Barion Pixel
HUEN

Kezdőoldal

Közlekedési tippek a Récsei Center környezetében

Bár napközben a fizető övezet okán a bevásárló központ környékén az utcai parkolóhelyek teljesen üresek, a díjmentes 18 óra közeledte és a környékbeli számtalan sportlétesítmény hozzánk hasonló heti üzemmódja, edzései, versenyei, rendezvényei miatt a Récsei Center közvetlen utcai környéke (Istvánmezei út, Szabó József utca és Thököly út háromszöge – Thökölyn végig tilos a parkolás, másik két utcában van bőven hely, de…) 17 órától elkezd megtelni.

Opció 1.
Vállalod a kb. 800-900 Ft-os belső parkoló költségét a 4-5 órás versenyed idejére és türelmes vagy a végén a parkoló automatánál fizetni és jeggyel a sorompón távozni, esetleg váltasz Magyar Ádámnál feltöltőkártyát, azzal jössz be a sorompón, azzal távozol. A Thököly út felőli parkoló a nagyobb, sosincs tele, mindig van szabad hely. Az Istvánmezei úti oldalon van a kisebb parkoló, itt az a ritka, ha könnyen találsz parkolóhelyet. A bridzs terem az Istvánmezei úti végében van a csarnok első emeleten, de a csarnok mindkét végében van lépcső és lift is.


Opció 2.
Az utcai parkolás alacsonyabb költségéért (18 óráig) vállalod a sétát. Ez esetben a Stefánia út mentén és a Dózsa György úton a kis piros krumplik által jelölt szakaszokon tényleg kánaán van „hétköznapokon” (vagyis ha nincs a Puskás Arénában futballmeccs), a Stefánia közepén való parkolás esetén a stadion körüli közparkon keresztül lehet sétálni 5 perc alatt a Récsei azon végéhez, ahol a bridzsterem van. A Stefánia Thököly út felőli részén parkolva inkább érdemes a Thökölyn visszasétálni 5 perc alatt és keresztülsétálni a csarnokon a bridzsteremig. A Stefánián piros krumplizott parkolóhely mennyisége kb. 70-80 autó, többsége bőven szabad 17 óra körül már. A Dózsa György úti krumpliktól érdemes a Dózsa György út mentén az Istvánmezei útra jobbra fordulva besétálni a Récseibe a bridzsterem felőli végén.

Figyelem! A stadion közparkja 22 órakor bezár, így, aki azon keresztül sétált át, a verseny végén már néhány extra percnyi kerülővel jut vissza az autójához a Thököly-Stefánia útvonalon.

Opció 3.
Aki a Dózsa György úton a stadion íve mentén parkolna le, az is sok piros krumplit talál, ez szinte kihalt meccsmentes „hétköznapokon” és az ottani közpark kapun keresztül kb. 4 perc alatt a Récsei bridzsterem felőli végéhez lehet sétálni.

Figyelem! A stadion közparkja 22 órakor bezár, így, aki azon keresztül sétált át, a verseny végén már néhány extra percnyi kerülővel jut vissza az autójához az Istvánmezei-Dózsa György út útvonalon.

Opció 4. – a végletek
Aki nem szeret kapkodni, és időben, értsd bajnoki napokon már 17 óra körül a környéken van, az tehet kísérletet a szerencséje tesztelésére, alábbi Istvánmezei úti és Szabó József utcai piros X-ek azt jelölik, hogy parkolóhely van bőven, de délután elkezdenek betelni, ennek tempója elég változatos, így a „aki korán kel, …” ezúttal akár parkolóhelyet lelhet. Ha nem sikerült, akkor lehet tovább menni az Opció 2. és Opció 3. piros krumplijait megcélozva.
Ha szereted a last minute-es kalandokat és jó viszonyt ápolsz Fortunával parkolásban, de nem bánod, ha fizetni kell a parkolásért, akkor startolj rá a piros X-ekre, ha ez nem jött mégse össze, akkor vár a nagyobb zárt parkoló a Récsei Thököly út felőli végében.

Közösségi közlekedéssel
A piros, azaz 2-es vagy a zöld, azaz 4-es metró Keleti Pályaudvari megállójától tíz perc alatt gyalog elérhető a versenyterem, de a Dózsa György út és a Thököly út kereszteződésénél a Reiner Frigyes Parknál buszmegálló is van. Az 5-ös, a 7-es, a 110-es, a 112-es és a 133E járatok a Thöhköly úton állnak meg, a 30-as, a 30A és a 230-as pedig a Dózsa György úton közlekedik (a Keleti felől jöve a Thököly úton állnak meg az utóbbiak is).

A Stefánia úti trolimegállók (72, 75) is csak pár perc sétára vannak az új versenyteremtől.