Bridzsélet - Bajnokságokról

535 cikk

Talpon maradni – Magyar Kupa 2022, 4. játékhét

Gulyás Dániel - 2022. március 30.
Megkezdődött az egyenes kiesés a kupákban – a Magyar Kupa főtábláján azonban a vb miatt három meccset sem kezdtek el a nyolcból, így nehéz a kimenetelükre tippelni. Mivel a 64 leosztásos meccsek két hétig tartanak, talán jövő héten le tudják játszani a mérkőzéseket. »»

Talpon maradni – Magyar Kupa 2022, 3. játékhét

Gulyás Dániel - 2022. március 23.
Befejeződtek a selejtezők, véget ért a harmadik játéknap. Meglepetésekben nem volt hiány, több magasan kiemelt csapat is lemaradt a főtábláról, de olyan is volt, aki csak második helyen jutott tovább – így megkavarva a főtábla ágait, amelyek eléggé felemásra sikeredtek. »»

Talpon maradni – Magyar Kupa 2022, 2. játékhét

Gulyás Dániel - 2022. március 9.
A selejtezők második napjával folytatódott a kupaszezon. Ezúttal (szinte) mindenki asztalhoz ült, és körvonalazódik, kik juthatnak tovább – igaz, a végső szót majd a két hét múlva sorra kerülő harmadik nap mondja ki.

»»

Talpon maradni – Magyar Kupa 2022, 1. játékhét

Gulyás Dániel - 2022. március 2.
A selejtezők első napjával megkezdődött az idei Magyar Kupa. 41 csapat nevezett, ez kevesebb a megszokottnál, persze ez nem meglepő, mivel még sokan távol maradnak a pandémia vagy annak folyományai (oltás, maszkviselés) miatt. Reméljük, őszre helyreáll a világ, és újra teljes lesz a mezőny.

»»

A kicsi és a bátrak – MP-bajnokság 2022, I/B 7. és 8. forduló

Fazakas Gergely - 2022. február 26.
A sok betegség miatt az első osztályokban sűrűn kellett helyettes után nézni – Tóth András gyorshelyettesítést vállalt Hámori Zsuzsával az I/B 7. fordulójának első két partijára.

»»

Helyosztó – MP-bajnokság 2022, 8. forduló

Gulyás Dániel - 2022. február 23.
Véget ért a Récsei Centerben rendezett első KMR-bajnokság, a budapesti MP 2022-es kiadása. Bár az I/B-ben egy kimaradó volt csak, az I/A-ban hat (!) pár maradt távol, ez rekord bizonyára. A pandémia miatti kissé lazább hiányzási szabályok lehetővé tették, hogy többször is ki lehessen maradni, egyre kevésbé jó eredménnyel, ezt néhányan (ki)használták: 32-ből 14 pár kapott távolléti kompenzációt az élvonal 8 fordulója alatt.

»»

Vidám multi – MP-bajnokság 2022, 7. forduló

Fazakas Gergely - 2022. február 23.
Ezúttal nem tréfálkozó nemzetközi befektetőkről, hanem a 2 káró multi indulásról lesz szó – a kiosztás a 2. osztály 7. fordulójának 23. partija. Barátom feladványként adta, én mit licitálnék adott helyzetben – de így több körben kellett csöpögtetnie az információkat.

»»

Helyosztó – MP-bajnokság 2022, 7. forduló

Gulyás Dániel - 2022. február 17.
Minden osztályban lejátszották a hetedik, tehát utolsó előtti fordulót. Sajnos úgy alakult, hogy ezúttal maga a szerző vált (partnere betegsége révén) távolmaradóvá, így a szokásosnál kevesebb saját történettel, de remélhetőleg elég érdekes partival szolgálunk ezúttal is.

»»

Helyosztó – MP-bajnokság 2022, 6. forduló

Gulyás Dániel - 2022. február 10.
A hatodik fordulóval a bajnokság háromnegyedéig jutottunk, kezdenek körvonalazódni, hogy kik érhetnek dobogóra, illetve feljutó helyekre, kiknek lesznek szinte érdektelenek az utolsó fordulók, és kik azok, akiknek a bennmaradásért kell küzdeniük.

»»

Helyosztó – MP-bajnokság 2022, 5. forduló

Gulyás Dániel - 2022. február 3.
Az ötödik forduló is véget ért. Sajnos, még mindig rendszeres a kimaradás, azaz sok a hiányzó – reméljük, lassan vége lesz ennek a helyzetnek is. Ezúttal is kezdjük az I/A partijaival, de természetesen a többi osztály eseményeivel foglalkozunk. Továbbra is várjuk az érdekes partikat, eseményeket az olvasóktól.
»»

535 cikk