Bridzsélet - Versenyekről

427 cikk

Óriási siker! A magyar nyílt csapat a negyedik helyen jutott tovább! – vb 2022, 7. nap

Nagyiván Gábor - 2022. április 4.
Nyílt csapatunk a hetedik, azaz még továbbjutó helyről kezdte a vasárnapot, 7 VP előnnyel a kieső helyen állóktól. Az első két meccsen két verhető ellenféllel játszottak fiaink, Dél-Afrikával, illetve Hongkonggal. A selejtezőben az utolsó ellenfelünk a verseny egyik favoritja, Svájc volt. »»

Fel kell tenni az i-re a pontot! – vb 2022, 6. nap

Nagyiván Gábor - 2022. április 3.
Szombaton négy fordulót játszottak a csapatok. A mieink világklasszisok ellen küzdöttek mind a nyílt, mind a női mezőnyben. Egy napon négy mérkőzést, azaz 64 leosztást lejátszani fizikailag is próbára teszi a játékosokat, így a világ legjobbjai ellen játszó fiainkat és lányainkat kicsit féltettük, nehogy elfogyjon az erő. A nőknek csodára lett volna szükségük ahhoz, hogy jó eséllyel üljenek le vasárnap a selejtezők utolsó napján. A csoda ezúttal kudarcot vallott, a lehetetlen pedig nem segített, így női csapatunk már nem juthat a legjobb nyolc közé. Persze elkeseredésre nincs ok, ez a vébé tapasztalatszerzésnek jó volt. Ellenben nyílt csapatunk továbbra is élethalál harcot vív a negyeddöntőbe kerülésért! (A magyar „vegyes” csapat – Forrás: Facebook/World Bridge Federation)

»»

Robog a nyílt csapat a negyeddöntő felé, behúzta a féket a női – vb 2022, 5. nap

Kelen Károly - 2022. április 1.
Nagyon jól ki van találva ez a viszonylag új győzelmipont-rendszer. Minden egyes ütésért meg kell küzdeni, minden IMP fontos szerepet játszhat a végső eredményben. Bármi történt is az előző partiban-partikban, a most következőre kell koncentrálni minden erővel. Anglia a magyar nyílt csapat elé került 15 leosztásban, de az utolsóban a mieink hoztak 4 IMP-t, és ezzel a kis vereség ellenére visszaelőzték a nagy riválist. (Zalai Ágnes Dumbovich Miklós oldalán – Forrás: instagram.com/hungarianvenicecupteam) »»

Túl vagyunk a felén, és jól állunk – vb 2022, 4. nap

Gulyás Dániel - 2022. március 31.
A negyedik napon sajnos nem adhatunk kitűnőt csapatainknak, a pontgyűjtögetés nem egészen úgy haladt, ahogy szerettük volna, de a győzelmek jöttek, ezért legalábbis jó osztályzatot kapnak együtteseink, hiszen mind a hat mérkőzést megnyerték. A szlem zóna ezúttal nem vált a nyílt csapat javára, több jó felvétel is kimaradt, ez különösen az amúgy nem túl acélos argentinok ellen fájt, akik két ízben is leckét adtak nekünk ebből a felvételfajtából – tiszta szerencse, hogy más partin nem írtak, így a szoros győzelem meglett. Kanada ellen hátrányból fordítottunk, míg a szokásosnál gyengébb bolgárokat (a többi európaival ellentétben a mezőny utolsó harmadában vannak) végig vezetve vertük, így már az ötödik helyen állunk, álomszerű! A női csapat két szoros győzelem után egy közepest is hozott, és máris ott van a továbbjutó helyek közelében! (A fotón Hegedüs Orsolya és Fischer Brigitta a skót Sam Punch és Anne Symons ellen – Forrás: www.instagram.com/hungarianvenicecupteam)

»»

