Barion Pixel
HUEN

Kezdőoldal

MBSZ - 2021. április 23.

Keressük az új versenytermet

Kedves Mindannyian!

Amiről egy ideje mindannyian hallottunk pletykálni, bekövetkezett. A XII. kerület bejelentette, hogy 2021. december 31-ével felmondja szerződésünket a Beethoven utcai bérleményben (amit mi mindannyian csak Böszörményi úti versenyteremként ismerünk). Az épületegyüttest valamikor ezt követően lebontják, és új funkcióval új épületek kerülnek a régi helyére.

Az elmúlt hónapokban az elnökség tagjai meglehetősen sok kísérletet tettek arra, hogy új versenytermet találjunk, és vannak is bíztató jelek, mégis úgy gondoltuk, hogy az a helyes, ha az idő szorításában megkérdezzük a tagságot, van-e olyan ötlet, felajánlás, javaslat, amely segíthet abban, hogy akár átmenetileg, akár hosszú távra megfelelő otthonra leljünk.

Tárgyalásokat folytatunk a Bálnával, és bár az épület nagyon vonzó, és a környezetre sem lehet panasz, ez a helyszín annak ellenére megfizethetetlennek tűnik (még nem adtuk fel).

Mit keresünk?

A versenyterem számításaink szerint nem lehet kisebb 350 négyzetméternél és minél kevésbé szabdalt, annál jobb (szóval egy hasonló alapterületű családi ház például nem az igazi). Elengedhetetlen, hogy legyen fűtés, és nem baj, ha légkondicionálás is van. Kell, hogy legyen legalább két mosdó. Bár fontosnak tűnhet, hogy legyen könnyű parkolni a környéken, valójában nagyon régóta olyan helyen játszunk, ahol kifejezetten nehéz parkolni, szóval, ha erre is van megoldás, jó, ha nincs, azt is kibírjuk együtt.

A XII. kerületnek az elmúlt nagyon sok évben 450e forint+Áfát fizettünk havonta (ez az összeg bérleti díjból és karbantartási díjból állt össze), ami – ha átszámoljátok négyzetméterre, nagyon kedvező összeg volt. Kijelenthetjük, hogy ennyiért nem fogunk megoldást találni. Noha a pénzügyi lehetőségeink ebben a pillanatban ennél esetleg valamivel többet is megengednének sajnos úgy tűnik, hogy komoly korlátokba ütközünk ezen a téren: a piaci ajánlatok havi 1,5-2 millió forint között mozognak. Ez az összeg messze meghaladja a lehetőségeinket, mivel jelenlegi számításaink szerint havi 1 millió a maximum, amit a Szövetség ki tud gazdálkodni – de ezt is csak akkor, ha az idei, megnövekedett állami támogatás hosszabb távon is megmarad.

Kérjük, hogy ötleteiteket, javaslataitokat küldjétek meg bármelyik számotokra szimpatikus elnökségi tagnak privát (mindannyiunknak ez most a legfontosabb), vagy az elnokseg@bridzs.hu e-mail címre.

Minden gondolatot, javaslatot előre is köszönünk.

Elnökség.