Bridzsélet - Bajnokságokról

342 cikk

Indulj el egy úton – Magyar Kupa visszatekintés

Bozzai Bence, Gulyás Dániel - 2017. április 10.
A major kupákban győzteseket avattak, kiderült, melyik négy csapat tesz vidéki kirándulást a Magyar Kupa negyeddöntőjébe jutásért, és a minor kupák négyes döntőjének mezőnye is összeállt. Lássuk az utolsó kupanap történéseit egy-egy szép szlemmel megfűszerezve. »»

Indulj el egy úton – Magyar Kupa 8. játékhét

Bozzai Bence, Gulyás Dániel - 2017. március 31.
Az utolsó játéknapok következnek. A négy legjobb már biztosította helyét a döntő hétvégéjén, pár csapatnak még van esélye odajutni, de a mezőny nagy része már csak „helyezkedik” – és talán már inkább az április második hetén kezdődő IMP-bajnokságra hangol. »»

Indulj el egy úton – Magyar Kupa 7. játékhét

Bozzai Bence, Gulyás Dániel - 2017. március 23.
Fogynak a még továbbjutásért küzdő csapatok, a vigaszágon még nyolc csapat van, akik közül 4 még esélyt kap egy utolsó visszamérkőzésre. A főágon a párharcok második félideje következik, hétfőn pedig szét vált a Káró és a Treff Kupa. »»

Indulj el egy úton – Magyar Kupa 6. játékhét

Bozzai Bence, Gulyás Dániel - 2017. március 16.
Folytatódtak a kupák küzdelmei, a főágon a legjobb 16 csapat vívott (helyenként hatalmas) csatát, míg a vigaszágon is csökkent a reménykedők száma (nem kevésbé nagy küzdelemben). A minor kupák a következő forduló után válnak szét Káró és Treff Kupára. »»

Indulj el egy úton – Magyar Kupa 5. játékhét

Bozzai Bence, Gulyás Dániel - 2017. március 10.
Történt egy-két meglepetés a legjobb 32 közötti csatározásokban, ráadásul ezek nem is feltétlen ahhoz kötődtek, hogy melyik csapat nyert, hanem ahogy az eredmények alakultak. A főtábla lefeleződött, a minorok is elkezdték a küzdelmet. »»

Indulj el egy úton – Magyar Kupa 4. játékhét

Bozzai Bence, Gulyás Dániel - 2017. március 3.
A három selejtezős héten kialakult a Magyar Kupa-főtábla 32-es mezőnye, illetve tudjuk már, hogy kik játszanak a minor kupákért. Cikksorozatunk szerzőpárosa áttekinti a legfrissebb eseményeket, végigvesz egy-egy partit hétfőről és keddről, aztán persze igyekszik eltalálni, hogy milyen eredmények születnek majd a 4. játékhéten. »»

Indulj el egy úton – Magyar Kupa 3. játékhét

Bozzai Bence, Gulyás Dániel - 2017. február 26.
A selejtező utolsó fordulója következik. Több csoportban is meglepő állással fordulnak a csapatok a finisre, vajon kiknek sikerül az első négyben végezni? »»

Indulj el egy úton – Magyar Kupa 2. játékhét

Bozzai Bence, Gulyás Dániel - 2017. február 16.
Jó néhány meccsen meglepetés született a Magyar Kupa első játékhetén, szerzőink igyekeznek megtippelni, hogy a folytatásban mikor borul a papírforma. Jóslás mellett átvesszük az első két nap történéseit, és egy-egy drága parti is terítékre kerül. »»

Indulj el egy úton – Magyar Kupa 1. játékhét

Bozzai Bence, Gulyás Dániel - 2017. február 13.
54 csapat részvételével hétfőn indul a Magyar Kupa. A nyolc csoportban 16 leosztásos körmérkőzések után az első négy-négy csapat jut a főágra, a többiek az alsóbb kupákban folytathatják. Állandó szerzőpárosunk sorozata első részében bemutatja a csapatokat és a csoportok várható végkimenetelét, a folytatásban pedig majd helyzetértékeléssel és partielemzéssel is szolgálnak. »»

Mi kell a 75-höz? – MP II. osztály 5. forduló

Szentandrási Gergely - 2017. január 18.
Fontos élmény és hosszú időre inspirál, amikor valami nagyon jól sül el. A bridzsben, párosversenyen a 75 nekem (most nem tekintem a mezőny, verseny erősségét, hosszát stb.) a picit több, mint 10 éves pályafutásom csúcsa. Mi kellett hozzá? »»

342 cikk