Barion Pixel
HUEN

Kezdőoldal

Gulyás Dániel
2010. szeptember 20.

Mit mond a kártya? – csb I/B 2. forduló

Miután múlt heti I/A tippelésünk remekül sikerült (két hajszálpontos találat, két pontos, de fordított eredmény, egy aránytévesztés, és csak egy ment teljesen mellé), ezúttal arról próbálunk sejtéseket adni, hogy mi történhet egy osztállyal lejjebb.            
Talyigás Péter
2010. szeptember 17.

Kömaré Csaba jelenti – csb I/a 1. forduló

Azt mondják, azt gondolom, tapasztalom – szisszenjen minden precíziós hívő –, hogy az erős 1 treff indulás addig nagyon hatékony, amíg a védekező vonal nem zavarja licitjeivel, de küzdelmi helyzetekben az elosztásról elérhető információ hiánya gyakran megakadályozza a hatékony döntéseket (szemben a standardesekel, akiknél már az első licit valamennyi – ha nem is feltétlenül sok – információt hordoz az elosztásról).
Bóc István
2010. szeptember 16.

Ész nélkül… – csb II. 1. forduló

A játékosok által írt cikkek általában saját remek megoldásaikról számolnak be. Sajnos nem tudok e vonulathoz csatlakozni, de talán (legalábbis elmekórtani szempontból) érdekes az alábbi eset. A II. osztály 31. leosztásban fordult meg ez a gusztusos lap Kelet kezében:
Szalay György
2010. szeptember 16.

Egy marék aranyért: az bajnokságrúl – 1. forduló

Eléggé szemellenzősnek/vak lónak kell lennie annak, aki nagyobb (mint nulla) összeget tenne fel arra, hogy az idei budapesti (hivatalosan: közép-magyarországi, de ezt élő ember nem használja szóban; javasolnám ezennel a kálvinista dunamelléki terminológiát) csapatbajnokságot nem a Gamax, Galim, Dumbovich, Hegyvidék csapatok valamelyike nyeri.      
Szetei Zsolt
2010. szeptember 14.

Sorsfordító gém - csb II. 1. forduló

Csapatunk, a Csillagvirág tavaly sajnos kiesett az I/B-ből, de idén női játékosokkal erősítve a feljutást tűztük ki célként. Az első játéknapon a rutinos Kova csapattal találkoztunk. Félidőben 14 ponttal vezettek. A második játékrészben a nyílt teremben állandó partneremmel, Gémes Balázzsal Észak-Dél helyén ültünk, ellenfelünk a Beck-Trencsényi páros volt. Precíziós treff precíziós treff ellen. A félidő harmadik leosztásában Észak helyén mans-bellben az alábbi lapot kaptam harmadik helyen. Partnerem erős 1 treff indulására Nyugat passzolt.
Gulyás Dániel
2010. szeptember 13.

Mit mond a kártya? – csb I/A 1. forduló

Újra itt a csapatbajnokság, és ezzel a korábban a Heti Pesti Bridzslapokban már megcsillanó Gömb is, hogy megmutassa, mi várható a következő fordulóban. Bár igazság szerint az új orgánum új médiumot kíván: ezúttal cigánykártyákból olvassuk ki a jövőt… Rovatunkban hétről hétre tippelünk valamelyik osztály előttünk álló összes meccsére, kezdjük az I/A-val.  
Hegedűs Orsolya
2010. április 17.

Gyakorlati sík

Ha bridzskönyvben olvasom vagy élőszóban elmesélt feladványként kapom az alábbi felvevőjáték-problémát, nem jelentett volna gondot a megoldása. A könnyítés az élő partikhoz képest az, hogy tudjuk, létezik a megfejtés, mindössze annyi a feladatunk, hogy megtaláljuk. A bridzsasztalnál azonban - csakúgy mint a való élet egyéb területein - anélkül kell a felmerülő problémák végére járnunk, hogy biztosan tudnánk, létezik-e egyáltalán megoldásuk.
Kovács Gergely
2010. január 24.

Nagy falat

Nem hittünk a szemünknek! A jobbomon ülő Észak írta be a szkórt, és mivel az utolsó cserék között játszottuk a partit (I/b bajnokság 6. forduló 31. leosztás), a várható értéket adta meg a gép: nulla oda, száz ide. Aztán a frekiben is ugyanez állt.
Varga István
2009. december 18.

Egy érdektelen parti

Az idei MP bajnokságon ismét Kisgyörgy Lajossal játszom, ezúttal az I/B. osztályban. A második nap talán legérdektelenebb partija a 4. számú leosztás volt.
Púza László
2009. december 17.

Egy szép megoldás, ami többet érdemelt volna, mint egy pontot

Valamikor a régi szép időkben, amikor még autója senkinek sem volt, az egész társaság együtt sétált a Kőris utcától a Két-medvéig, közben folyt a partimesélés. Hiányzik. Talán ezt tudja pótolni ez az oldal. Közkinccsé teszek egy leosztást, és az asztalnál elhangzott elemzést. Nagy élmény volt, érdemes volt aznap játszani.