Kérjük, add idén is 1%-odat a Szövetségnek!

Idén is felajánlható a személyi jövedelemadó 1%-a a bridzsoktatás számára - kérjük, éljetek a lehetőséggel!

Idén a Szövetség az SZJA 1% felajánlásokat az utánpótlás programok (pl. nyári Böszörményi úti egész napos foglalkozások során gyerekeknek étel-ital biztosítása) és iskolai helyszíni oktatások költségeinek fedezésére különíti el. Kérjük, támogassátok céljainkat, hogy a gyerekeknek a bridzshez való hozzáférését bővíteni tudjuk! Az SZJA nyilatkozatban megadandó adatok mindösszesen: Magyar Bridzs Szövetség, adószám: 19001339-1-43.

A NAV tájékoztatója a rendelkezés folyamatáról:

Hogyan rendelkezhet adója 1+1 százalékáról?

Az idén is lehetőség van arra, hogy rendelkezzen az összevont adóalap után befizetett személyi jövedelemadója 1+1%-áról. Ezt legkésőbb május 22-ig az szja-bevallási formától függetlenül is megteheti.

Magánszemélyként az idén is dönthet úgy, hogy a megfizetett adójának 1%-át felajánlja egy regisztrált civil szervezetnek, további.

Az szja 1% felajánlására jogosult civil szervezetek listája itt érhető el: www.nav.gov.hu/nav/szja1_1/regisztralt_civil_kedvezmenyezettek_2017

A rendelkező nyilatkozat benyújtható:

• a személyi jövedelemadó-bevallással együtt (ügyfélkapun keresztül elektronikusan, postai úton, vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen),

• e-SZJA online kitöltő felületen ügyfélkapus regisztráció esetén elektronikus úton, vagy ügyfélkapus regisztráció nélkül postai úton,

• munkáltatói adómegállapítás esetén 2017. május 10-ig lezárt borítékban leadva a munkáltatónak, (Fontos, hogy a lezárt borítékon rajta legyen az adóazonosító jele, a leragasztás helyén pedig az aláírása!)

• a bevallástól elkülönülten, közvetlenül a NAV-hoz

o a 16EGYSZA jelű nyomtatványon (ügyfélkapun keresztül elektronikusan, vagy postai úton, vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen, ez esetben lezárt, adóazonosító jellel ellátott borítékban).
o a 16EGYSZA jelű nyomtatvány adattartalmával egyező nyilatkozati lapként, önállóan lezárt, adóazonosító jelével ellátott postai borítékban (postán vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen)

Azt, hogy az idén megjelölt kedvezményezett(ek) részesült(ek)-e a felajánlott 1(+1)%-os összeg(ek)ből, jövő év januártól a NAV honlapján megtekinthető. Amennyiben ügyfélkapuval rendelkezik, a NAV elektronikus úton tájékoztatja a felajánlott összeg kiutalásáról.