Barion Pixel
HUEN

Kezdőoldal

Talyigás Péter
2023. december 15.

Szerteágazó tehetség – nagybeszélgetés Szappanos Gézával

2012-ben olimpiai bajnok lett a magyar szeniorválogatottal, korábban hosszú évekig aktívan részt vett a szövetség vezetésében, volt az MBSZ elnöke, és ő a magyar mezőny egyik leggyorsabb gondolkodású és kezű bridzsezője. Ezeket alighanem a legtöbbünk tudta róla, de most az elbeszélésében ezernyi évtizedes történet, verseny, érdekes adat bontakozik ki lehengerlő részletgazdasággal, és kavarog, mint záporozó hópelyhek a szélben. Az egyik sztoriban egy rendőrök elől a Mount Blanc alagútjában menekülő Trabant, a másikban Kádár János, a harmadikban a ruletten a feketére egy összegben feltett teljes bridzsnyeremény játssza a főszerepet. Jobban mondva inkább mindegyikben ő maga, Szappanos Géza.
Kuttner György
2023. október 2.

Marrákesben jártak – Világbajnoki LoveBridge-tapasztalatok

A szeptember elején záruló csapatvilágbajnokságot sokan követték itthon. Sajnos, magyar versenyzőknek ez alkalommal nem szurkolhattunk, de két bridzsezőnk, Bekő Zsófi és Bakó Dani a helyszínen tartózkodott, így őket faggattuk.
Magyar Ádám
2022. július 2.

Eric Laurant: aki most csal, az nagyon hülye – interjú az EBL új elnökével

Mint arról korábban a Bridzsélet is beszámolt, a holland Eric Laurant-t, az Európai Bridzs Liga (EBL) eddigi kincstárnokát választották a szervezet elnöknek a madeirai felnőtt Európa-bajnokságon tartott tisztújító közgyűlésen. A magyar szövetség főtitkára, Magyar Ádám nemzetközi versenybíróként vett részt az Eb-n, és azon melegében interjút készített az új európai elnökkel. Közvetlenül az után beszélgettek, hogy Hollandia nyílt válogatottja megnyerte az Európa-bajnokságot.

Kelen Károly
2022. április 14.

A vébének vége, közel az Eb – Interjú Winkler Gáborral

A világbajnokság körmérkőzésén 24 ország válogatottja között negyedik helyen végzett a Dumbovich Miklós, Hegedűs Gál, Szabó Csaba, Szegedi Balázs, Winkler Gábor összeállítású nyílt magyar válogatott. Először jutott ki csapatunk a Bermuda-kupára, és rögtön a legjobb nyolc között végzett, azaz tovább küzdhetett az elődöntőbe jutásért. Ez végül nem sikerült, de így is nagyon jól szerepeltek a mieink. A Bridzsélet világbajnoki sorozatában a Winkler Gáborral folytatott beszélgetés következik.
Kelen Károly
2022. március 26.

Hosszú kihagyás után egyenest a nemzetközi porondra: interjú Tichy Eszterrel

A magyar női válogatott az európai selejtezőn öt játékossal hatodik helyen jutott a világbajnoki mezőnybe. Hegedüs Orsolyához, Lajos Hankához, Szűcs Villőhöz, Tichy Eszterhez és Zalai Ágneshez Fischer Brigitta csatlakozott a világbajnokságra. Tichy Eszter mondta el, hogyan készülnek, és mit várnak a versenytől.

Kelen Károly
2022. március 25.

Svájcból a magyar válogatottba: vb-felvezető interjú Szegedi Balázzsal

A magyar nyílt válogatott két alappárja Dumbovich Miklós–Winkler Gábor és Hegedűs Gál–Szegedi Balázs. Ötödikként tagja a csapatnak a játszó kapitány, Szabó Csaba. A Bridzséletnek Szegedi Balázs mesélt arról, hogyan látja az esélyeket a Bermuda-kupán.

Csepeli Miklós, Kuttner György
2021. augusztus 15.

Megtörjük a csendet – Beszélgetés Turnovszky Évával, a Már akkor is éltem… c. könyv írójával

Az írónő színes ruhában, frissen, fiatalosan érkezik a találkozóra az Auguszt Cukrászdába, ahol Csepeli Miklós és Kuttner György fogadja. Turnovszky Éva egyik könyvét hozza ajándékba, Miklós pedig egy 1920-as érettségi tablóval okoz meglepetést.
Nagyiván Gábor
2021. június 5.

A bridzsklubok Rolls-Royce-a – Budai Bridzs Klub

Bő egy évvel ezelőtt, 2020. június tájékán, amikor a járvány hulláma kicsit alábbhagyott, a Hegyalja úti Budai Bridzs Klub az elsők között tárta ki kapuit a klubjátékosok előtt. Ezt az eseményt annak idején a Bridzsélet is megörökítette, azaz lapunk interjúval és részletes beszámolóval jelentkezett, főleg abból a célból, hogy a klub milyen óvintézkedéseket vezetett be a megbetegedések elkerülése végett. Talán nem sokan gondolták akkor, hogy a pandémia ilyen sokáig tart, és a bridzsezők életéből az élő játék jó néhány hónapig ismét hiányozni fog. Nagy örömmel jelentjük, hogy megint aktuális az „igazi”, hús-vér bridzs, mert a Budai Bridzs Klubban újra lehet játszani. Azon nyomban fel is kerestük a klubot, hogy első kézből tájékoztassuk az olvasókat a helyzetről.
Kovács Gergely
2021. május 31.

Újrakezdés, új székház, újabb hazai Eb – Talyigás Péter alelnök az Elnökség friss döntéseiről

Több meghatározó kérdésben kellett döntést hoznia az elnökségnek. Vége felé közeledik a járvány harmadik hulláma, talán az ősszel vissza lehet térni az élő bajnokságokhoz. Mi legyen a félbemaradt Magyar Kupával? Milyen feltételek mellett kezdődjön újra a bridzsélet a Böszörményi úton? És a Böszi mindjárt átvezet egy másik megoldandó problémához: a két évtizede használt versenytermünkből költöznünk kell a jelenlegi állás szerint az év végén, hol lesz az új bázis? Talyigás Péter, a szövetség alelnöke bontja ki a főbb pontokkal kapcsolatos tudnivalókat és vázolja fel a döntések hátterét.

Zoller Róbert
2020. december 31.

Baksay László a „gyermekéről és gyermekeiről”, azaz az Unokabridzs projektről és a bridzspalántáiról

Az Unokabridzs projekt évekkel ezelőtt kezdődött, azóta több generáció került ki Baksay László kezei közül, az ő módszere alapján elsajátítva a bridzset.