Bridzsélet - Bajnokságokról

540 cikk

Ne kapkodj! (VIII.) - csb I/A 8. forduló

Koltai Gábor - 2010. november 4.
Már az első két partiban gondjaink akadtak, aztán később ez csak fokozódott.                 »»

Kömaré Csaba jelenti – csb I/A 7. forduló

Talyigás Péter - 2010. november 2.
Ma először mélyen szántok, azután, ígérem, könnyedebb vizekre evickélek.                       »»

Mit mond a kártya? – csb I/B 8. forduló

Gulyás Dániel - 2010. november 2.
Harc a felfutásért, illetve a bennmaradásért! Újra eljött a kártyavetés ideje, hogy megmutassuk, hogyan haladnak a (hetedik fordulót követően feljutó, azaz F, és bennmaradó, azaz B csoportokra) a szétváló I/B mérkőzései.         »»

Egy marék aranyért: Hallo, Wien! (Achtung Baby) – csb I/A 7. forduló

Szalay György - 2010. november 1.
Kedves Olvasó! Elgondolkozott már azon Bécsben járván, hogy miért nincs ott ötös metró (U5)? És milyen színű lenne, ha mégis? Kizárhatjuk az alábbiakat: U1: piros, U2: lila (Austria – Dózsa) U3: narancs U4: zöld (Rapid – Fradi) U6: barna (ezt magunktól is kizártuk volna).         »»

Ne kapkodj! (VII.) - csb I/A 7. forduló

Koltai Gábor - 2010. október 28.
Ebben a rovatban az utólag könnyen átlátható, de élőben mégis könnyen elrontható partikat szoktam elemezgetni, most kivételesen jöjjön egy-két bonyodalmasabb is.           »»

Kömaré Csaba jelenti – csb I/A 6. forduló

Talyigás Péter - 2010. október 27.
Vannak hősi idők, amikor minden ugyanarról szól. Ezúttal a védelemről. A legkisebb vállalásokat is érdemes alaposan végiggondolni, hiszen van úgy, hogy a támadást csak a legnagyobb körültekintéssel lehet elhárítani.             »»

Mit mond a kártya? – csb I/A 7. forduló

Gulyás Dániel - 2010. október 25.
Újra az I/A-ra tekint a gömbölyű kártya. Túlhaladva a bajnokság felén, kezdenek kirajzolódni az erővonalak, lássuk, mi várható a topliga hetedik fordulójában!             »»

Egy marék arany(táp)ért: macska-kő-kóla - csb 1/b 6. forduló

Szalay György - 2010. október 23.
Ezen a héten partneremnek a kínai falnál tett szolgálati útja miatt nem játszottam. Nem is erről mesélünk, hanem Laura, a pesti bölcs-ész-macska csajszi osztja meg Önökkel kalandjait. Amennyiben a cikkben szereplő leosztások és az október 19-i I/b-s partik között az Olvasó hasonlóságokat vél felfedezni, az csak és kizárólag a véletlen műve. Ezennel átadjuk a kisasszonynak a szót. Honoráriumát új Dar(zsi)lingban kapja meg. Sz.Gy.   »»

Ne kapkodj! (VI.) - csb I/A 6. forduló

Koltai Gábor - 2010. október 21.
Végre egy forduló, ahol semmit se kapkodtunk el… Persze egyszer majd le kell játszani ezt az elmaradt meccset, és akkor mindent bepótolunk!   A forduló partijait nézegetve viszont találtam bőven „csemegéket”, ezekből két érdekes ellenjátékot emelnék ki. »»

Butaságom története – csb II. osztály 6. forduló

Bóc István - 2010. október 21.
A remek film címe eléggé jellemző erre a partira. Látszólag unalmas, nyilván szinte mindenki, mint én is, 4 kőrt játszik (még ha a 3 szannak is van realitása), de lássuk csak, mi történt.             »»

540 cikk