Bridzsélet - Versenyekről

444 cikk

Így született magyar győzelem az online Intercity World Cupon

Vikor Dániel - 2022. október 16.
A Vikor-Budapest csapat nyerte a 2021–2022-es online Intercity World Cup versenyt. Több mint 700 parti és hat 96 partis KO-meccs megnyerése kellett hozzá. A gyermekeim születése után ez volt a legbüszkébb pillanat az életemben.
»»

Az utolsó partiban dőlt el Fischer Brigittáék sorsa – nyílt világbajnokság

Nagyiván Gábor - 2022. augusztus 30.
A wroclawi nyílt bridzsvilágbajnokság 8. napján a csapat- és a párosverseny döntője zajlott. A párosverseny A döntőjében 58 páros küzdött a győzelemért, mi a Kemény György–Trenka Péter páros révén voltunk érdekeltek, akik a rendkívül erős mezőnyben az 52. helyen fejezték be a versenyt, jó darabig tartották magukat, de a végére kicsit elfáradtak. A világbajnoki címet a lengyel Krzysztof Buras–Piotr Lutostanski kettős szerezte meg bő 4(!) százalékos előnnyel az ausztrál–újzélandi Nabil Edgtton–Michael Whibley, és a norvég–svéd Geir Helgemo–Fredrik Nyström előtt. Az előző napon véget ért B döntőben 96 pár indult, Czímer Csaba–Szalka Tamás az előkelő 13. (57,43 százalék), Gulyás Dániel–Hodosi Péter a 25. (52,83), Tubak Dániel–Vikor Attila a 33. (52,03) helyen ért célba. A nőknél nem történt meglepetés, a sokszoros világbajnok amerikai Jill Meyers–Kerri Sanborn páros szerezte meg az aranyérmet az angol-német Sarah Bell–Marie Eggeling, és az amerikai Hjordis Eythorsdottir–Janice Seamon-Molson előtt.

»»

Hatra hét

Fazakas Gergely - 2022. augusztus 28.
Három egymás utáni versenyen három nagyszlemet vállaltunk Bárány Gyuri partneremmel – a két IMP-elszámolású versenyen „nem jött be”. Az első kettőben a kétvesztős kétszínű lap 2 treff abszolút forsz indulása után kevés licittér maradt, a Gulyás Dániel által megírt, tatabányai csapatverseny 3-as tokszámú partijában így a hosszú mellékszín ászát nem sikerült kiderítenünk.

»»

Hajrá, Brigi! – Irány a világbajnoki cím

Kelen Károly - 2022. augusztus 24.
Egész életemben erre vártam! Hogyan mondjam el, milyen érzések kavarognak bennem! Több mint 55 év versenybridzsezés után magyar játékosnak szurkolhatok: egy lépésre van a világbajnoki címtől.

»»

Augusztus 20-án kezdődik… – 16. nyílt vb, Wroclaw

Talyigás Péter - 2022. augusztus 18.
Bár a bridzsező nem babonás (nem-e?), kell-e ennél a hangzatos dátumnál jobb előjel ahhoz, hogy magyar sikerekben reménykedhessünk? Valószínűleg a közeli helyszín az oka, de ritkán látott mennyiségben indulnak magyar versenyzők a 16. nyílt bridzsvilágbajnokságon, melynek a lengyelországi Wroclaw ad otthont. Lesz bőven kinek drukkolni!

»»

52. Bányász Kupa, 2022

Gulyás Dániel - 2022. augusztus 16.
Immár 52. alkalommal rendezték meg Tatabányán a Bányász Kupát. Ez a verseny már évek, évtizedek óta az őszi versenyszezon bevezető versenye (kistestvére a sokkal újabb Kibic verseny augusztus végén). Jómagamnak pályafutásom korábbi szakaszaiból sok szép emlékem fűződik ehhez a versenyhez – például egy gyönyörű bronzkisplasztika az 1994-es párosverseny győzelemért a polcom éke, de itt tértem vissza néhány év kihagyás után egy csapatverseny-győzelemmel a Royston csapattal 2007-ben.

»»

Világbajnoki ezüstérmet nyert Argay Zsolt és Kemény Márk

Bridzsélet - 2022. augusztus 11.
Óriási sikert értek el junior magyar bridzsezők az olaszországi Salsomaggioréban zajló nyílt korosztályos világbajnokságon. Az Argay Zsolt–Kemény Márk pár második lett a 21 éven aluliak háromnapos párosbajnokságán. Selmeci Dávid és Zábrándi Benjámin az előkelő 14. helyen zárt.
»»

Sima gém

Fazakas Gergely - 2022. július 28.
– Halló, itt leszek a nyáron, van kedved játszani a nyáron? – írta Gellér János még a tengerentúlról. Volt kedvem, és bár vegyesen teljesítettünk, történetét közlésre engedélyezte. »»

Búcsúzik az Európa-bajnokság – ifi Eb 2022, 7. játéknap

Kovács Gergely - 2022. július 26.
Nem sikerült az előrelépés az U21-es és a U26-os magyar válogatottnak sem a záró napon, pedig megvolt a lehetőség rá. Az ifjabbak épp lecsúsztak a még biztosan világbajnoki részvételt jelentő nyolcadik helyről, az U26-osok 15.-ként zártak a 18 csapatos mezőnyben.
»»

Nagyot mentek az U26-osok – ifi Eb 2022, 6. játéknap

Kovács Gergely - 2022. július 25.
Egy vereséget követően óriási hátrányban voltak U26-os válogatottjaink a svédekkel szemben, de az utolsó hét partiban ritka nagyon hajráztak és nyertek, majd egy nagy különbségű sikerrel ütötték rá a pecsétet a hétfői napra. Az U21-esek tartják esélyüket a legjobb nyolcba kerülésre, ez most fog eldőlni, hiszen az utolsó versenynap következik.

»»

444 cikk