Barion Pixel
HUEN

Kezdőoldal

Szilágyi László - 2009. december 10.

Trüffel

Éjszakánként szarvasgomba után kutató Golden retriever kutyának álmodom magam. Aztán felébredek és olyan bridzsjátszmákat keresek, amik nem kevésbé ritkán fordulnak elő mint a fent említett finomság....

Pld. az alábbi:Egy csapatmérkőzés egyik asztalán unalmas 6 szant játszottak, a másikon unalmas 6 treffet. Pedig az utóbbinál Dél erős 1 treffel kezdte a licitet, ami után elég visszafogottnak kell lennie Északnak, hogy ilyen hosszúságú és minőségű színnel ne mondjon nagyszlemet, kivéve persze ha kiáll egy kulcslap.

A 7 treff nagyon izgalmas felvétel lett volna. Nézzük mi van ha Dél játszik!
Nyugatnak nincs aduja, hogy passzívan elinduljon vele.
Pikk kezdés azonnal adja a partit, a dáma a 13. ütés.
Káró DÁMA: kissé bizarr választás, de a felvétel teljesíthető akár káró impasszal a bubi ellen, akár a szín magasra lopásával.
Kis káró: izolálja a káró fogást. Most már csak Nyugat tartja a kárót is és a pikket is, ebben a két színben beszorítható. Sajnos ez az ellenjátékos az asztal mögött dob, de sebaj, segít a jó öreg Vienna Coup. Lényeges eleme a pikk ász időben való lehívása, nehogy "útban legyen".Persze manapság ahány verseny, annyi helyi szabály. Van ahol szabad szinglivel _akár kicsivel_ szanzaduval indulni, van ahol nem. Nyugati szomszédainknál tilos az itthon gyakran játszott 0-8 figurapontos mans-bell gyenge kettes, ott ez a zóna túl széles _???_. Ezért 2-8 pontosra módosítottuk, de nekem állandó ingerenciám szokott lenni, hogy megkérdezzem hogy indulhatok-e 1 ponttal, ha nagyon gáblis.

Egy szó mint száz, sosem tudhatjuk mikor kerülünk olyan versenyre, ahol a Vienna Coup lesz tilos. Ebben az esetben sem kell elbuknunk a nagyszlemet kis káró kezdésre, csak más fegyvert kell elővennünk az arzenálból. Neve Trump Squeeze, magyarul adubeszorítás:folyt. köv.