Bridzsélet

745 cikk

Indulj el egy úton – Magyar Kupa 7. játékhét

Bozzai Bence, Gulyás Dániel - 2017.03.23
Fogynak a még továbbjutásért küzdő csapatok, a vigaszágon még nyolc csapat van, akik közül 4 még esélyt kap egy utolsó visszamérkőzésre. A főágon a párharcok második félideje következik, hétfőn pedig szét vált a Káró és a Treff Kupa. »»

No dummy – V. Delfinke

Szetei Zsolt - 2017.03.17
A Delfinke versenyek fő jellegzetessége az, hogy minden évben különböző különleges szabályok mellett kell játszani. Idén nem terülhetett le az a játékos, aki a licit alapján az asztal lett volna, hanem aktívan játszania kellett neki is a felvevőjátékot. Nem kívánom senkinek ezt az érzést! »»

Indulj el egy úton – Magyar Kupa 6. játékhét

Bozzai Bence, Gulyás Dániel - 2017.03.16
Folytatódtak a kupák küzdelmei, a főágon a legjobb 16 csapat vívott (helyenként hatalmas) csatát, míg a vigaszágon is csökkent a reménykedők száma (nem kevésbé nagy küzdelemben). A minor kupák a következő forduló után válnak szét Káró és Treff Kupára. »»

Ha megkontrázzák a Jacoby-transzferünket

Vikor Dániel - 2017.03.13
Gyakran megtörténik, hogy a Jacoby-transzferünket megkontrázzák. A legtöbb játékos úgy kezeli ezt a helyzetet, hogy nem vesz tudomást a kontráról, vagy a transzferált szín bemondása legalább hármas támogatást ígér. Jobb pároknak azonban célszerű ennél jobban kidolgozni ezt a szituációt, én egy egyszerűen megjegyezhető saját megoldást szeretnék most bemutatni. »»

Indulj el egy úton – Magyar Kupa 5. játékhét

Bozzai Bence, Gulyás Dániel - 2017.03.10
Történt egy-két meglepetés a legjobb 32 közötti csatározásokban, ráadásul ezek nem is feltétlen ahhoz kötődtek, hogy melyik csapat nyert, hanem ahogy az eredmények alakultak. A főtábla lefeleződött, a minorok is elkezdték a küzdelmet. »»

Indulj el egy úton – Magyar Kupa 4. játékhét

Bozzai Bence, Gulyás Dániel - 2017.03.03
A három selejtezős héten kialakult a Magyar Kupa-főtábla 32-es mezőnye, illetve tudjuk már, hogy kik játszanak a minor kupákért. Cikksorozatunk szerzőpárosa áttekinti a legfrissebb eseményeket, végigvesz egy-egy partit hétfőről és keddről, aztán persze igyekszik eltalálni, hogy milyen eredmények születnek majd a 4. játékhéten. »»

Indulj el egy úton – Magyar Kupa 3. játékhét

Bozzai Bence, Gulyás Dániel - 2017.02.26
A selejtező utolsó fordulója következik. Több csoportban is meglepő állással fordulnak a csapatok a finisre, vajon kiknek sikerül az első négyben végezni? »»

A törpék és a hamis impasszvédő beszorítás – Villánykövesd

Szilágyi László - 2017.02.21
Negreanuval versenyen először 2016-ban Villánykövesden játszottam. Autóval utaztunk Budapestről. Először Budaörs tájékán kérdezte meg, hogy ott lesznek-e a törpék, mondtam, hogy nem tudom. Innentől kezdve úgy 35-40 kilométerenként újra és újra előkerült a téma, végül mikor már feltűntek Villánykövesd hívogató fehér pincéi, könnyelmű ígéretet tettem:
– Tudod mit? Ha jól játszol, biztos ott lesznek!
»»

Indulj el egy úton – Magyar Kupa 2. játékhét

Bozzai Bence, Gulyás Dániel - 2017.02.16
Jó néhány meccsen meglepetés született a Magyar Kupa első játékhetén, szerzőink igyekeznek megtippelni, hogy a folytatásban mikor borul a papírforma. Jóslás mellett átvesszük az első két nap történéseit, és egy-egy drága parti is terítékre kerül. »»

Indulj el egy úton – Magyar Kupa 1. játékhét

Bozzai Bence, Gulyás Dániel - 2017.02.13
54 csapat részvételével hétfőn indul a Magyar Kupa. A nyolc csoportban 16 leosztásos körmérkőzések után az első négy-négy csapat jut a főágra, a többiek az alsóbb kupákban folytathatják. Állandó szerzőpárosunk sorozata első részében bemutatja a csapatokat és a csoportok várható végkimenetelét, a folytatásban pedig majd helyzetértékeléssel és partielemzéssel is szolgálnak. »»

745 cikk