Bridzsélet - Bajnokságokról

541 cikk

Butaságom története – csb II. osztály 6. forduló

Bóc István - 2010. október 21.
A remek film címe eléggé jellemző erre a partira. Látszólag unalmas, nyilván szinte mindenki, mint én is, 4 kőrt játszik (még ha a 3 szannak is van realitása), de lássuk csak, mi történt.             »»

Egy marék dollárért: a démon gyermekei (különkiadás)

Szalay György - 2010. október 20.
A (vörös) démon kék gyermekei. Az Amerikából visszatérő Gamax ellenfele a Dumbovich csapat volt a halasztott, csütörtöki mérkőzésen. Sajnálatos módon csak félig (a második félidőre) sikerült megoldani, hogy ezen a szinte jelentéktelen összecsapáson ugyanabban a sorrendben játsszák a partikat. Mi ennek a jelentősége? – kérdezhetik. Önök szerint mindegy vagy sem, hogy egy pár az 5. és a 6. vagy a 13. és a 14. leosztásban bukik két szlemet egymásután? (Mindkettő impasszos volt, végül kihúzták őket.) »»

Kömaré Csaba jelenti – csb I/A 4–5. forduló (meg egy kis I/B)

Talyigás Péter - 2010. október 20.
Nem is volt olyan régen, hogy meghivatkoztam Ziát. Most egy másik elméletével állok elő, és az elmélettel kapcsolatban komoly hiányérzetemnek is hangot adok. Zia azt mondja, hogy egy hosszabb versenyen három fázisát érdemes megkülönböztetni a pillanatnyi formának, és ezekhez érdemes igazítani stratégiánkat.          »»

Mit mond a kártya? – csb III. osztály 11–12. forduló

Gulyás Dániel - 2010. október 19.
Kis kitérőt teszünk, hogy a jövő, azaz a legalacsonyabb osztály eredményeit vetítsük előre. Mivel itt játéknaponként 2 meccset játszanak, elég fárasztó volt kivetni az eredményt, meglátjuk, megérte-e! Segítségként zárójelben az aktuális helyezés.       »»

Kömaré Csaba jelenti a közelmúltból – csb I/A 2–3. forduló

Talyigás Péter - 2010. október 16.
Csaba a második fordulót követően jelentősen megsértődött, mert csapata jelentős vereséget szenvedett, vagy – és ez a valószínűbb – egyszerűen csak nem ért rá. Ne firtassuk, örüljünk, hogy ismét velünk van, és visszamenőleg is megoszt néhány partit az elmúlt fordulókból, amelyek talán még (már?) nem számítanak lerágott csontnak.       »»

Egy marék aranyért: távol Amerikától – 5. forduló

Szalay György - 2010. október 14.
A héten a Gamax a keddi meccs helyett kipihenhette az újabb peches korai búcsút az álmok földjén, mert a Töfi házaspárja meg dedeket segített tájékozódni az Újvilágban: így egymás elleni összecsapásuk elmaradt. A legnagyobb édeklődéssel a Galim–Elastron és a Hegyvidék–Interface meccseket vártuk.     »»

Ne kapkodj! (V.) - csb I/A 5. forduló

Koltai Gábor - 2010. október 13.
Ez a forduló elég kapkodós volt, a fejükhöz kapkodtak sokan a nem éppen szolid leosztások miatt, ezért kezdjük egy nyugodt kis parti átgondolt ellenjátékával (sehol se ment így, de mehetett volna):         »»

Mit mond a kártya? – csb I/B 5. forduló

Gulyás Dániel - 2010. október 11.
A Kártya Szelleme(s) ismét a Böszörményi úti játékteremre veti jövőbe látó tekintetét, ám egy oldalpillantásban azért a Philadelphiában küzdő ifjak (hajrá, magyarok!) is részesülnek. Fókuszban az I/B!           »»

Egy marék aranyért: vessző, paripák - 4. forduló

Szalay György - 2010. október 8.
A jó hírrel kezdjük, vagy a rosszal? Elmaradt a forduló egyetlen rangadója, a Gamax-Dumbovich, előbbiek amerikai útja miatt. Erről a mérkőzésről természetesen később első kézből beszámolunk.         »»

Ne kapkodj! (IV.) - csb I/A 4. forduló

Koltai Gábor - 2010. október 6.
Tudtam, hogy baj lesz ebből a cikksorozatból. Az ellenfeleink alig hibáznak már, annyira igyekeznek minden licitjüket, minden hívásukat alaposan megfontolni. Ez még csak hagyján, de kedvenc partnerem is elkezdte már... Hova jutunk így?       »»

541 cikk