Bridzsélet - Bajnokságokról

541 cikk

Új év, új remények – csb 2022 I/A 6. forduló

Gulyás Dániel - 2022. október 19.
A hatodik fordulót játszottuk le kedden a legmagasabb osztályban. Ezúttal végre megint teljes volt a forduló, azaz mind a hat meccsre sor került, sőt, egy halasztott mérkőzést is lejátszottak, ahol a Visoft legyőzte a Lowelt.

»»

Kavarodik a mezőny – csb 2022 I/B és II. osztály 5. játékhét

Fazakas Gergely - 2022. október 13.
Az I/B és a másodosztály is hasonló napot produkált: az élmenők nem mentek annyira, váratlan győzelmek, totógyilkos eredmények születtek mindkét osztályban. Az I/B-ben már csak két forduló van hátra a csoportokban (kivéve a feljutásra is esélyes Grand Slamet, amely két meccset is halasztott) – így már komolyabban látszik, ki kerül a felsőházba. Az A csoportban az elöl lévők megtorpantak, így az Izobau TSC, az ELTE és az Ecosoft egyikének sem biztos a helye, a Blackout és a Libella is elérheti a bejutó pozíciót. A B csoportban a magabiztos SZTAKI és Feel the Beat mellett a Durostone és a Grand Slam is átlag fölött van – és bár ez utóbbinak csak három eredménye van, elég hoznia az eddigieket a felsőházhoz, mivel a másik négy csapat rendesen leszakadt. »»

Új év, új remények – csb 2022 I/A 5. forduló

Gulyás Dániel - 2022. október 12.
Az ötödik fordulóra került sor kedden az első osztályban. Lassan mondanom sem kell, hogy nem volt teljes a forduló – ezúttal két meccset halasztottak, az elmaradt összecsapások száma eléri már a hatot (mivel a korábbiakat sem játszották le), azaz az öt forduló alatt egy teljes fordulónyi elmaradást hoztunk össze – az egész mezőnyben három csapat van, amelyik minden fordulójukat teljesítette. Biztos, hogy jó ez így? »»

Kupatörpék – MK-döntő

Szilágyi László - 2022. október 11.
A Magyar Kupa döntőjében csak úgy hemzsegtek a törpék. Persze ahogyan az oly gyakran lenni szokott, csak a parti végén vettük észre némelyiket. (Noha a fénykép felülnézetből készült, azon nem a törpék láthatók, hanem az idei Magyar Kupa-győztes Visoft tagjai a kapitány, Bódis Gyula nélkül: Fischer Brigitta, Talyigás Péter, Macskásy Gábor, Honti László, Szilágyi László – Fotó: Bakó Dániel)

»»

Túl a féltávon – csb 2022 I/B és II. osztály 4. játékhét

Fazakas Gergely - 2022. október 6.
Az I/B osztály hétfordulós alapszakasza túljutott a félidőn. Ugyan nem minden csapat játszotta le mind a négy meccsét, de az erővonalak már markánsan kirajzolódtak. Az A csoportban az ELTE vette át a vezetést, mert az Izobau TSC nagy vereséget szenvedett az Ecosofttól – ez utóbbi két csapat is a vezető hármas boly tagja. A B csoportban a SZTAKI, a Durostone és a Feel the Beat emelkedik ki a mezőnyből. Úgy tűnik, hogy az A csoportból ketten, a B-ből hárman már nehezen fogják elkerülni az alsóházat, lévén 7 pont alatti átlaggal bírnak. Meglepetés, hogy az első osztályban gyakran megforduló Balásy és a sokszoros bajnokokat felsoroltató Young Boys is a lemaradók között van.

»»

Új év, új remények – csb 2022 I/A 4. forduló

Gulyás Dániel - 2022. október 5.
A 4. fordulót játszottuk le a héten, és ezúttal ez végre nem volt üres frázis – az összes meccsre sor került a kiírt időpontban, és ez már sajnos hír. Az Angels a GAMAX-ot fogadta, stílszerűen az egyes asztalon. A két legjobban álló egység csapott össze, és bár Argayék frissen jutottak fel, a negyedik fordulóra elérték, hogy ez már szuperrangadónak számított, az eredmény pedig tükrözte, hogy egyenlő erők küzdöttek, hiszen pont döntetlen (66–66) lett a végeredmény. »»

Jöjjön a henger – Csb 2022 I/B és II. osztály 3. játékhét

Fazakas Gergely - 2022. szeptember 29.
Az I/B-ben mindhárom forduló teljes körű volt, így már tisztábban láthatók a pozíciók. Az A csoportban a továbbra is a magabiztos Izobau TSC vezeti a csoportot, de az ELTE és az Ecosoft is kiemelkedik. A B csoportban a Durostone a maximális pontot besöpörte, így az élre állt. A SZTAKI döntetlenjével a második helyre csúszott, a Feel The Beat nagy győzelmével szoros harmadik.
»»

Új év, új remények – csb 2022 I/A 3. forduló

Gulyás Dániel - 2022. szeptember 28.
A 3. fordulóra került sor a csapatbajnokság első osztályában. Illetve annak csak egy részére, mivel ezúttal nem egy meccset halasztottak, hanem mindjárt kettőt – eddig a 18 kiírt találkozóból 4 maradt el, több mint 20 százalék. Szerencsére lassan elfogynak a halasztási lehetőségek, hiszen azt minden csapatnak egy évben csak egyszer lehet, remélhetőleg ez a szabály még most is él. Várjuk a pótlások eredményét, ezekről eddig semmi hír.


»»

Micsoda partik! – csb 2022 I/B és II. osztály 2. játékhét

Fazakas Gergely - 2022. szeptember 22.
Azt kérte a szerkesztő, hogy egy-két izgalmas partit válasszak a másodosztályból, kicsit többet az I/B-ből.

»»

Új év, új remények – csb 2022 I/A 2. forduló

Gulyás Dániel - 2022. szeptember 21.
A pulai (pólai?) verseny után a 2. fordulóval folytatódott a csapatbajnokság minden osztályban. Sajnos ezúttal is halasztottak egy mérkőzést, így most is csak 5 összecsapás volt látható a LoveBridge felületén.

»»

541 cikk