Új szabályok a hiányzásra

MBSZ - 2022.01.10
Az Elnökség a vírushelyzet miatt új, és lényegesen megengedőbb szabályokat hozott az MP-bajnokság hiányzásaira.

Hungarian Bridge Challenge - általános kiírás

Nagyiván Gábor - 2020.05.04
Minden, amit a Challenge-bajnokságokról tudni szeretnél. Kiírás, eddigi nyertesek és CH-mesterpontlista.

Good, Better, Best – Recenzió

Ökrös Tamás - 2022.01.17
2021-ben jelent meg a kanadai Master Point Press kiadásában Jan Eric Larsson könyve, amelynek sokatmondó címe: Good, Better, Best – A Comparison of Bridge Bidding System and Conventions by Computer Simulation (Magyarul: Jó, jobb, Legjobb – Licitrendszerek és konvenciók összehasonlítása számítógépes szimulációval.) Larsson könyvét érdekes, tanulságos, sőt, kifejezetten hasznos olvasmánynak tartom – annak ellenére, hogy véleményem szerint a vizsgálat hagy még kívánnivalót maga után.

 tovább »

Helyosztó – MP-bajnokság 2022, 2. forduló

Gulyás Dániel - 2022.01.13
A 2. fordulóval folytatódott a párosbajnokság minden osztályban. Sajnos ezúttal is voltak kimaradók és helyettesek – ez már csak egy ilyen bajnokság lesz. A szövetség lazított a hiányzási szabályokon, így talán könnyebb lesz kihagyni egy fordulót, ha nem érezzük jól magunkat és kitartó keresésünk ellenére sem sikerül helyettest találni.

 tovább »

Közlekedési tippek a Récsei Center környezetében

Hodosi Péter - 2021.12.15
Bár napközben a fizető övezet okán a bevásárló központ környékén az utcai parkolóhelyek teljesen üresek, a díjmentes 18 óra közeledte és a környékbeli számtalan sportlétesítmény hozzánk hasonló heti üzemmódja, edzései, versenyei, rendezvényei miatt a Récsei Center közvetlen utcai környéke (Istvánmezei út, Szabó József utca és Thököly út háromszöge – Thökölyn végig tilos a parkolás, másik két utcában van bőven hely, de…) 17 órától elkezd megtelni.
 tovább »

Információk az új versenyteremről

Hodosi Péter, Talyigás Péter - 2021.11.05
Bő egy évnyi intenzív és széles körű ingatlanpiaci kutakodás után sikerült megállapodni és 5 évre szerződést kötni a Récsei Center nevű zuglói (a Puskás Stadion Keleti pályaudvar felőli oldalában elhelyezkedő) kis bevásárlóközpont első emeletén egy 427 négyzetméteres versenyterem állandó bérlésére. Az épületnek történelme van, műemléki védettség alatt áll (nemzetközi ranglistás méretű olyan csarnokszerkezet, amely nem oszlopokon áll). A szomszédban találhatók a jégkorong, jégkorcsolya és kerékpáros utánpótlás és felnőtt edzőközpontok, közelben található a Sportok Háza, rengeteg sportági szakszövetség központja. Új otthonunk egyrészről a publikum szeme előtt lesz, másrészről lokációjában a sport vérkeringés egyik pesti centrumába kerül. Bízunk benne, hogy ez jó hatással lesz a sportágfejlesztési, népszerűsítési terveink eredményességére a következő években.

 tovább »

A Versenyrendező Bizottság hírei

vrb - 2022-01-06 10:34:12

82. Csapatbajnokság 2021-2022

Versenykiírás Melléklet Rajtlista
 OCSB - Elődöntők, osztályozók:  2022. január 21,22,23
 OCSB - Döntő .2022. március 5,6.
 KMR - eredmények:  I/A osztály  I/B osztály  II.osztály

 

 

 

 

43. MP Párosbajnokság - 2022

 

Versenykiírás Melléklet Rajtlista
 Játéknapok I/A, I/B osztály (kedd)  2022. január 4, 11, 18, 25, február 1, 8, 15, 22.
 Játéknapok II., III. osztály (hétfő) .2022. január 3,10,17, 24, 31, február 7, 14, 21.
 Eredmények:  I/A osztály  I/B osztály  II.osztály  III.osztály

 

 

 

 

 Ideiglenes rajtlista

Osztályba sorolás a 2019-2020 évi MP bajnokság végeredménye szerint történt.

 

Válogatóverseny a 2022-es Európa Bajnokságra - Versenykiírás

63. Magyar Kupa - Várhatóan 2022. február hónapban indul

66. KMR IMP Párosbajnokság - Megrendezéséről a VRB később dönt

 

Helyosztó – MP-bajnokság 2022, 1. forduló

Gulyás Dániel - 2022.01.07
Új év, új helyszín, új remények! A Récsei Center (a „Récsöl”) szép terme bár nekem kissé messzebb esik, mint a Böszörményi úti, azonban a világos, tág terem kárpótol. És még egy korai vacsorát is el lehet költeni a CBA melletti kis étkezdében a játék előtt. Szokásunkhoz híven ezúttal is az I/A osztály partijai lesznek a középpontban, azonban az alacsonyabb osztályokat is bemutatjuk 1-1 parti erejéig. tovább »

Újrakezdés – csb 2021, I/A 11. forduló

Gulyás Dániel - 2021.12.09
Véget ért a 2021-es közép-magyarországi csapatbajnokság az I/A osztály utolsó fordulójával. Bár a legfontosabb kérdés,azaz ki lesz a bajnokcsapat, már eldőlt, a dobogósok az érmeik fényesítéséért, a többség pedig a hatba jutásért (ami országos döntőt ér), illetve a kiesés elkerüléséért küzdött.

