Tisztelt sporttársak,

A koronavírus miatt a mai napon a kormány betiltotta a 100 főnél nagyobb beltéri rendezvényeket, és ez érinti a mi versenyeinket is. Kedden ténylegesen is többen vagyunk a teremben, de a hétfői  napokon is sokan szoktunk lenni, ezért nemcsak a kormányrendelet, hanem a felelős vezetőségi magatartás okán is ezennel a Magyar Kupa versenytermi küzdelmeit - a szombati közgyűlésen elnöki, illetve elnökségi tag jelöltekként részt vevő sporttársakkal történt konzultáció után, az ő egyetértésükkel - az elkövetkező három hétre felfüggesztem. Felkérem a Versenyrendező Bizottságot, dolgozzon ki javaslatot a mérkőzések esetleges egyedi, nem tömegformában történő lejátszatására.

Az április 6-7-9-én kezdődő IMP bajnokság első két fordulóját, tehát az április 6-17 közötti időszakban kiírt fordulókat ezennel szintén felfüggesztem és a helyzet monitorozásával Húsvét előtt újabb döntést hozunk, hogy a többi fordulót lejátsszuk, vagy a verseny idén elmarad (sajnos utóbbi a valószínű forgatókönyv).

Noha a március 20-22 közötti Vidékbajnokság mezőnye feltehetően 100 fő alatt maradna, a vírusra és a kormányrendeletre való tekintettel ezt a versenyt sem rendezzük meg, későbbi időpontra toljuk.

Nem szövetségi rendezésű versenyeknél (márciusban: Palatinus Realtime, Eiffel verseny és Monor) a Szövetség nem illetékes, de mindenképpen javasoljuk, hogy ezeket a versenyeket se rendezzék meg a rendezőik.

Nagyon sajnálom, hogy hatéves elnöki periódusomat egy ilyen negatív rendelkezéssel kell zárnom, remélem a jövőben ennél pozitívabb módokon tudom szolgálni a bridzs ügyét.

 

Homonnay Géza

elnök