Barion Pixel
HUEN

Kezdőoldal

Linczmayer Lajos - 2012. április 12.

Feladvány (I.)

Linczmayer Lajos feladványsorozatot indít a Bridzséletben. A kéthetente jelentkező hétrészes sorozat első darabja egy kisszlem. Hogy miért érdemes velünk játszani? A nyereményért, a nyomozás izgalmáért, és mert sokat lehet tanulni belőle.
 
 
A sorozat kéthetente jelentkezik, a megoldásokat mindig a megjelenés utáni második vasárnap _ezúttal április 22._ éjfélig várjuk a főszerkesztő emailcímére _ gerikova@yahoo.com _.

A megadott lehetőségekből kell választani, a megfejtéshez elég beküldeni a választott játék betűjelét. A válaszok értékelése 1-től 10-ig való pontozással történik. A megfejtéshez rövid indoklás adható, ez nem befolyásolja közvetlenül a beküldő pontjait, de befolyásolhatja a változatok pontozásának arányait, és a legjobbakat meg is jelentetjük. A hétrészes sorozat végeredményébe a beküldők hat legjobb megfejtése számít bele, így annak is van nyerési esélye, aki az egyik fordulót esetleg kihagyja. Holtverseny esetén a hét forduló összesítése dönt, ha az is azonos, a több tökéletes megoldást adó játékosunk nyer, ezután a beküldési gyorsaság rangsorol. Nálunk van második esély is: ha valaki újragondolja a megoldását, a határidő lejártáig nyugodtan küldhet újat, az érvényteleníti a korábbit.

A győztes számára a Magyar Bridzsszövetség az MP-bajnokságra szóló teljes nevezési kedvezményt ajánlott föl _a versenyen nem játszó esetleges vidéki győztes más szövetség rendezte versenyen is felhasználhatja a nyereményt_. A második helyezett a feladványszerző egyik könyvének angol nyelvű példányát nyeri, a harmadik a szövetségtől egy bridzskönyvet.

A megoldást és az értékelést mindig a következő rejtvénnyel együtt adjuk közre. Mindenkinek jó játékot!

1. feladvány

_a sárgával jelölt licitek magyarázatáért klikk a licitre, a lejátszásért klikk a Next gombra!_

Az első ütés: kőr bubi, dáma, király, ász. A kőr hármast lopjuk a pikk kettessel, Nyugat a hatost, Kelet a kettest adja. A pikk bubit körbe engedjük, Kelet a négyest teszi, Nyugat a hármast. Hogyan tovább?
 
A._   A pikk tízest hívjuk, és ha Kelet a hetest adja, elengedjük.
B._   A pikk tízest hívjuk, és ha Kelet a hetest adja, átütjük az ásszal.
C._   A pikk ötöst hívjuk, és ha Kelet a hetest adja, a dámát tesszük.
D._   A pikk ötöst hívjuk, és ha Kelet a hetest adja, átütjük az ásszal.
E._    Treffet hívunk az ászhoz, és kőrt lopunk a pikk tízessel.