Bridzsélet

1406 cikk

Egy marék aranyért: Hallo, Wien! (Achtung Baby) – csb I/A 7. forduló

Szalay György - 2010.11.01
Kedves Olvasó! Elgondolkozott már azon Bécsben járván, hogy miért nincs ott ötös metró (U5)? És milyen színű lenne, ha mégis? Kizárhatjuk az alábbiakat: U1: piros, U2: lila (Austria – Dózsa) U3: narancs U4: zöld (Rapid – Fradi) U6: barna (ezt magunktól is kizártuk volna).         »»

Ne kapkodj! (VII.) - csb I/A 7. forduló

Koltai Gábor - 2010.10.28
Ebben a rovatban az utólag könnyen átlátható, de élőben mégis könnyen elrontható partikat szoktam elemezgetni, most kivételesen jöjjön egy-két bonyodalmasabb is.           »»

Kömaré Csaba jelenti – csb I/A 6. forduló

Talyigás Péter - 2010.10.27
Vannak hősi idők, amikor minden ugyanarról szól. Ezúttal a védelemről. A legkisebb vállalásokat is érdemes alaposan végiggondolni, hiszen van úgy, hogy a támadást csak a legnagyobb körültekintéssel lehet elhárítani.             »»

Mit mond a kártya? – csb I/A 7. forduló

Gulyás Dániel - 2010.10.25
Újra az I/A-ra tekint a gömbölyű kártya. Túlhaladva a bajnokság felén, kezdenek kirajzolódni az erővonalak, lássuk, mi várható a topliga hetedik fordulójában!             »»

Egy marék arany(táp)ért: macska-kő-kóla - csb 1/b 6. forduló

Szalay György - 2010.10.23
Ezen a héten partneremnek a kínai falnál tett szolgálati útja miatt nem játszottam. Nem is erről mesélünk, hanem Laura, a pesti bölcs-ész-macska csajszi osztja meg Önökkel kalandjait. Amennyiben a cikkben szereplő leosztások és az október 19-i I/b-s partik között az Olvasó hasonlóságokat vél felfedezni, az csak és kizárólag a véletlen műve. Ezennel átadjuk a kisasszonynak a szót. Honoráriumát új Dar(zsi)lingban kapja meg. Sz.Gy.   »»

Ne kapkodj! (VI.) - csb I/A 6. forduló

Koltai Gábor - 2010.10.21
Végre egy forduló, ahol semmit se kapkodtunk el… Persze egyszer majd le kell játszani ezt az elmaradt meccset, és akkor mindent bepótolunk!   A forduló partijait nézegetve viszont találtam bőven „csemegéket”, ezekből két érdekes ellenjátékot emelnék ki. »»

Butaságom története – csb II. osztály 6. forduló

Bóc István - 2010.10.21
A remek film címe eléggé jellemző erre a partira. Látszólag unalmas, nyilván szinte mindenki, mint én is, 4 kőrt játszik (még ha a 3 szannak is van realitása), de lássuk csak, mi történt.             »»

Egy marék dollárért: a démon gyermekei (különkiadás)

Szalay György - 2010.10.20
A (vörös) démon kék gyermekei. Az Amerikából visszatérő Gamax ellenfele a Dumbovich csapat volt a halasztott, csütörtöki mérkőzésen. Sajnálatos módon csak félig (a második félidőre) sikerült megoldani, hogy ezen a szinte jelentéktelen összecsapáson ugyanabban a sorrendben játsszák a partikat. Mi ennek a jelentősége? – kérdezhetik. Önök szerint mindegy vagy sem, hogy egy pár az 5. és a 6. vagy a 13. és a 14. leosztásban bukik két szlemet egymásután? (Mindkettő impasszos volt, végül kihúzták őket.) »»

Kömaré Csaba jelenti – csb I/A 4–5. forduló (meg egy kis I/B)

Talyigás Péter - 2010.10.20
Nem is volt olyan régen, hogy meghivatkoztam Ziát. Most egy másik elméletével állok elő, és az elmélettel kapcsolatban komoly hiányérzetemnek is hangot adok. Zia azt mondja, hogy egy hosszabb versenyen három fázisát érdemes megkülönböztetni a pillanatnyi formának, és ezekhez érdemes igazítani stratégiánkat.          »»

Mit mond a kártya? – csb III. osztály 11–12. forduló

Gulyás Dániel - 2010.10.19
Kis kitérőt teszünk, hogy a jövő, azaz a legalacsonyabb osztály eredményeit vetítsük előre. Mivel itt játéknaponként 2 meccset játszanak, elég fárasztó volt kivetni az eredményt, meglátjuk, megérte-e! Segítségként zárójelben az aktuális helyezés.       »»

1406 cikk