Barion Pixel
HUEN

Kezdőoldal

Gál Péter - 2011. augusztus 21.

A bridzs nagy - A www.bridgebig.com-ról

Új bridzselő hely van kialakulóban az interneten. A www.bridgebig.com ötlete Hollandiában született. Megirigyelve a póker internetes világsikerét két fiatal, Nira Talová és René de Waele megpróbál valami hasonlót a bridzs játékkal kapcsolatban. A tervük sok-sok pénzdíjas verseny rendezése, és ez talán sehol sem minősül tiltott szerencsejátéknak.

Zia Mahmood elvállalta az ügy népszerüsítését. A webszájt egyszerű, letisztult, felhasználóbarát. Könnyű megtanulni, használni.

Az oldalon egyéni bridzsjáték folyik közös licitrendszerrel. A licitrendszer a honlapon ismertetett és letölthető egyszerűsített standard _SAYC_. Ez persze egyben a gyenge pontja is a játéknak, hiszen számos licit helyzetre nem ad semmi támpontot a játékosoknak, még azoknak sem, akik a veszik a fáradságot, és átnézik.

A játékos semmit sem tud a virtuális asztalnál ülő többi játékosról, ez megszünteti a csalás csaknem összes lehetőségét, a maradékra pedig a pókertermek módszerét használják, vagyis a program figyeli majd a gyakran azonos versenyen játszókat.

Jelenleg a béta verzió fut, ezt bárki ingyen tesztelhet. Ha jól teljesítesz, akkor kreditet szerezhetsz, amivel idővel pénzes versenyre is benevezhetsz. Most már napok óta játszom rajta, és kellemes időtöltésnek találom. Az oldalon játszók rangsorolásában eddig egy felhasználó név tűnt ismerősnek, de valószínű, hogy sok hazai bridszezőnek fog tetszeni, kellemes szórakozást nyújt. Külön érdekesség, hogy az általunk játszott partik frekvenciája egy idő uán megtekinthető, sőt maga a parti is. A parti folyását is megtekinhetjük az eredeti tempóban vagy gyorsítva. Ez a zsürik álma, hiszen pontosan ellenőrizhető, hogy ki mikor mennyit gondolkodott.

A bemutató parti azt az alapigazságot erősíti, hogy a legtöbb jó parti mögött általában az ellenfél hibája van. Itt Nyugat nem találta meg a treff indulást:
egy szlem _a link csak a www.bridgebig.com-ra való bejelentkezés után él_.