Barion Pixel
HUEN

Kezdőoldal

Hodosi Péter, Talyigás Péter - 2021. november 5.

Információk az új versenyteremről

Bő egy évnyi intenzív és széles körű ingatlanpiaci kutakodás után sikerült megállapodni és 5 évre szerződést kötni a Récsei Center nevű zuglói (a Puskás Stadion Keleti pályaudvar felőli oldalában elhelyezkedő) kis bevásárlóközpont első emeletén egy 427 négyzetméteres versenyterem állandó bérlésére. Az épületnek történelme van, műemléki védettség alatt áll (nemzetközi ranglistás méretű olyan csarnokszerkezet, amely nem oszlopokon áll). A szomszédban találhatók a jégkorong, jégkorcsolya és kerékpáros utánpótlás és felnőtt edzőközpontok, közelben található a Sportok Háza, rengeteg sportági szakszövetség központja. Új otthonunk egyrészről a publikum szeme előtt lesz, másrészről lokációjában a sport vérkeringés egyik pesti centrumába kerül. Bízunk benne, hogy ez jó hatással lesz a sportágfejlesztési, népszerűsítési terveink eredményességére a következő években.

 (Kilátás a Puskás Aréna felé – így áll most a felújítás)

Az állami tulajdonú épület hasznosításának a joga a Magyar Jégkorcsolya Szövetséget illeti, mely tudott azonosulni a „kis szövetség vagyunk mi” helyzetünkkel (nemrég, az első téli olimpiai arany „szállítása” előtt ők is az MBSZ-hez hasonló gazdálkodási volumenű szervezet voltak) és a piaci viszonyokhoz képest nagyon gáláns ajánlatot tettek: felújítják számunkra a helyszínt az alapvető elvárásaink szerint (e felett már saját beruházásból kell tudnunk fejleszteni) és az átlag piaci bérleti díj szűk harmadát ajánlották meg!

Az ajánlat így ugyan „visszautasíthatatlan” lett, de azt fontos leszögezni, hogy a 16 évnyi Böszörményi úti „kegyelmi állapotok” után ez így is nagy költségugrás lesz, mely feszes gazdálkodást és bevételben növekedési kényszerpályát jelent az MBSZ-nek a következő évekre. Nagy lökést adott a vállaláshoz, hogy az MTK bridzsszakosztálya albérlőként ideiglenesen csatlakozik, amíg meg nem épül a végleges versenyterme. 

Az MBSZ részéről a felújítási, költözési, szerződéskötési (bérleti, biztosítás, internet, takarítás, büfé), belsőépítészeti stb. feladatok koordinálását elnökségi oldalról Hodosi Péter, operatív oldalról Magyar Ádám viszi. Építészeti szempontból Fischer Brigitta nyújt kiemelt segítséget számunkra, aki helyszíni szemlét, majd belső eszmecsere fórumot követően készített vázrajzot és berendezési alaprajzot. Pénzügyi vonatkozásokban Konkoly Csaba segíti a folyamatokat. Nem rutinmunka ez számunkra, de mindannyian igyekszünk, hogy kihozzuk a helyzetből a maximumot.

A mostani 280 négyzetméter 427-re emelkedése szellősebb asztal elrendezést jelent. Bár nyitható ablakok nincsenek, az egyik rövid oldalon óriási ablaktáblákon keresztül láthatunk rá a Puskás Stadionra és az azt körülvevő, szépen felújított közparkra. A szellőztetést, fűtést, hűtést egy saját működtetésű, 16 000 m3/óra kapacitású gépészet biztosítja dedikáltan számunkra. A világítást LED csövekkel oldják meg. Az új laminált padló, a felújított mellékhelyiségek, a különálló zsűri- és szerverszobák, a teljes tisztasági festés mind hozzájárulnak majd egy új otthon boldog érzetéhez. Lehetőség volt egy külön bejáratú oktatóterem leválasztására is, mely a kiemelt versenyestéken is párhuzamos aktivitási lehetőséget biztosít. Az építési munkálatok várhatóan december közepére teljesen elkészülnek. (Hogy ülünk le?)

A Récsei Center mindkét végében belső udvari sorompós parkolóval rendelkezik (parkolási „feltöltős” kártyákról későbbi cikkben számolunk majd be), továbbá az utca íven az épület körül nagy mennyiségű szabad parkolóhely van – hétköznap 18 óráig fizetős zónában.

Tömegközlekedéssel könnyen megközelíthető a helyszín, a Keleti pályaudvar M2, M4 metró megállótól 10 perc sétára van, illetve a Thököly úton megállnak az 5-ös, 7-es, 110-es, 112-es buszok, mindössze 2-3 perc sétatávolságra. (Még van munka bőven, de jó egy hónap múlva kész lesz)

A bevásárlóközpontban van CBA élelmiszerüzlet önkiszolgáló étteremmel, DM drogéria, Jysk bútorbolt, gyógyszertár, posta, cukrászda, dohánybolt, Líra könyvesbolt és Fressnapf állateledel bolt.

Itt látható a Récsei Center helyiségbeosztása. A galérián a legalsó sorban az S 106/2 jelzés mellett 427 nm olvasható, amellett pedig egyetlen szó: bridzs.

Az év végi Bridzsélet 2021 magazinban részletesebben és frissebb állapotában mutatjuk be új versenytermünket.