Bridzsélet - Bajnokságokról

481 cikk

Helyosztó – MP-bajnokság 2022, 2. forduló

Gulyás Dániel - 2022. január 13.
A 2. fordulóval folytatódott a párosbajnokság minden osztályban. Sajnos ezúttal is voltak kimaradók és helyettesek – ez már csak egy ilyen bajnokság lesz. A szövetség lazított a hiányzási szabályokon, így talán könnyebb lesz kihagyni egy fordulót, ha nem érezzük jól magunkat és kitartó keresésünk ellenére sem sikerül helyettest találni.

»»

Helyosztó – MP-bajnokság 2022, 1. forduló

Gulyás Dániel - 2022. január 7.
Új év, új helyszín, új remények! A Récsei Center (a „Récsöl”) szép terme bár nekem kissé messzebb esik, mint a Böszörményi úti, azonban a világos, tág terem kárpótol. És még egy korai vacsorát is el lehet költeni a CBA melletti kis étkezdében a játék előtt. Szokásunkhoz híven ezúttal is az I/A osztály partijai lesznek a középpontban, azonban az alacsonyabb osztályokat is bemutatjuk 1-1 parti erejéig. »»

Újrakezdés – csb 2021, I/A 11. forduló

Gulyás Dániel - 2021. december 9.
Véget ért a 2021-es közép-magyarországi csapatbajnokság az I/A osztály utolsó fordulójával. Bár a legfontosabb kérdés,azaz ki lesz a bajnokcsapat, már eldőlt, a dobogósok az érmeik fényesítéséért, a többség pedig a hatba jutásért (ami országos döntőt ér), illetve a kiesés elkerüléséért küzdött.

»»

Újrakezdés – csb 2021, I/B 11. forduló

Fazakas Gergely, Gulyás Dániel - 2021. december 2.
Véget ért az I/B osztály bajnoksága, azonban nem egy, hanem két bajnokot is avattunk kedden, ugyanis a GAMAX a kívánt mértékben nyerte halasztott meccsét, így ő lett az I/A bajnoka, ott a jövő hét csak a dobogóról és az országos bajnoki helyekről, kiesésről szól majd. De nézzük, hogyan alakult az I/B hajrája! A két biztos feljutó már megvolt, hiszen a .böszörmény és a Szigethy-MTK egyaránt egy meccsnyinél nagyobb előnnyel rendelkezett az üldözők előtt, azonban az első helyért egymással küzdöttek, ahol mondhatni örömjátékkal, „sokgólos” meccsen döntötték el a bajnoki címet. Erről a mérkőzésről a cikk második felében számolunk be.


»»

Újrakezdés – csb 2021, 11. játékhét

Gulyás Dániel - 2021. november 25.
Az új időpontokkal sikerült elérni, hogy a különböző osztályok más-más héten érnek véget. Ezen a héten a II. osztály végzett, az ELTE lett a bajnok, gratulálunk! Részletek lejjebb. Az I/A-ban egy meccs maradt el. Mivel még van 2 hét az utolsó fordulóig, bizonyára lesz idő lejátszani a GAMAX–Grand Slam mérkőzést, azaz az első a 12. ellen. Ha a GAMAX maximum közelében szerez, már az utolsó forduló előtt megnyerheti a bajnokságot.


»»

Újrakezdés – csb 2021, 10. játékhét

Gulyás Dániel - 2021. november 19.
Folytatódott a bajnokság, legalábbis részben. Az I/B és a II. osztályban teljes fordulót rendeztek, míg az I/A elvben (járványügyi okokból) nem játszott volna, azonban mindenki megfelelőnek gondolta ezt a keddet, hogy lejátssza elmaradt mérkőzését, így végül 3 találkozót itt is rendeztek, és végre teljes a tabella. »»

Újrakezdés – csb 2021, 9. forduló

Gulyás Dániel - 2021. november 11.
A kilencedik fordulót játszották a csapatok a héten – bár nehéz értelmezni a táblázatokat, sok a halasztott mérkőzés, ilyen ez a pandémia. A Dienes-MTK például bravúros helyettesítéssel elérte, hogy ne három, csak 2 elmaradt meccse legyen, így is nehéz dolga lesz, szűk 3 hét alatt kell 4 mérkőzést lejátszania. Egyelőre csak az átlag VP alapján tudjuk megállapítani, hogy mi is az állás, 5 csapat játszotta csak le mind a 9 meccsét. »»

Újrakezdés – csb 2021, 8. forduló

Gulyás Dániel - 2021. november 4.
A nyolcadik forduló már a bajnokság végének közeledtét jelzi. Az alacsonyabb osztályokban megkezdődött a rájátszás a feljutásért/kiesés ellen, míg az I/A-ban kezd körvonalazódni, kik kerülhetnek az országos döntőbe, és kik küzdenek a kiesés ellen. »»

Újrakezdés – csb 2021, 7. forduló

Gulyás Dániel - 2021. október 27.
A 7. fordulóval folytatódott a bajnokság az IBBF után, ez az I/B-ben és a II. osztályban egyben az alapszakasz végét is jelentette. A hátralevő 4 mérkőzés hivatott eldönteni a feljutás és a kiesés kérdését ezeken a szinteken. »»

Újrakezdés – csb 2021, 6. forduló

Gulyás Dániel - 2021. október 13.
A hatodik játéknapon eljutottunk a verseny feléhez az első osztályban, míg az I/B és a II. osztály az alapszakasz hajrájához ért, hiszen ott 7 forduló után a két csoport (hál istennek végre a szövetség weblapján is látható módon a II.-ben is) szétválik alsó és felső ágra, de erről majd bővebben jövő héten. »»

481 cikk