Bridzsélet - Bajnokságokról

535 cikk

Rövidül, nem rövidül? – MP-bajnokság 2022, I/B 4. forduló

Fazakas Gergely - 2022. február 2.
Az I/B osztály negyedik fordulója bővelkedett az izgalmas partikban. Magas kizárások után kellett megtalálni két kisszlemet, 12 fejütés és némi értékek mellett a nagyszlemről színben (teljesül) vagy szanban (nem teljesül). Két kontrázott parti következzék inkább.
»»

Helyosztó – MP-bajnokság 2022, 4. forduló

Gulyás Dániel - 2022. január 27.
A negyedik fordulót játszottuk ezen a héten, ezzel elértünk a bajnokság feléhez, talán már érdemes megnézni, kik állnak jól, illetve kiknek kell felfelé tekintgetniük, hogy egy jó hajrával elkerüljék a kiesést. Ezen a héten szerencsére több érdekes partit is kaptam az olvasóktól, így könnyebb dolgom volt, hogy miről is írjak. Továbbra is várom az érdekes partikat.

»»

Színre színt: ennyi a bridzs – OCSB-elődöntő

Kelen Károly - 2022. január 25.
A hétvégén játszották az Országos Csapatbajnokság elődöntőjét. Elvileg négy vidéki és négy budapesti csapat döntötte volna el, melyik kettő küzdhet meg a a pesti csapatverseny első két helyén végzett, így kiemelt GAMAX-szal és Galimmal a bajnoki cím megszerzéséért. A koronavírus-járvány megint zavart okozott. Kanizsa csapata nem bírt kiállni, a debreceniek jöhettek volna helyettük, de nem éltek a lehetőséggel, így a pesti I/A hetedik helyén végző Budaörs 17 egészítette ki a mezőnyt.

»»

Helyosztó – MP-bajnokság 2022, 3. forduló

Gulyás Dániel - 2022. január 19.
Lejátszottuk a harmadik fordulót is. Sajnos visszatérő motívum a sok hiányzó pár, illetve helyettesek sora, többen hétfőn és kedden is játszanak, illetve bővülnek is 3 tagúra párok, hogy ki tudjanak állni. Az I/A-ban például 3 pár nem tudott kiállni, így többször is kellett játszani ugyanazon ellenfelek ellen, hogy ne legyen sok kimaradó – nos, nekünk például háromszor is sikerült egy párral összecsapnunk, majdnem elég egy rövid csapatmeccsre is… Reméljük, idén túlleszünk ezen a pandémián, és újra teljes vagy teljesebb mezőnyöket láthatunk majd.

»»

Helyosztó – MP-bajnokság 2022, 2. forduló

Gulyás Dániel - 2022. január 13.
A 2. fordulóval folytatódott a párosbajnokság minden osztályban. Sajnos ezúttal is voltak kimaradók és helyettesek – ez már csak egy ilyen bajnokság lesz. A szövetség lazított a hiányzási szabályokon, így talán könnyebb lesz kihagyni egy fordulót, ha nem érezzük jól magunkat és kitartó keresésünk ellenére sem sikerül helyettest találni.

»»

Helyosztó – MP-bajnokság 2022, 1. forduló

Gulyás Dániel - 2022. január 7.
Új év, új helyszín, új remények! A Récsei Center (a „Récsöl”) szép terme bár nekem kissé messzebb esik, mint a Böszörményi úti, azonban a világos, tág terem kárpótol. És még egy korai vacsorát is el lehet költeni a CBA melletti kis étkezdében a játék előtt. Szokásunkhoz híven ezúttal is az I/A osztály partijai lesznek a középpontban, azonban az alacsonyabb osztályokat is bemutatjuk 1-1 parti erejéig. »»

Újrakezdés – csb 2021, I/A 11. forduló

Gulyás Dániel - 2021. december 9.
Véget ért a 2021-es közép-magyarországi csapatbajnokság az I/A osztály utolsó fordulójával. Bár a legfontosabb kérdés,azaz ki lesz a bajnokcsapat, már eldőlt, a dobogósok az érmeik fényesítéséért, a többség pedig a hatba jutásért (ami országos döntőt ér), illetve a kiesés elkerüléséért küzdött.

»»

Újrakezdés – csb 2021, I/B 11. forduló

Fazakas Gergely, Gulyás Dániel - 2021. december 2.
Véget ért az I/B osztály bajnoksága, azonban nem egy, hanem két bajnokot is avattunk kedden, ugyanis a GAMAX a kívánt mértékben nyerte halasztott meccsét, így ő lett az I/A bajnoka, ott a jövő hét csak a dobogóról és az országos bajnoki helyekről, kiesésről szól majd. De nézzük, hogyan alakult az I/B hajrája! A két biztos feljutó már megvolt, hiszen a .böszörmény és a Szigethy-MTK egyaránt egy meccsnyinél nagyobb előnnyel rendelkezett az üldözők előtt, azonban az első helyért egymással küzdöttek, ahol mondhatni örömjátékkal, „sokgólos” meccsen döntötték el a bajnoki címet. Erről a mérkőzésről a cikk második felében számolunk be.


»»

Újrakezdés – csb 2021, 11. játékhét

Gulyás Dániel - 2021. november 25.
Az új időpontokkal sikerült elérni, hogy a különböző osztályok más-más héten érnek véget. Ezen a héten a II. osztály végzett, az ELTE lett a bajnok, gratulálunk! Részletek lejjebb. Az I/A-ban egy meccs maradt el. Mivel még van 2 hét az utolsó fordulóig, bizonyára lesz idő lejátszani a GAMAX–Grand Slam mérkőzést, azaz az első a 12. ellen. Ha a GAMAX maximum közelében szerez, már az utolsó forduló előtt megnyerheti a bajnokságot.


»»

Újrakezdés – csb 2021, 10. játékhét

Gulyás Dániel - 2021. november 19.
Folytatódott a bajnokság, legalábbis részben. Az I/B és a II. osztályban teljes fordulót rendeztek, míg az I/A elvben (járványügyi okokból) nem játszott volna, azonban mindenki megfelelőnek gondolta ezt a keddet, hogy lejátssza elmaradt mérkőzését, így végül 3 találkozót itt is rendeztek, és végre teljes a tabella. »»

535 cikk