Bridzsélet - Versenyekről

444 cikk

Bravúros győzelem a norvég nyílt csapat ellen, ez a jó hír, a többi rossz – Eb 2022, 8. nap

Nagyiván Gábor - 2022. június 19.
Szombaton új elnököt választott az Európai Bridzs Liga. A világszövetség élére pályázó svéd Jan Kamras lemondott, és az addigi kincstárnok, holland Eric Laurant lett az elnök. A bizottsági helyekre a következő személyeket választották meg: Peter Belcak (Szlovákia), Igor Chalupec (Lengyelország), Marc De Pauw (Belgium), Ida Gronkvist (Svédország), Geert Magerman (Belgium), Oryah Meir (Izrael), Emmanuelle Monod (Franciaország), Gilad Ofir (Izrael), Kari-Anne Opsal (Norvégia), Ian Payn (Anglia), Paul Porteous (írország) és Erikas Vainikonis (Litvánia).
»»

A nyíltban haldoklik, a vegyesben meghalt, a nőiben él még a remény – Eb 2022, 7. nap

Nagyiván Gábor - 2022. június 18.
A 7. napon csak a vegyes csapatoknak volt délelőtti fordulójuk, a többi versenyszámban két fordulót rendeztek az 55. bridzs Európa-bajnokságon. Pénteken nagyszerű játékot nyújtottak csapataink, így bizakodva vártuk a szombati napot. Egyik magyar csapat sem játszott a rámában, így továbbra is csak a szkórlapok maradtak a barátaink. »»

Végre! Kilencből nyolc győzelem! – Eb 2022, 6. nap

Nagyiván Gábor - 2022. június 17.
A 6. napon mind a négy versenyszámban három fordulót játszottak a csapatok. Mi a nyílt, a női és a vegyes számokban vagyunk érdekeltek, ezért a tudósításban most is a mienkre koncentráltunk. Sajnos a BBO ezúttal sem szeretett bennünket, így ismét csak a szkórlapokból tájékozódhattunk és csak találgatni tudtunk, mi is történt az asztalainknál. (Fordulónként mindössze három meccset közvetíteni egy ilyen fontos versenyről elég takarékos megoldás, mondhatnánk úgy is, hogy snassz. Hiányzol, LoveBridge!) Mivel mindegyik versenyszámban ugyanazokkal a lapokkal játszottak, magyar szempontból is össze lehetett hasonlítani az eredményeket. A nyílt csapatoknál legalább két nagy győzelem kellett ahhoz, hogy az első nyolc hely egyikére esélyünk legyen még a továbbiakban, a nőktől mindenképpen előrelépést vártunk, de a vegyes csapatunkban is bíztunk, hátha megtáltosodnak. »»

Mindenki játszik – Eb 2022, 5. nap

Gulyás Dániel - 2022. június 16.
Az ötödik nappal folytatódott a csapat Európa-bajnokság a nyílt csapatok számára, ezúttal azonban már a női és a vegyes válogatottunk is asztalhoz ült, megkezdve egyhetes versenyét. A szeniorok is játszanak, ott azonban nem indult magyar csapat. »»

Két vesztes meccs – Eb 2022, 4. nap

Kelen Károly - 2022. június 15.
Gyerünk és gyerünk! Nincs más, és még csak a harmadánál tart az Európa-bajnokság. »»

Hektikus nappal maradtunk versenyben – Eb 2022, 3. nap

Gulyás Dániel - 2022. június 15.
A hétfői szomorú eredmények után nem reménykedhettünk másban, mint sokkal jobb folytatásban. Jobb is lett, még ha maradt is benne azért.
»»

Három nagy vereség nagyon jók ellen – Eb 2022, 2. nap

Nagyiván Gábor - 2022. június 13.
A 2. napon három 16 leosztásos meccset játszottak a nyílt csapatok. A BBO sajnos a mieink mérkőzéseit nem közvetítette, így csak a szkórlapokból tudtunk tájékozódni. »»

Két győzelem nagyok ellen – Eb 2022, 1. nap

Kelen Károly - 2022. június 12.
Megkezdődött az 55. Bridzs Európa-bajnokság a portugáliai Madeirán. Vasárnap csak a nyílt csapatok ültek asztalhoz. A nők, vegyes csapatok és szeniorok csak csütörtökön kezdenek. »»

Kezdődik – csapat Európa-bajnokság, Madeira, 2022

Gulyás Dániel - 2022. június 11.
Alig ért véget a tavalyról halasztott világbajnokság (hatalmas magyar sikerrel!), máris nyakunkon az új világverseny, a csapat Eb – ezúttal is országonként egy egység, 4-6 játékos szerepelhet válogatott színekben, négy versenyszámban. A helyszín Funchal, Madeira szigetén, Portugáliában, június 12 és 22 között.
»»

Nemzetközi Budapest Bridzs Fesztivál 2022, párosverseny

Nagyiván Gábor - 2022. június 1.
Ahogy mindegyik fesztiválon, a „nagy” csapat- és párosverseny mellett idén is kiegészítő versenyszámokkal színesítették a fesztivált a szervezők. Régebben az egyéni, az IMP és a vegyespáros versenyek voltak a mellékszámok, idén egy Ukrajna elnevezésű villámpáros és egy BAM csapatverseny volt a plusz esemény.
»»

444 cikk