 tovább »

Újrakezdés – csb 2021, I/B 11. forduló

Fazakas Gergely, Gulyás Dániel - 2021.12.02
Véget ért az I/B osztály bajnoksága, azonban nem egy, hanem két bajnokot is avattunk kedden, ugyanis a GAMAX a kívánt mértékben nyerte halasztott meccsét, így ő lett az I/A bajnoka, ott a jövő hét csak a dobogóról és az országos bajnoki helyekről, kiesésről szól majd. De nézzük, hogyan alakult az I/B hajrája! A két biztos feljutó már megvolt, hiszen a .böszörmény és a Szigethy-MTK egyaránt egy meccsnyinél nagyobb előnnyel rendelkezett az üldözők előtt, azonban az első helyért egymással küzdöttek, ahol mondhatni örömjátékkal, „sokgólos” meccsen döntötték el a bajnoki címet. Erről a mérkőzésről a cikk második felében számolunk be.


 tovább »

Újrakezdés – csb 2021, 11. játékhét

Gulyás Dániel - 2021.11.25
Az új időpontokkal sikerült elérni, hogy a különböző osztályok más-más héten érnek véget. Ezen a héten a II. osztály végzett, az ELTE lett a bajnok, gratulálunk! Részletek lejjebb. Az I/A-ban egy meccs maradt el. Mivel még van 2 hét az utolsó fordulóig, bizonyára lesz idő lejátszani a GAMAX–Grand Slam mérkőzést, azaz az első a 12. ellen. Ha a GAMAX maximum közelében szerez, már az utolsó forduló előtt megnyerheti a bajnokságot.


 tovább »

Poór István emlékére

Tichler Krisztián, Ormay György - 2021.11.22
A felesége, Hédi hívott, hogy bridzspartnerem, Poór Pista nincs többé. Voltak persze egészségügyi problémái, de az utóbbi időben mintha erőre kapott volna, a halála váratlanul jött. tovább »

Újrakezdés – csb 2021, 10. játékhét

Gulyás Dániel - 2021.11.19
Folytatódott a bajnokság, legalábbis részben. Az I/B és a II. osztályban teljes fordulót rendeztek, míg az I/A elvben (járványügyi okokból) nem játszott volna, azonban mindenki megfelelőnek gondolta ezt a keddet, hogy lejátssza elmaradt mérkőzését, így végül 3 találkozót itt is rendeztek, és végre teljes a tabella. tovább »

Újrakezdés – csb 2021, 9. forduló

Gulyás Dániel - 2021.11.11
A kilencedik fordulót játszották a csapatok a héten – bár nehéz értelmezni a táblázatokat, sok a halasztott mérkőzés, ilyen ez a pandémia. A Dienes-MTK például bravúros helyettesítéssel elérte, hogy ne három, csak 2 elmaradt meccse legyen, így is nehéz dolga lesz, szűk 3 hét alatt kell 4 mérkőzést lejátszania. Egyelőre csak az átlag VP alapján tudjuk megállapítani, hogy mi is az állás, 5 csapat játszotta csak le mind a 9 meccsét. tovább »

Versenybeszámoló – 44. IBBF

Bekő Zsófia, Talyigás Péter - 2021.11.10
Kezdetektől fogva az volt a cél, hogy az idei IBBF-en minél több résztvevő legyen, minél több országból. Emiatt döntöttünk úgy, hogy ismét új helyszínt keresünk a versenynek, hiszen a tavalyi teremben csak 35 asztal fért el, és bíztunk benne, hogy ez idén nem lesz elég. Le is foglaltuk az ELTE gömbauláját (a szokásos februári időpont helyett) májusra, de hamar kiderült a Covid fertőzöttségi adatokból, hogy akkor nem tarthatjuk meg a versenyt, így esett a választás az október 23-i hétre (alkalmazkodva az egyetemi őszi szünethez, amikor elérhető volt a terem). tovább »

Újrakezdés – csb 2021, 8. forduló

Gulyás Dániel - 2021.11.04
A nyolcadik forduló már a bajnokság végének közeledtét jelzi. Az alacsonyabb osztályokban megkezdődött a rájátszás a feljutásért/kiesés ellen, míg az I/A-ban kezd körvonalazódni, kik kerülhetnek az országos döntőbe, és kik küzdenek a kiesés ellen. tovább »

Újrakezdés – csb 2021, 7. forduló

Gulyás Dániel - 2021.10.27
A 7. fordulóval folytatódott a bajnokság az IBBF után, ez az I/B-ben és a II. osztályban egyben az alapszakasz végét is jelentette. A hátralevő 4 mérkőzés hivatott eldönteni a feljutás és a kiesés kérdését ezeken a szinteken. tovább »

Ha ön még nem tud bridzselni, de érdekli, várjuk jelentkezését a fotitkar@bridzs.hu email címen. Kezdő tanfolyamaink indulásáról honlapunkon tájékozódhat.

Ha érdekli, társasági játékának fejlesztéséhez ugyancsak a honlap, vagy a Szövetség könyvtára (Böszörményi u.) nyújt segítséget.

Ha Ön már tud bridzselni és a társasági játékot szereti, erre a klubokban van lehetősége.

Ha szeretné összemérni tudását, azaz szeretné megismerni a versenybridzset, számos versenyformában van lehetősége. Szövetségünk több osztályban rendszeresen szervez csapat- és párosversenyeket.

Örömmel várjuk jelentkezését. Kapcsolatteremtés elsősorban e-mail útján javasolt, de a szövetségi versenyek időtartama alatt a Böszörményi úton az elnökség bármelyik tagja szívesen ad információt. Emellett a legtöbb klub vezetője is tud segíteni ebben a kérdésben.