulók jönnek az I/B-ben – csapatbajnokság 2023 3. forduló

A harmadik fordulót játszottuk le a héten a csapatbajnokságból. Az első osztályról azt írtuk múlt héten, hogy szoros a mezőny, korai még tippelni. Nos, azóta a mezőny jobban összetömörödött – az első és az utolsó között kevesebb, mint 12 VP van, tehát ez talán minden idők legizgalmasabb szezonkezdése.