Barion Pixel
HUEN

Kezdőoldal

MBSZ - 2022. augusztus 18.

Elnökségi közlemény

A Magyar Bridzs Szövetség elnökségi közleményben gratulál az ifik világversenyeken elért eredményeihez.

Áttekintve az ifjúsági bridzsezők kiváló teljesítményét az elmúlt hónapokban, az Elnökség gratulációját fejezi ki a korosztályos versenyek résztvevőinek. Külön öröm számunkra, hogy a korábban már bizonyított, tapasztaltabb versenyzők mellett számtalan nemzetközi versenyek tekintetében újoncnak számító fiatal is szerepelt a nemzeti válogatottakban.

 

A hollandiai Veldhovenben megrendezett ifjúsági Európa-bajnokságon mind az öt kategóriában indult magyar csapat. Az egyes kategóriák eredményei részletesen itt tekinthetők meg, versenyről szóló Bridzsélet-beszámolók itt találhatók.

 

Az U16-os válogatott 5. lett, az U31 6., az U26 lány 7., az U21 9., az U26 15.-ként zárt. A legjobb három helyezést elérő csapatunk kvalifikálta magát, illetve szinte biztos lehet benne, hogy meghívást kap a jövő évi világbajnokságra, és az U21-eseknek is jó az esélyük az indulásra első tartalékként.

 

A Salsomaggioréban megrendezett nyílt világbajnokság páros- és csapatversenye is jelentős magyar sikerrel zárult. Az eredmények itt tekinthetők meg, cikk a versenyről itt olvasható

 

A párosverseny U21 kategóriájában induló mindkét magyar pár a kétnapos selejtezőt követően döntőbe jutott, ahol  az Argay Zsolt–Kemény Márk pár második helyezett lett, míg a Selmeci Dávid–Zábrádi Benjámin páros a 14. helyen végzett.

 

A csapatversenyen a két párból összeálló magyar csapat bejutott a rájátszásba, és a negyeddöntőben szoros csatában kikapott. Ezután Argay Zsolt az egyéni versenyen 152 induló közül a 10. helyen zárt.

 

Mind a négy versenyző teljesítményéhez gratulálunk! 

 

Az összes résztvevő számára további sikeres versenyzést kívánunk, de ami ennél is fontosabb: a jövőben is leljétek minél több örömötöket ebben a gyönyörű sportágban!

 

Budapest, 2022. augusztus 16.

 

A Magyar Bridzs Szövetség elnöksége