Barion Pixel
HUEN

Kezdőoldal

Szabados Erzsébet - 2024. március 23.

Képes riport egy budapesti bridzsfesztiválról

A 11. Nemzetközi Bridzsfesztivált a Gellért szálló emeleti termeiben tartották meg 1988. január 17–23. között. Az eseményt jelenlétével megtisztelte José Damiani, az európai szövetség (EBL) frissen megválasztott elnöke, aki francia Európa-bajnokok társaságában a versenyeken is részt vett. A jeles sportdiplomata budapesti tartózkodása alatt tárgyalt Kormos Sándorral, a Művelődésügyi Minisztérium közművelődésért felelős főosztályvezetőjével, és egyúttal felajánlotta a minibridzs módszertani anyagot az oktatás céljaira.

Terveiről húsz érdeklődő újságíró előtt adott számot. Elképzelései között között szerepelt veterán versenyek bevezetése is. A részletek kidolgozásával, a hivatalos előterjesztés elkészítésével a sokszoros bajnok, Vég Tibort bízta meg.

A nagy sikerű versenyen 45 csapat és 176 páros vett részt. Képriportunk az eseményt záró díjkiosztó bálon készült. (Fotó: Comporgan, digitalizálás: P-T Műhely)

A fesztivál abszolút győztese a fiatal holland versenyző, Marcel Nooijen lett, aki megnyerte a csapatszámot (társai: J. Daemen, Van Well, Paulissen, B. Daemen) és ezüstöt nyert a pároson (partnere: Paulissen). Képünkön éppen a szálloda étterme által felajánlott tomboladíjat, egy hidegtálat vesz át az igazgatótól. Az eseményhez Pelikán József, a fesztivál nemzetközi felelőse asszisztál

Varga István a szálloda igazgatóhelyettesétől veszi át díját a párosversenyen elért helyezéséért (partnere: Vikor Dániel) az eredményszámításért felelős Szentpéteri Judit és Pelikán József jelenlétében

A fesztivál főszervezője, Ihrig Péter Bari Istvánné társaságában a jó hangulatú rendezvényen

Turjánszky Edit, aki ezúttal egyetlen versenyszámban sem indult, a bálon nyert tomboladíjat, melyet a felajánló ad át (háttérben Ihrig Péter)

Nagy magyar siker! A versenyeken az egyetlen hazai győzelem a vegyespáros számban született. Az ezzel járó díjat Bari István, a bridzsszövetség alelnöke adja át Mezei Katalinnak (partnere: Honti László) Ihrig Péter társaságában.

José Damiani, az európai szövetség elnöke Szappanos Gézának, a hazai szövetség alelnökének ad át díjat, a csapatversenyben elért harmadik helyezésért. Csapataikkal egymás között döntötték el az ezüst- és a bronzérmes helyeket, a csata a magyar sportdiplomata beszámolója szerint egyetlen partin dőlt el

Képes riportunk elkészítéséhez itt köszönjük meg Frans Lejeune (Holland Bridzsszövetség) és Fogaras András segítségét.