Barion Pixel
HUEN

Kezdőoldal

Augusztus 20-án kezdődik… – 16. nyílt vb, Wroclaw

Bár a bridzsező nem babonás (nem-e?), kell-e ennél a hangzatos dátumnál jobb előjel ahhoz, hogy magyar sikerekben reménykedhessünk? Valószínűleg a közeli helyszín az oka, de ritkán látott mennyiségben indulnak magyar versenyzők a 16. nyílt bridzsvilágbajnokságon, melynek a lengyelországi Wroclaw ad otthont. Lesz bőven kinek drukkolni!

Noha egyelőre elég kevés publikus információval kényeztetnek minket a szervezők (óvatos, szeretetteljes és építő kritikával jegyezzük meg, hogy a világversenyeink esetében nem teljesen szokatlan módon), azért igyekszünk valamennyire eligazodni…

(Különleges atmoszférájú versenyterem – Fotó: WBF)

Ebben az eligazodásban a legnagyobb segítséget jelenleg ez a pdf jelenti.

Mint látható, négy kategóriában rendeznek csapat- és párosvilágbajnokságot is. A nyílt (Rosenblum) és a női (McConell) csapatversenyek indulnak augusztus 20-án, a nyílt párosverseny 22-én startol, a női pedig 24-én.

A vegyes (Mixed) csapatverseny a szeniorral (Rand) egyszerre kezdődik augusztus 28-án, a vegyes párosverseny 30-án, a szenior párosverseny 31-én indul.

A csapatversenyeken a svájci vagy körmérkőzéses rendszerű selejtezőket követi az egyenes kieséses szakasz, a mezőny méretétől függő csapatszámmal (a nyílt és a vegyes mezőnyben 32, a női és a szenior mezőnyben 8 közé kell jutni a rájátszáshoz).

Ahogy az időben haladunk előre, ez az oldal majd egyre több információt tartalmaz, és egy idő után itt lesznek majd az eredmények is. Ha valaki a résztvevők között akar keresgélni, akkor ugyanitt azt is megteheti, de segítségképpen kigyűjtöttük a magyar érdekeltségűeket:

Nyílt csapatok
Magyar csapat: Bridge 42
Magyar érdekeltségű csapat: The Mavericks

Nyílt párosverseny
Czímer Csaba–Szalka Tamás
Dumbovich Miklós–Winkler Gábor
Gulyás Dániel–Hodosi Péter
Kemény György–Trenka Péter
Tubak Dániel–Vikor Attila

A női csapatok érezhetően rövidebb, de itt is van egy magyar érdekeltségű csapat, a Brody.

Jelentős mezőny gyűlt össze a vegyes csapatok versenyére, itt a Bros1005 csapatban találunk magyar résztvevőt, de nem csak emiatt érdemes egy pillantást vetni a csapat névsorára…

A Bros1005 párjai hasonló felállásban indulnak a vegyespáros verseny nagylétszámú mezőnyében is.

A női párosok között, illetve a szenior mezőnyben egyelőre nem találunk magyar indulót. Érdekesség, hogy úgy tűnik, 27 szenior pár indul, közülük 18 lengyel.

Hajrá, magyarok!