Bridzsélet - Feladványok

16 cikk

Bridzsmozi

Kemény György - 2016. március 29.
A Bridzsmozi segítségével a BBO-n játszott partikat bárki könnyedén megoszthatja az interneten.
Egy-egy izgalmas játékot ütésről-ütésre követhetnek az olvasók, és mi hozzáfűzhetjük meglátásainkat vagy kérdéseinket. »»

Vezetéknevek – megfejtés

Varga István - 2015. február 2.
 A másfél héttel ezelőtti játék megfejtései: 1. Ez a sporttársunk orvoshoz szeretne menni, de fél, hogy ha nem tudja igazolni magát, nem fogadják, ezért inkább kimegy a kertbe, és ott dolgozik, dolgozik, végül megtalálja, amit keres. Megfejtés: TALYIGÁS. »»

Vezetéknevekhez vezetnek – kvíz

Varga István - 2015. január 22.
Játékra invitálom a sporttársakat, de ezúttal nem bridzsezni kell. Hogy mégis mi köze akkor ennek a játéknak a bridzshez, vagyis hát hogy kerül ide? Máris elárulom: úgy, hogy a magyar bridzs (tágan értelmezett) élmezőnyébe tartozó játékosok vezetéknevét kell megfejteni. Maguk a feladványok nem (vagy csak ritkán) utalnak magukra a játékosokra, vagyis az infók a keresett vezetéknévre vonatkoznak.   »»

Kibic Open-játék

Szetei Zsolt - 2013. augusztus 7.
Augusztus 8-ig lehet kedvezményesen előnevezni a Kibic Openre. Ám aki velünk játszik, még nagyobbat nyerhet: az alábbi kvíz legjobb megfejtője ötvenszázalékos nevezési kedvezményben részesül a Bóc István-emlékversenyen. A győztest a legtöbb pontot elérők közül sorsoljuk ki. A megfejtéseket a szetei.zsolt@gmail.com címre várjuk 2013. augusztus 20-ig. »»

Feladvány (VIII.) – Értékelés, eredményhirdetés

Linczmayer Lajos - 2012. július 18.
Nehéz rejtvénnyel ér véget Linczmayer Lajos hétrészes feladványsorozata. Értékelés után eredményhirdetés; igen szoros küzdelemben dőlt el a győzelem és a helyezések sorsa.     »»

Feladvány (VII.) – Az utolsó kör jön

Linczmayer Lajos - 2012. július 4.
Az utolsó feladvány következik. Igen szoros az állás, négyen is egymás sarkában elöl, megjósolhatatlan, kik viszik el az első három helyezettnek felajánlott díjakat. De előbb nézzük az előző feladvány megfejtését és értékelését.       »»

Feladvány (VI.) – Értékelés és új feladat

Linczmayer Lajos - 2012. június 21.
Az Európa-bajnokságon szereplő válogatottunknak szurkolás után most már újra magára a játékra, illetve a saját játékunk fejlesztésére fókuszálhatunk. Itt az előző feladvány megoldása és értékelése, valamint az új gondolkodnivaló.   »»

Feladvány (V.) – Értékelés, pontozás, új feladat

Linczmayer Lajos - 2012. június 9.
A friss IMP-bajnok értékeli a negyedik feladványt, bemutatja, hogy kezelték a problémát világ legjobbjai a Vanderbilt-kupán, pontoz, és persze ezúttal is új kihívás elé állítja a játékosokat.     »»

Feladvány (IV.) – Értékelés és új feladat

Linczmayer Lajos - 2012. május 24.
Folytatódik Linczmayer Lajos népszerű feladványsorozata. A most futó IMP-bajnokságot partnerével vezető mester értékeli a harmadik feladatra adott válaszokat, és újabb fogós kérdést tesz fel.     »»

Feladvány (III.) – Értékelés és új feladat

Linczmayer Lajos - 2012. május 10.
Még az előző feladvány megoldásánál is alaposabb elemzés, értékelés, eredményhirdetés következik. És persze jön a következő feladat is.       »»

16 cikk