Bridzsélet - Interjúk

40 cikk

Belga csokoládétorta és gesztenyepüré – Arcok a bridzsasztalok mellől: Szalay György

Sebes Gábor - 2020. március 10.
Kevesen tettek nála többet a magyar bridzsért – nincs senki, akiért több magyar bridzsező tett. Szalay György tehetségével és bridzsbe fektetett sokrétű munkájával közösségünk korszakos és megkerülhetetlen alakja lett, ám sem fiatalon, sem megrendült egészséggel nem simult bele soha a mezőnybe. Ő mindig kitűnt. »»

Belga csokoládétorta és gesztenyepüré – Arcok a bridzsasztalok mellől: Faragó András

Sebes Gábor - 2020. február 27.
Kicsit mintha sok lenne itt az orvos, de akinek köpenyfóbiája van, az is bátran kerüljön beljebb, érdemes meghallgatni Faragó Andrást. Hallgattak rá annak idején a játékosai is, amikor világversenyeken volt a kapitányuk. »»

Belga csokoládétorta és gesztenyepüré – Arcok a bridzsasztalok mellől: Talyigás Péter

Sebes Gábor - 2020. február 18.
Szerzőnk negyedik beszélgetőpartnere, Talyigás Péter az elmúlt években válogatottaink nem játszó kapitánya volt, a legjobb hazai versenyzőkkel alkot(ott) párt – és nem egyszer nagyot. Szó esik motivációról, a karrierépítés tudatos és esetleges lépcsőiről, de mindenekelőtt a kutyákról. A végén azért előkerül egy szakirodalomban eddig nem jegyzett coup is! »»

Belga csokoládétorta és gesztenyepüré – Arcok a bridzsasztalok mellől: Hegedüs Orsolya

Sebes Gábor - 2020. február 7.
Szerzőnk mostani beszélgetőpartnere többszörös válogatott bridzsező. Ilyen ült már vele szemben a kávézó asztalnál, de nő most először. Talán ezért van, hogy mintha tartana tőle, az azonosulásban odáig megy, hogy ugyanazt a desszertet rendeli. Azért a hangulat gyorsan felenged. »»

Belga csokoládétorta és gesztenyepüré – Arcok a bridzsasztalok mellől: Bárány György

Sebes Gábor - 2020. január 27.
Folytatódik Sebes Gábor sorozata: közelebb hozzuk azokat a játékostársakat, akikkel hétről-hétre találkozunk a bridzsasztal mellett. Ezúttal a szenior olimpiai bajnok csapat kapitánya, Bárány György ül a kávézó asztalának másik oldalán. De ez a cím most megtévesztő, mert bridzsről elég kevés szó esik. »»

Belga csokoládétorta és gesztenyepüré – Arcok a bridzsasztalok mellől: Homonnay Géza

Sebes Gábor - 2020. január 20.
Sebes Gábor új sorozattal jelentkezik a Bridzsélet oldalain. Izgalmas interjúalanyokat szólaltat meg a maga sajátos stílusában, célunk, hogy közelebb hozzuk azokat a játéktársakat, akikkel hétről hétre találkozunk a bridzsasztalok mellett. »»

Egy félbeszakadt bridzskarrier – interjú Klár Andrással

Talyigás András - 2020. január 16.
A 90-es évek elején adta meg egy munkatársam egy Svájcban élő magyar üzletember elérhetőségét, így ismerkedtem meg tisztán üzleti alapon a mindig elegáns, talpig úriember Klár Andrással. Az évek múltával a távolság ellenére kapcsolatunk egyre szorosabb lett, a gyümölcsöző üzleti együttműködés mellett hosszabb magánbeszélgetésekbe is bonyolódtunk. Az egyik ilyen alkalommal a gyakorlott bridzsversenyző magabiztosságával érdeklődtem nála, hogy ismeri-e ezt a sportot. Nagy volt a meglepetés, amikor szerényen igenlő válaszában olyan nevek szerepeltek, mint Dumbovich Miklós, Linczmayer Lajos és más élvonalbeli játékosok nevei, akikkel együtt játszott. »»

András Imrével a csb beszorításairól beszélgettünk

Hegedűs Gál - 2019. december 5.
A csapatbajnokság után beszélgettem András Imrével, A Bridzs titkai könyvsorozat írójával a versenyen előforduló beszorítási helyzetekről. Jó néhány egészen különleges helyzet is előkerült, remélem, más is élvezni fogja! »»

A 19 éves bajnok – interjú Sanna Clementssonnal

Gulyás Dániel - 2019. október 7.
A tavasszal Európa-bajnokságot nyert, most már világbajnok is. Már a márciusi vegyes csapat Eb-n rácsodálkoztunk a fiatal svéd csapatra, amely négyesben, tehát csere nélkül játszva nyerte meg a versenyt. Akkor sikerült egy villáminterjúra elkapnom Sanna Clementssont a helyszínen, most online tudtam neki néhány kérdést küldeni, amikre szívesen válaszolt. Az apropó pedig a svéd női válogatottal elért friss Velence-kupa-győzelme volt természetesen. »»

Elnöki kommentár – Giannarigo Rona a friss WBF-döntésekről

Talyigás Péter - 2019. szeptember 23.
Közvetlenül az után, hogy a World Bridge Federation (WBF) végrehajtó bizottságának ülésén hozott döntések publikussá váltak, lehetőségem volt a WBF olasz elnökét, Giannarigo Ronát megkérdezni ezek hátteréről. »»

40 cikk