Barion Pixel
HUEN

Kezdőoldal

Lénárt Zoltán, Kuttner György - 2016. május 27.

Sziget, bridzs-sziget, bridzs-szigetek

A nevezések alapján 38 ország 84 csapatát látja vendégül Budapest a júniusi bridzs Európa-bajnokságon. Mindkét szám jelzi, hogy az egyik legnagyobb kontinensvetélkedő lesz Budapesten, az országok száma alapján a második legnagyobb. A játék népszerűsítése és az érdeklődők minél szélesebb körű tájékoztatása érdekében az Eb minden játéknapjáról magyar nyelvű hangkommentátoros közvetítést szervezünk a BBO-n a magyar csapatok mérkőzéseiről, a belvárosi IF Café pedig bridzses szurkolói klubbá válik a verseny idejére.

A nevezések alapján 38 ország 84 csapatát látja vendégül Budapest a júniusi bridzs Európa-bajnokságon. Mindkét szám jelzi, hogy az egyik legnagyobb kontinensvetélkedő lesz Budapesten, az országok száma alapján a második legnagyobb. Külön érdekesség, hogy eddig soha sem fordult elő, hogy Magyarország valamennyi versenyszámban teljes csapatokat indítson. Az 50. Eb-n, Ostende-ben ugyan elindítottunk három csapatot, de akkor – kis túlzással – Dumbovich Miklósnak két csapatban is játszania kellett ahhoz, hogy ki tudjunk állni. Most viszont a Groupama Arénában három, harcban edzett, azaz válogatóversenyen győztes csapatnak is szurkolhatunk.

A játék népszerűsítése és az érdeklődők minél szélesebb körű tájékoztatása érdekében vettük tervbe, hogy az Európa-bajnokság minden játéknapjáról magyar nyelvű hangkommentátoros közvetítést szervezünk a BBO-n a magyar csapatok mérkőzéseiről. Így azok is élőben tudják majd követni az eseményeket, akik nem lehetnek ott a helyszínen. Emellett szakmai támogatást nyújtunk azoknak a fővárosi, vidéki és határon túli bridzskluboknak, oktatási központoknak, amelyek közösségeikben megszervezik közvetítések követését. A közös szurkolás élménye több annál, mint magányosan figyelni az eseményeket, így meg lehet beszélni a történéseket, a partikat ki lehet elemezni, és közben jó társaságban lehet eltölteni az időt. A hangos közvetítésekre három riporter páros: Kerekes Zsuzsa és Kovács András, Szentandrási Gergő és Czímer Csaba, Varga István és Nádasi Tibor, valamint a két dzsóker, akikkel mindenki szívesen közvetít, Csepeli Miklós (a közvetítések szakmai vezetője) és Macskásy Gábor készülnek. Őket segíti a két műszaki ügyelő, Lénárt Zoltán (lionheart1) és Gyulai András (andras), akik nem csupán a közvetítés lefolyását figyelik, de a hallgatók/nézők/kibicek kérdéseire is választ adnak. Azok számára, akik még nem ismerősek a BBO-világában külön kézikönyv készült.

A program kiemelt helyszíne az IF Jazz Café (az a verseny másfél hetében IF Bridzs-sziget és az Eb hivatalos partnere) IX. Ráday u. 19., amely központi terében egész nap élő bridzsközvetítésekkel várja vendégeit, a kivetítőn látható a BBO-közvetítés, és a hangkommentár ki lesz hangosítva. A kávézó sok bridzsező előtt ismert, hiszen évente többször rendez nagy érdeklődés mellett versenyeket, ezek szünetében pedig gasztronómiai különlegességekkel lepi meg a mezőnyt. Most külön menüajánlatot dolgoz ki Ottlik-megoldások által inspiráltan, esti zenés programjait Bridzs és Jazz néven hirdeti meg, és briddzsel kapcsolatos kiállítást is szervez, ennek megnyitójára mindenkit szeretettel várunk június 14-én, kedden, 18 órakor. A kávézó lehetőséget ad a közvetítéseket követően elemzésekre, beszélgetésekre. Ez utóbbiak levezetését a Bridzsakadémia biztosítja. (A Budapest belvárosában található népszerű IF Jazz Café egyfajta bridzses fanzone-ná alakul az Európa-bajnokság idejére – versenyidőben élő közvetítés hanggal, Ottlik Géza-kiállítás, Ottlik inspirálta különleges menü, esténként pedig bridzs-dzsessz koncertek, megnyitó: június 14., kedd, 18 óra)

Úgy véljük, csapataink és mi, szurkolók is felkészültünk. Hajrá, magyarok!

 


További cikkek ebben a témában