Bridzsélet

1406 cikk

Kömaré Csaba jelenti a közelmúltból – csb I/A 2–3. forduló

Talyigás Péter - 2010.10.16
Csaba a második fordulót követően jelentősen megsértődött, mert csapata jelentős vereséget szenvedett, vagy – és ez a valószínűbb – egyszerűen csak nem ért rá. Ne firtassuk, örüljünk, hogy ismét velünk van, és visszamenőleg is megoszt néhány partit az elmúlt fordulókból, amelyek talán még (már?) nem számítanak lerágott csontnak.       »»

Egy marék aranyért: távol Amerikától – 5. forduló

Szalay György - 2010.10.14
A héten a Gamax a keddi meccs helyett kipihenhette az újabb peches korai búcsút az álmok földjén, mert a Töfi házaspárja meg dedeket segített tájékozódni az Újvilágban: így egymás elleni összecsapásuk elmaradt. A legnagyobb édeklődéssel a Galim–Elastron és a Hegyvidék–Interface meccseket vártuk.     »»

Ne kapkodj! (V.) - csb I/A 5. forduló

Koltai Gábor - 2010.10.13
Ez a forduló elég kapkodós volt, a fejükhöz kapkodtak sokan a nem éppen szolid leosztások miatt, ezért kezdjük egy nyugodt kis parti átgondolt ellenjátékával (sehol se ment így, de mehetett volna):         »»

Mit mond a kártya? – csb I/B 5. forduló

Gulyás Dániel - 2010.10.11
A Kártya Szelleme(s) ismét a Böszörményi úti játékteremre veti jövőbe látó tekintetét, ám egy oldalpillantásban azért a Philadelphiában küzdő ifjak (hajrá, magyarok!) is részesülnek. Fókuszban az I/B!           »»

Bridge for bright brains - kanadai gyémántok

George Retek - 2010.10.10
Kanada mindig is híres volt természeti kincseiről. A kanadai bridzsezők pedig megkezdték a gyémántbányák kitermelését. Példaként nézzük az alábbi két partit a Kanadai Nemzeti Csapatbajnokság körmérkőzéses szakaszából.       »»

Egy marék aranyért: vessző, paripák - 4. forduló

Szalay György - 2010.10.08
A jó hírrel kezdjük, vagy a rosszal? Elmaradt a forduló egyetlen rangadója, a Gamax-Dumbovich, előbbiek amerikai útja miatt. Erről a mérkőzésről természetesen később első kézből beszámolunk.         »»

Ne kapkodj! (IV.) - csb I/A 4. forduló

Koltai Gábor - 2010.10.06
Tudtam, hogy baj lesz ebből a cikksorozatból. Az ellenfeleink alig hibáznak már, annyira igyekeznek minden licitjüket, minden hívásukat alaposan megfontolni. Ez még csak hagyján, de kedvenc partnerem is elkezdte már... Hova jutunk így?       »»

Mit mond a kártya? – csb I/A 4. forduló

Gulyás Dániel - 2010.10.04
A kártya újra lecsap! Ezúttal, ahogy az első fordulóban is, az I/A-s csapatok küzdelmeibe ugrunk előre bejelentett fejest. Megpróbáljuk megjósolni a kedd esti eredményeket, már csak azért is, mert nemakarásnak körpassz a vége.       »»
Kedves versenyrendezők!
 

Élő versenyek népszerűsítése

Szemere Róbert - 2010.10.04
Kedves versenyrendezők!   Elnökségi tagként és a BBO magyar klub vezetőjeként kiemelt fontosságúnak tartom az élő versenyek népszerűsítését, a magyar és külföldi online játékosok megszólítását. Éppen ezért a BBO magyar klub 2010 szeptemberétől, kéthetente vasárnap nyílt versenyeken népszerűsíti a soron következő hazia versenyeket. »»

Ne kapkodj! (III.) - csb I/A 3. forduló

Koltai Gábor - 2010.10.01
1. Rögtön az első parti, be se melegedtünk még, és máris komoly feladatok várnak ránk:               »»

1406 cikk