Újra bridzstábor Kimlén

2016 sem telhetett el – az immár hatodik – kimlei bridzstábor nélkül. A helyszín, mint mindig, az idén is családunk kimlei birtoka volt, amely tűrőképességeit feszegetve minden nap képes volt elszállásolni körülbelül 30 embert, a körülményekhez képest kényelmesen. A szobabeosztást Zsófi (Bekő Zsófia) intézte szinte egyedül, és ő tartotta számon a mindennapi „emberforgalmat” is. Ilyen sok embert persze nem lehet együtt oktatni, csoportokat kellett alkotni. A csoportok megfelelő beosztását azonban nagyban megnehezítette, hogy a tudásszint nagyon sokféle volt, míg oktató, ha nem is kevés, de épphogy elegendő. Ennek megszervezése Dani (Bakó Dániel) és Zsófi kezében volt, és lehetőségeikhez mérten hihetetlenül jól végezték a feladatukat. (A képen jobbra a szerző – fotók: Honyek András)

A reggeli és a vacsora itt nálunk, míg az ebéd Kimle kellemes vendéglőjében, az Örökzöld vendéglőben volt, ide autóval vagy biciklivel juthattak el a táborozók.

A napirend idén sem változott. 8-kor kelés, reggeli, utána rendrakás, majd oktatás ebédig. Ebéd után egy kis pihenő idő, amit sokféleképpen lehetett eltölteni. A vizet kedvelők strandolással, mások pingpongozással, társasozással, páran alvással vagy számítógépezéssel, a maradék kevés pedig a másik csoport által délelőtt megoldott feladványok megfejtésével múlatta az időt. Ezután 3 körül elkezdődött a délutáni bridzs óra, ami vacsoráig tartott. (6, fél 7 környéke). Fél kilencig szintén jutott egy kis idő emésztgetni a megevetteket, majd elkezdődött a már jóval kötetlenebb bridzsezés. Először általában egy körmérkőzéses csapatversenyt játszottunk, 4 csapattal 4 partis meccsekkel és sorsolt párokkal. Mikor ennek vége lett, a kisebbeknek takarodó, a „nagyoknak” pedig még párosverseny következett, körülbelül kifulladásig (na jó, előfordult, hogy a végén társasoztunk is...).

Az idei oktatói gárdát Bakó Dániel, Fischer Andrea, Fischer Brigitta, Honyek András, Kovács Gergely, Magyar Ádám, és Vikor Attila alkotta (nevek ABC sorrendben), akiknek itt is szeretném nagyon-nagyon megköszönni, hogy eljöttek és foglalkoztak velünk.

A tábor egy kis merészséggel úgy gondolom, méltán nevezhető a magyar lány válogatott hivatalos nyári edzőtáborának, hiszen a felkészülés egyik legfontosabb hete ebben a táborban jön el évről évre, az adott évi „világversenyre való felkészülési hajrá” hete. Ezúttal az olaszországi világbajnokságé.

Ráadásul idén a Kids csapatunk is rendesen kihasználta a tábor nyújtotta lehetőségeket, hiszen az ötfős válogatottból négyen részt vettek.

Mindenkinek köszönöm a részvételt, és remélem, hogy ez a lassan hagyományossá váló tábor még éveken keresztül megvalósul itt nálunk, a Szigetközben, és sok lelkes bridzsezni vágyó fiatal emlékeiben megmarad.

A tábor nem jöhetett volna létre Bekőné Wekszli Mária, Bekő János és Bakó Dániel töretlen kitartása nélkül, hiszen a szervezés bonyodalmai szinte mind az ő vállaikon feküdtek. Bízom benne, még sokáig kitartanak értünk.

Én nagyon örülök, hogy részt vehettem!