Barion Pixel
HUEN

Kezdőoldal

Kovács Gergely - 2019. május 24.

Meghalt Kovách Tibor, a Budaörsi Bridzsklub alapítója

A Budaörsi Bridzsklub mély fájdalommal tudatja, hogy életének 82. évében meghalt alapító elnökünk, tiszteletbeli elnökünk, Kovách Tibor.

Évtizedek óta súlyos egészségügyi gondok sújtották, de zokszó nélkül, töretlen akarattal és derűlátással fáradhatatlanul mindig beleállt minden küzdelembe. Sok-sok menetes, embert próbáló csata volt, ezt az utolsót már nem bírta.

Sokszor mesélte csillogó szemmel, szinte gyermeki mosollyal, átszellemülten, hogy mennyit adott neki a bridzs. Mi, akik ismertük és látjuk, mit épített fel Budaörsön, tudjuk, hogy ő ebből rengeteget vissza is adott szeretett játékának. Mesélte, hogy gyerekként tanulta meg a játékot, és mennyi élményt kapott a bridzstől. Az etikettre, a bridzs íratlan szabályaira mindig nagyon adott. Eleve a szabályok általában fontosak voltak neki, a végletekig pedáns ember volt. Sajnálta, hogy abban az évtizedben, amikor külföldön dolgozott, teljesen kimaradt számára a bridzs, mint mondta, azt a kiesést megérzi a játékán. Kemény időszak volt az az életében távol a családjától, idegen országokban, a szervezete is azt követően jelezte először, hogy baj van. Az orvosok akkor megmondták neki, hogy mennyi időre számíthat, sokkal tovább bírta, és hűen jellemzi, hogy az állandó létbizonytalanság sem kezdte ki lelkileg, tartását, rendíthetetlenségét haláláig megőrizte.

2011-ben találkoztunk először, mindketten bridzséletet, bridzsklubot akartunk teremteni Budaörsön. Szívósságának és lelkiismeretességének is köszönhetően egy évvel később az elnökletével megalakult a Budaörsi Bridzsklub. Intézett játszóhelyet, támogatást és még egy csomó nélkülözhetetlen dolgot. A klub egyre látogatottabb lett, a hétfői klubjátékra mind többen jártak, a nyílt budaörsi versenyeken sokszor Magyarország legnagyobb mezőnye gyűlik össze. 2016-ban átadta a Budaörsi Bridzsklub elnökségét, egyesületünk tiszteletbeli elnöke lett, ügyünket azóta is a szívén viselte és a háttérből segítette.

Mindannyiunk nevében köszönjük, Tibor!

Hacsak tehetted, jöttél bridzsezni, hiába esett egyre nehezebben minden erőfeszítés, most hétfőn is játszottál a klubversenyen. Négy nappal később jött a szomorú hír feleségedtől, Sáritól. Isten veled!