Bridzsélet - Versenyekről

427 cikk

Egy korszak vége(?) – a Nickell csapat

Ráduly Csaba - 2021. október 20.
Azoknak, akik olvasták a Hibakereső – Amerikai válogató 5–6. nap cikket, talán feltűnt, hogy a válogatóversenyt megnyerő Nickell csapat névsorában nem szerepelt a Meckstroth–Rodwell pár. »»

Lauriáék nyerték az olasz válogatót

Kelen Károly - 2021. október 17.
A Zaleski–Vinci meccsen dőlt el, melyik csapat lesz az olasz válogatott jövőre Salsomaggiore Termében a Bermuda-kupán. A meccs nagyon sima volt, 80 leosztás után félbe is hagyták. Az utolsó 16 lejátszásának nem lett volna értelme, hiszen a Vinci 279–124-re vezetett. »»

Amerikában a nők végeztek, Fantoni nem lesz olasz válogatott a vb-n

Kelen Károly - 2021. október 16.
A Baker – Lynn Baker–Karen McCallum, Disa Eythorsdottir–Janice Molson, Jill Meyers–Kerri Sanborn simán győzött a Cole – Shannon Cappelletti–Margie Cole–Sandra Rimstedt, Irina Levityina–Jenny Wolpert ellen 298–189-re. Így az Egyesült Államok második csapataként utazhat az olaszországi női vébére (Velence-kupára).
»»

„Caro presidente” – Amerikai válogató 7–8. nap, olasz beütéssel

Kelen Károly - 2021. október 13.
Mielőtt rátérnénk az Egyesült Államok LovebBridge-zsel zajló válogató versenyére, néhány szó az olaszokról, még ha nem is látom tisztán, mi hogyan és miért. Mindnyájan emlékszünk rá, hogy az Bermuda-kupa európai selejtezőjén az olasz csapatban játszott volna Fulvio Fantoni, akit a világszövetség csalás miatt öt évre eltiltott a versenyzéstől, de akit a svájci székhelyű Nemzetközi Sportbíróság részben fölmentett. Fulvio így is kivárta az öt évet, és akceptálta, hogy ne játsszon csaló partnerével, Claudio Nunesszel. »»

Hibakereső – Amerikai válogató 5–6. nap

Kelen Károly - 2021. október 11.
A Nickell csapat – Nick Nickell–Ralph Katz, Bobby Levin–Steve Weinstein, Eric Greco–Geoff Hampson – lesz az Egyesült Államok első számú válogatottja jövő tavasszal az olaszországi világbajnokságon (Bermuda-kupán). A 120 leosztásos döntőben 220–199-re győzött a változó párosításban játszó Spector – Kevin Bathurst, John Hurd, John Kranyak, Warren Spector, Gavin Wolpert – ellen. »»

Egy játszma, hat asztal – Amerikai válogató 3–4. nap

Kelen Károly - 2021. október 9.
Már csak két csapatból lehet az első számú amerikai válogatott a jövő évi világbajnokságon.
A 120 leosztásos elődöntő egyik meccsén a Nickellnek nem is kellett minden partit lejátszania. Hat forduló után 237–112-es állásnál Hillék feladták a küzdelmet. A Spector–Fleisher-meccs eleinte szorosabban alakult. Két forduló (30 játszma) után a Fleisher vezetett 66–50-re. Az első nap után 109–108 volt az állás a Spector javára. A második nap első három fordulója a Spectoré volt. Annyira, hogy hiába nyerte meg az utolsó 15 játszmát 44–10-re az ellenfél, a Spector 231–191-re győzött.
»»

Szlemek napjai – Amerikai vb-válogató 1–2. nap

Kelen Károly - 2021. október 7.
Lement két nap az amerikai válogatóverseny LoveBridge bevetésével zajló döntőjéből. Négy csapat maradt állva. Igazából nem történt nagy meglepetés. A két sokkal esélyesebb csapat, a Nickell és a Fleisher legyőzte ellenfelét (a Donnert és a Gút). Az egyenlő erőket felvonultató másik két meccsen pedig ki kellett esnie két csapatnak. A Meckstrothtal felálló Levine vesztett a Spectorral szemben, a Hill pedig legyőzte a Bramleyt. »»

Csak egyszer történik meg – Kibic Open nyitó párosverseny

Fazakas Gergely - 2021. október 4.
A Kibic népszerű versenye ezúttal augusztus legvégére – szeptember elejére húzódott át. A nyitó IMP-páros után tettem fel nagymester barátomnak kérdéseket, ő hogyan licitálta volna a lapjaimat. »»

Kisebb csoda – LoveBridge-en folyik az amerikai válogató végjátéka

Talyigás Péter - 2021. október 3.
A USBC (United States Bridge Championship) az amerikai válogatóverseny. A győztes (USA1) és a második helyezett (USA2) képviselheti az Amerikai Egyesült Államokat a világbajnokságon – mind a négy kategóriában (nyílt, női, vegyes, szenior). Ez az egyik, ha nem „a” legnagyobb presztízsű verseny az Egyesült Államokban, a bridzs legnagyobb nemzeti közösségében. A versenyt nem az ACBL (American Contract Bridge League), a klubokért és az ún. Nationalsökért felelős bridzsszövetség rendezi, hanem a USBF (United States Bridge Federation), amely tevékenységének ez a bajnokság áll a fókuszában. A jövő évi világbajnokság amerikai selejtezőjének végjátéka kedden indul – és LoveBridge-en játsszák. »»

A bridzs tehetetlensége

Kelen Károly - 2021. szeptember 21.
Ez nagyon egyszerű parti. A bridzsező egy pillantást vet Észak–Dél kártyáira, és látja, hogy szlem van benne. Második pillantásra már azt is látja, a 7 pikk terített, ha ül a pikk impassz, a kisszlem pedig minden probléma nélküli.
»»

427 cikk