Bridzsélet

749 cikk

Egy ilyen, egy olyan – White House

Révai Hanna - 2017.04.19
Az Amszterdami White House versenyen az ifjúsági lánycsapat jelentős hányada részt vett. Bekő Marcsi, Bekő Zsófi, Lajos Hanka és persze jó magam (Révai Hanna). Nagyon kellemes hangulatú verseny volt, 24 csapattal és 60 párossal. 2006 óta rendeznek itt versenyeket, hasonlóan csak ifjúsági játékosoknak. Idén a Netherlands White nyerte ezt az eseményt, tőlük éppen lemaradva a lengyelek. Mi sajnos nem igazán a szorongattuk meg egyik csapatot se az élbolyból, ám nem is ez volt a cél. Szerintem mindannyiunk nevében elmondhatom, hogy nagyon jó tapasztalat volt ez nekünk, rengeteget tanultunk, és természetesen legjobb tudásunk szerint küzdöttünk ebben a mezőnyben. »»

Indulj el egy úton – Magyar Kupa visszatekintés

Bozzai Bence, Gulyás Dániel - 2017.04.10
A major kupákban győzteseket avattak, kiderült, melyik négy csapat tesz vidéki kirándulást a Magyar Kupa negyeddöntőjébe jutásért, és a minor kupák négyes döntőjének mezőnye is összeállt. Lássuk az utolsó kupanap történéseit egy-egy szép szlemmel megfűszerezve. »»

Bajnokhoz méltóan – OMP-döntő

Vikor Dániel - 2017.04.06
Az idei országos MP-bajnokságon Tormássy Henrikkel játszottam. Jól ment, de nagyon pechesen, a 13. helyen végeztünk a selejtezőben, így nem jutottunk az A-döntőbe. Az okok közt szerepelt, hogy nagyon csúnya bácsik közé keveredtünk időnként. »»

Indulj el egy úton – Magyar Kupa 8. játékhét

Bozzai Bence, Gulyás Dániel - 2017.03.31
Az utolsó játéknapok következnek. A négy legjobb már biztosította helyét a döntő hétvégéjén, pár csapatnak még van esélye odajutni, de a mezőny nagy része már csak „helyezkedik” – és talán már inkább az április második hetén kezdődő IMP-bajnokságra hangol. »»

Indulj el egy úton – Magyar Kupa 7. játékhét

Bozzai Bence, Gulyás Dániel - 2017.03.23
Fogynak a még továbbjutásért küzdő csapatok, a vigaszágon még nyolc csapat van, akik közül 4 még esélyt kap egy utolsó visszamérkőzésre. A főágon a párharcok második félideje következik, hétfőn pedig szét vált a Káró és a Treff Kupa. »»

No dummy – V. Delfinke

Szetei Zsolt - 2017.03.17
A Delfinke versenyek fő jellegzetessége az, hogy minden évben különböző különleges szabályok mellett kell játszani. Idén nem terülhetett le az a játékos, aki a licit alapján az asztal lett volna, hanem aktívan játszania kellett neki is a felvevőjátékot. Nem kívánom senkinek ezt az érzést! »»

Indulj el egy úton – Magyar Kupa 6. játékhét

Bozzai Bence, Gulyás Dániel - 2017.03.16
Folytatódtak a kupák küzdelmei, a főágon a legjobb 16 csapat vívott (helyenként hatalmas) csatát, míg a vigaszágon is csökkent a reménykedők száma (nem kevésbé nagy küzdelemben). A minor kupák a következő forduló után válnak szét Káró és Treff Kupára. »»

Ha megkontrázzák a Jacoby-transzferünket

Vikor Dániel - 2017.03.13
Gyakran megtörténik, hogy a Jacoby-transzferünket megkontrázzák. A legtöbb játékos úgy kezeli ezt a helyzetet, hogy nem vesz tudomást a kontráról, vagy a transzferált szín bemondása legalább hármas támogatást ígér. Jobb pároknak azonban célszerű ennél jobban kidolgozni ezt a szituációt, én egy egyszerűen megjegyezhető saját megoldást szeretnék most bemutatni. »»

Indulj el egy úton – Magyar Kupa 5. játékhét

Bozzai Bence, Gulyás Dániel - 2017.03.10
Történt egy-két meglepetés a legjobb 32 közötti csatározásokban, ráadásul ezek nem is feltétlen ahhoz kötődtek, hogy melyik csapat nyert, hanem ahogy az eredmények alakultak. A főtábla lefeleződött, a minorok is elkezdték a küzdelmet. »»

Indulj el egy úton – Magyar Kupa 4. játékhét

Bozzai Bence, Gulyás Dániel - 2017.03.03
A három selejtezős héten kialakult a Magyar Kupa-főtábla 32-es mezőnye, illetve tudjuk már, hogy kik játszanak a minor kupákért. Cikksorozatunk szerzőpárosa áttekinti a legfrissebb eseményeket, végigvesz egy-egy partit hétfőről és keddről, aztán persze igyekszik eltalálni, hogy milyen eredmények születnek majd a 4. játékhéten. »»

749 cikk