HUEN

Kezdőoldal

Bánki Zoltán - 2015. február 14.

Varga László emlékére

– Ne dumálj!
Milyen gyakran hallottuk ezt a győri klubban! Varga László példamutatóan etikus hozzáállással viszonyult a bridzshez. Ha kellett, a partnerét is finoman leteremtette, még az apróbb magatartási hibákért is.
 
 
 
 
Laci „veszprémi vegyész” volt, mint annyian a klubunkból, sőt a hazai bridzsezők közül is. Akkoriban, amikor ő járt ott egyetemre, pezsgő, manapság irigyelhető bridzsélet folyt/folyik a Veszprémi Egyetem falai közt, csakúgy, mint egykoron Pesten a Közgáz Zsibongójában, a Műegyetem R- és E-klubjában, a Miskolci Egyetem Aulájában.

Kutya volt a beceneve, szenvedélyesen játszott.

Klubunknak alapító tagja, lelkes támogatója volt, talán éppen az ő fejéből pattant ki az országos szintű győri párosverseny megteremtésének ötlete, miközben a Komédiásban a Jókai bablevest kanalaztuk esténként, a klubnap után.

Emellett sikeres vállalatvezetőként, szakemberként és polgármesterként is számon tarthatjuk, a Győrlakk/Budalakk dolgozói privatizációs programjának sikere is az ő nevéhez fűződik.
 
Sportolói hozzáállással követte a bridzset, ahogy teltek az évek, egyre jobban mélyült tisztelete a bridzs iránt. Játékát az egészséges hozzáállás jellemezte, ahogyan én megfigyeltem, nem a trükkös megoldásokat, inkább a megbízható, nyugodt játékot kedvelte.

Az egyesület, a klub életében, működtetésében több komoly szerepet vállalt, különdíjat hozott létre a legjobb győri páros számára a Szent László Kupán. Tagja volt a Budapest Bajnokságban is szereplő győri csapatnak. Elnökségi szerepet is vállalt.

Sokszor lehettem vendége nyaranta pár napra Balatonkenesén, ahol a családi nyaralását megosztotta pár győri, veszprémi játékossal is. Olyankor emberileg is közel kerülhettünk mindannyian egymáshoz, jó volt.

Egy érdekes emlék még a kollektív ötöslottózásunk, amikor pár hétig „komoly” összegekkel próbáltuk páran a klubból elcsípni a felhalmozódott milliárdokat. Laci megálmodta mind az öt kihúzott számot! A szépséghiba az volt, hogy 15 szám közt bújt meg az a bizonyos 5, emiatt hibaponttal játszottunk, így ötösünk nem, de több négyesünk, és sok-sok kettesünk, hármasunk lett, s így is szépen fialt az akció a „konzorciumnak”.

Szerettünk, Laci! Nyílt, kedves, vidám, őszinte ember voltál, emlékedet őrizzük.