Barion Pixel
HUEN

Kezdőoldal

Gulyás Dániel
2019. október 7.

A 19 éves bajnok – interjú Sanna Clementssonnal

A tavasszal Európa-bajnokságot nyert, most már világbajnok is. Már a márciusi vegyes csapat Eb-n rácsodálkoztunk a fiatal svéd csapatra, amely négyesben, tehát csere nélkül játszva nyerte meg a versenyt. Akkor sikerült egy villáminterjúra elkapnom Sanna Clementssont a helyszínen, most online tudtam neki néhány kérdést küldeni, amikre szívesen válaszolt. Az apropó pedig a svéd női válogatottal elért friss Velence-kupa-győzelme volt természetesen.
Talyigás Péter
2019. szeptember 23.

Elnöki kommentár – Giannarigo Rona a friss WBF-döntésekről

Közvetlenül az után, hogy a World Bridge Federation (WBF) végrehajtó bizottságának ülésén hozott döntések publikussá váltak, lehetőségem volt a WBF olasz elnökét, Giannarigo Ronát megkérdezni ezek hátteréről.
Gulyás Dániel
2019. március 1.

Egy kislány északról – villáminterjú a friss Eb-győztes Sanna Clementssonnal

Sanna Clementssonnal először Opatijában találkoztam, a páros ifi-Eb nagy sztárjával, a már akkor felnőttválogatott Mikael Rimstedttel játszott a vegyes pároson, és interjút csináltam velük, illetve követtem egy fordulóban a játékukat. Már akkor mély benyomást tett rám Sanna sallangmentes bridzse. Ekkor már mindketten ifi Európa-bajnokok voltak: Mikael U26-ban, Sanna U21-ben győzött 2017-ben, majd tavaly megnyerte csapatával az ifi vb-t is.
Gulyás Dániel
2019. január 3.

LoveBridge a WBF-szakember szemével – Interjú Maurizio Di Saccóval

Decemberben meglátogatta a magyar bajnokságot Maurizio Di Sacco, a WBF (bridzsvilágszövetség) egyik éltornavezetője, az e-bridge bizottság titkára, hogy megnézze, hogyan is zajlik egy forduló a tabletekkel és tapasztalatokat gyűjtsön. A Bridzséletnek lehetősége nyílt interjút készíteni vele e-mailen.
Talyigás Péter, Kovács Gergely
2018. október 11.

Csepeli Miklós 80 éves

Csak egy szimpla kérdés. De micsoda válasz jön rá! Ma 80 éves Csepeli Miklós. A bridzses tevékenységéért lovagkereszttel kitüntetett tizenegyszeres magyar bajnokkal majd nagyinterjú lesz olvasható az év végén nyomtatásban megjelenő Bridzsélet 2018 magazinban, a születésnapi köszöntő gyanánt ebből közlünk előre egy kurta részletet.
Kovács Gergely
2018. július 24.

Csapatban gondolkodik – interjú Talyigás Péterrel

Két éve a budapesti Európa-bajnokságon volt először nem játszó csapatkapitány, akkor a nyílt válogatott mellett dolgozott, az idei ostendi Eb előtt a nők kérték fel a feladatra. Aztán végül a világbajnoki részvételért végig harcban lévő nyílt csapat életébe is belefolyt kint a versenyen. Egyértelműen úgy látja, hogy szigorúan a játékerő tekintetében ott a helye a magyaroknak az elitben, de hogy ez az eredmény ki is jöjjön a nyílt csapatból, először csapatot kéne építeni. Talyigás Pétert megdöbbentette, hogy a játékosok mennyire nem tartják fontosnak ez irányú lépéseit.
Magyar Ádám
2018. június 13.

Az új EBL-elnök – interjú Jan Kamrasszal

A félig lett, félig erdélyi magyar származású svéd Jan Kamrast választották az Európai Bridzs Liga elnökének az ostendi Európa-bajnokságon. Az európai szövetség első embere tisztábban működő EBL-t és tisztább bridzset szeretne elérni most kezdődő négyéves ciklusában.
Szilágyi Kinga
2018. május 25.

A belső körben – interjú a holland válogatott Bart Nabbal

2015-ben két évre Hollandiába, az Észak-Brabant tartományhoz tartozó Tilburgba költöztem tanulni. Hollandia bridzsező nemzet, a nyílt, a női és a fiatalabb korosztály válogatottjai is évek óta a világ élmezőnyébe tartoznak. Nem volt kétséges, hogy ha két egész évet ebben az országban fogok tölteni és bridzsezni is szeretnék megtanulni, muszáj lesz felkeresnem egy bridzsklubot, amíg itt lakom. Nagy meglepetésemre elsőre ötöt is kidobott a kereső. Ráböktem az átmeneti lakóhelyemhez legközelebb esőre: Café Theseus.
Gulyás Dániel
2017. december 6.

Erős treff, erős pár: bajnoki arany – Interjú Szalka Tamással

Szalka Tamás új partnerrel és megújult Galimmal lett első a csapatbajnokságban, ráadásul Czímer Csabával a cross-IMP-értékelés szerint a legjobbak voltak a mezőnyben. Beszélgetésünkből kiderül, miért mentek szét Kemény Györggyel a budapesti Európa-bajnokság után egy évvel, és az is, hogy szerinte miért hatásos mans-bellben a gyenge erős treff.
Kuttner György
2017. október 23.

A pénz a csapatban van! – Beszélgetés Erdős Sándor olimpiai bajnok párbajtőrözővel

„Sikeres egyéni szereplés után egyáltalán nem könnyű a csapatért vívni. Úgy emlékszem, Rejtő Ildikó, Fenyvesi Csaba és Kulcsár Győző volt erre is képes” – jelenti ki a parti után Erdős Sándor párbajtőr olimpiai bajnok, amikor a Palatinus Klubban bemondják a cserét. Így aztán otthoni bridzsasztalánál folytatjuk az emlékidézést.