Barion Pixel
HUEN

Kezdőoldal

Elnökség - 2023. november 27.

Mindenki egyért

Akárhogy is szeretnénk, a bridzs (eddig) nem a XXI. század sportja. Még azt is tudjuk, hogy miért: ahhoz, hogy élvezetessé váljon, sok energiát kell belefektetni. Többet, mint amennyit egy videojáték, egy társas játék vagy akár a sakk igényel ahhoz, hogy élvezetes legyen. Nehézség az is, hogy párokban játszunk. Nehéz belevágni egyedül, márpedig olyan korban élünk, ahol több az izolált ember, mint korábban bármikor.

De ti, akik ezeket a sorokat olvassátok, megtettétek mindezt, és tudjátok, hogy megérte!

És az igazán jó hír az, hogy mi, bridzsezők itt vagyunk egymásnak. Tudjuk és értjük, hogy miért ez a szellemi sportok királynője. Értünk egymás nyelvén, bármilyen különbözőek is vagyunk. Sőt, csak mi értjük egymást:
– Egy impasszon múlt a major gém.
– Lementettük mansban a bell szlemet.
– Aduval indult, és megakadályozta a keresztlopást.
– Kihagyta kétszer a pikket, és csak utána magasította ki az asztalt.

Mind ismeritek azt a tekintetet, ahogy a kívülállók néznek ránk, amikor ezeket a mondatokat hallják. Mégis, ha az ember bridzsezőkkel beszélget a többi bridzsezőről, nem mindig egy békés nagy család képe rajzolódik ki (ugye, milyen finoman fogalmaztam?).

Hisztek abban, hogy csak együtt tudjuk megmenteni ezt a csodálatos sportot? Hisztek abban, hogy jobban hasonlítunk egymásra, mint amennyire különbözünk?

Nem ígérhetünk csodát, csak azt, hogy mindent megpróbálunk. Nem hagyjuk abba a fiatalok bevonását; ameddig csak lehet, megpróbáljuk fenntartani a világon egyedülálló bajnoki rendszerünket; megpróbáljuk közelebb hozni a versenyjátékosokat és a klubjátékosokat... És próbálunk egyfolytában kapcsolatban maradni veletek: hallani amit kértek, és dolgozni azon, hogy bridzsezőnek lenni Magyarországon egyre jobb legyen.

Gyertek, ünnepeljétek velünk, hogy ismét véget ért egy néha szomorú, néha vidám, egyszer sikeres, máskor sikertelen, de mindenképpen briddzsel teli év.

Gyertek, részvételetekkel támogassátok, és adományaitokkal járuljatok ti is hozzá, hogy minél tovább éljen és virágozzon ez a sport.

Várunk minden bridzsezőt a 2023-as év végi adományozó gálán december 15-én!

És hogy mi lesz a siker mércéje?

Hogy lesz kinek és lesz hol hagyományt teremtenünk, hogy baráti és bajtársi közösségé válunk, hogy tudunk önfeledten ünnepelni közösen egy nagyot, és persze az, ha sok adomány gyűlik össze.

Vár titeket az év bulijába:

a Magyar Bridzs Szövetség Elnöksége