Sikeresen túl az első nagy megpróbáltatáson – 2022, 3. nap

Gulyás Dániel - 2022. március 31.
A harmadik játéknap a világbajnokságon az eddigi legnehezebb volt a magyaroknak. Nem csak azért, mert ezúttal nem három, hanem négy meccset játszottak a csapatok, hanem azért is, mert igen nehéz ellenfelekkel kellett megküzdenie a mieinknek. Nos, örömmel jelenthetem, hogy nagyon jól vették csapataink az akadályokat, bár sajnos a nap negyedik fordulójára már nagyon elfáradt és váratlan vereséget szenvedett a nyílt csapat a gyengébb egyiptomiaktól, ezért pillanatnyilag épp nyolcadik, míg a lányok két győzelem után két vállalható vereséget szenvedtek erős csapatoktól, és volt olyan pillanat, hogy már benéztek a továbbjutók közé, most épp 13.-ok, 15 pontra a vonaltól. (A címlapfotón Winkler Gábor, Szegedi Balázs és Szabó Csaba – Forrás: Facebook/World Bridge Federation)


»»

Továbbjutó helyen a nyílt csapat – vb 2022, 2. nap

Kelen Károly - 2022. március 29.
Két nap, hat meccs ment le, egyre fokozódnak az izgalmak. Az esélyes csapatok torlódnak a mezőny elején, de még minden változhat. Mindenesetre nyílt csapatunk első napi győzelmei közül máris felértékelődött az India elleni, hiszen az indiaik három győzelemmel folytatták, és ma délelőtt 19,69–0,31-re lesöpörték a pályáról a nagymenő Svájcot. A nyílt csapat most az ötödik helyen áll, a nők tizenötödikek. (Címlapfotónk: Hegedüs Orsolya Zia Mahmoodot kapta el egy szelfire – vagy fordítva)

»»

Harmadik a magyar nyílt csapat – vb 2022, 1. nap

Kelen Károly - 2022. március 29.
Alig kezdődött el a világbajnokság Salsomaggiore Termében, máris elkapott a versenyláz. Nehezen fékezhető izgalom lett úrrá rajtam, még a légy zümmögése is idegesít! (Még nincs is annyira tavasz, direkt azért zajong, hogy ne szurkolhassam ki, hogyan licitálja Brink–Drijver a 4 pikket!) (A borítóképen a magyar csapatok – Forrás: www.instagram.com/hungarianvenicecupteam)
»»

Kezdődik a világbajnokság, két magyar csapattal

Gulyás Dániel - 2022. március 27.
Kezdődik a világbajnokság! Jó, jó, de melyik? A következő két hétben (március 28. és április 9. között) két magyar válogatott is részt vesz a világbajnokságon, a nyílt és a női csapat, azonban nem mindenki számára egyértelmű, melyik versenyről is van szó, főleg, hogy több nagy versenyt halasztani, sőt, a naptárból törölni is kellett.
»»

Van csapatunk! – Európa-bajnoki válogatóverseny 2022

Kelen Károly - 2022. március 8.
Szombat-vasárnap elmaradt az országos csapatbajnokság döntője, mert az Európa-bajnoki válogatóverseny résztvevőinek csak ez az időpont volt megfelelő. Sietni kellett, hiszen március 28-án kezdődik a világbajnokság (Bermuda-kupa), amelyen az egyik érdekelt együttes képviseli Magyarországot.

»»

Versenybeszámoló – 44. IBBF

Bekő Zsófia, Talyigás Péter - 2021. november 10.
Kezdetektől fogva az volt a cél, hogy az idei IBBF-en minél több résztvevő legyen, minél több országból. Emiatt döntöttünk úgy, hogy ismét új helyszínt keresünk a versenynek, hiszen a tavalyi teremben csak 35 asztal fért el, és bíztunk benne, hogy ez idén nem lesz elég. Le is foglaltuk az ELTE gömbauláját (a szokásos februári időpont helyett) májusra, de hamar kiderült a Covid fertőzöttségi adatokból, hogy akkor nem tarthatjuk meg a versenyt, így esett a választás az október 23-i hétre (alkalmazkodva az egyetemi őszi szünethez, amikor elérhető volt a terem). »»

427 cikk