Bridzsélet - Versenyekről

446 cikk

Kaufmann 100

Varga István - 2023. január 9.
Kaufmann István (Manó), az egyik legtechnikásabb és egyben leggyorsabb magyar bridzsező 1922. december 17-én született. Özvegye, Zsófi kezdeményezte, hogy születésének 100. évfordulójára az MBSZ rendezzen emlékversenyt. Nem ment minden zökkenőmentesen, de az ötletből végül is valóság lett, mégpedig – igen szerencsés módon – pontosan az ünnepelt születésének 100. évfordulóján.

»»

Nagy magyar sikerek Prágában – 4. Közép-Európai Ifjúsági Bajnokság

Kemény Márk, Kovács Gergely - 2022. november 29.
A hétvégén rendezték Prágában a 4. Közép-Európai Ifjúsági Bajnokságot. A versenyen a régió országai képviseltették magukat, magyarok, csehek, lengyelek, szlovákok, németek. Pénteken 36 pár egy mezőnyben, de a három korcsoportban (U16, U21, U26 külön díjazva), szombaton és vasárnap pedig két kategóriában 17 csapat versenyzett. Országunkat 18 ifi játékos képviselte, és két felnőtt kapitány-edző is elkísért minket. Nem is volt véletlen, hogy hazánknak sikerült a legjobban a hétvége, a 4 kategóriából ahol érdekeltek voltunk (U16 páros, U21 páros, U16 csapat, U26 csapat), háromban magyar győzelem született, és ezeken kívül még két dobogós helyezést is elértünk. »»

Így született magyar győzelem az online Intercity World Cupon

Vikor Dániel - 2022. október 16.
A Vikor-Budapest csapat nyerte a 2021–2022-es online Intercity World Cup versenyt. Több mint 700 parti és hat 96 partis KO-meccs megnyerése kellett hozzá. A gyermekeim születése után ez volt a legbüszkébb pillanat az életemben.
»»

Az utolsó partiban dőlt el Fischer Brigittáék sorsa – nyílt világbajnokság

Nagyiván Gábor - 2022. augusztus 30.
A wroclawi nyílt bridzsvilágbajnokság 8. napján a csapat- és a párosverseny döntője zajlott. A párosverseny A döntőjében 58 páros küzdött a győzelemért, mi a Kemény György–Trenka Péter páros révén voltunk érdekeltek, akik a rendkívül erős mezőnyben az 52. helyen fejezték be a versenyt, jó darabig tartották magukat, de a végére kicsit elfáradtak. A világbajnoki címet a lengyel Krzysztof Buras–Piotr Lutostanski kettős szerezte meg bő 4(!) százalékos előnnyel az ausztrál–újzélandi Nabil Edgtton–Michael Whibley, és a norvég–svéd Geir Helgemo–Fredrik Nyström előtt. Az előző napon véget ért B döntőben 96 pár indult, Czímer Csaba–Szalka Tamás az előkelő 13. (57,43 százalék), Gulyás Dániel–Hodosi Péter a 25. (52,83), Tubak Dániel–Vikor Attila a 33. (52,03) helyen ért célba. A nőknél nem történt meglepetés, a sokszoros világbajnok amerikai Jill Meyers–Kerri Sanborn páros szerezte meg az aranyérmet az angol-német Sarah Bell–Marie Eggeling, és az amerikai Hjordis Eythorsdottir–Janice Seamon-Molson előtt.

»»

Hatra hét

Fazakas Gergely - 2022. augusztus 28.
Három egymás utáni versenyen három nagyszlemet vállaltunk Bárány Gyuri partneremmel – a két IMP-elszámolású versenyen „nem jött be”. Az első kettőben a kétvesztős kétszínű lap 2 treff abszolút forsz indulása után kevés licittér maradt, a Gulyás Dániel által megírt, tatabányai csapatverseny 3-as tokszámú partijában így a hosszú mellékszín ászát nem sikerült kiderítenünk.

»»

Hajrá, Brigi! – Irány a világbajnoki cím

Kelen Károly - 2022. augusztus 24.
Egész életemben erre vártam! Hogyan mondjam el, milyen érzések kavarognak bennem! Több mint 55 év versenybridzsezés után magyar játékosnak szurkolhatok: egy lépésre van a világbajnoki címtől.

»»

Augusztus 20-án kezdődik… – 16. nyílt vb, Wroclaw

Talyigás Péter - 2022. augusztus 18.
Bár a bridzsező nem babonás (nem-e?), kell-e ennél a hangzatos dátumnál jobb előjel ahhoz, hogy magyar sikerekben reménykedhessünk? Valószínűleg a közeli helyszín az oka, de ritkán látott mennyiségben indulnak magyar versenyzők a 16. nyílt bridzsvilágbajnokságon, melynek a lengyelországi Wroclaw ad otthont. Lesz bőven kinek drukkolni!

»»

52. Bányász Kupa, 2022

Gulyás Dániel - 2022. augusztus 16.
Immár 52. alkalommal rendezték meg Tatabányán a Bányász Kupát. Ez a verseny már évek, évtizedek óta az őszi versenyszezon bevezető versenye (kistestvére a sokkal újabb Kibic verseny augusztus végén). Jómagamnak pályafutásom korábbi szakaszaiból sok szép emlékem fűződik ehhez a versenyhez – például egy gyönyörű bronzkisplasztika az 1994-es párosverseny győzelemért a polcom éke, de itt tértem vissza néhány év kihagyás után egy csapatverseny-győzelemmel a Royston csapattal 2007-ben.

»»

Világbajnoki ezüstérmet nyert Argay Zsolt és Kemény Márk

Bridzsélet - 2022. augusztus 11.
Óriási sikert értek el junior magyar bridzsezők az olaszországi Salsomaggioréban zajló nyílt korosztályos világbajnokságon. Az Argay Zsolt–Kemény Márk pár második lett a 21 éven aluliak háromnapos párosbajnokságán. Selmeci Dávid és Zábrándi Benjámin az előkelő 14. helyen zárt.
»»

Sima gém

Fazakas Gergely - 2022. július 28.
– Halló, itt leszek a nyáron, van kedved játszani a nyáron? – írta Gellér János még a tengerentúlról. Volt kedvem, és bár vegyesen teljesítettünk, történetét közlésre engedélyezte. »»

446 cikk