Bridzsélet - Bajnokságokról

513 cikk

IMP-bajnokság 2022, 1. forduló

Gulyás Dániel - 2022. május 4.
Az első játéknappal megkezdődött az idei mini IMP-párosbajnokság. Mini, mivel a szokásos 8 helyett csak 4 partit játszunk minden ellenfél ellen, nyolc helyett pedig csak négy játéknap lesz, de hát ez még a vírus és a költözés mellékhatása.

»»

Kis hiba, nagy parti, meg egy ritka madár – OMP-döntő

Ráduly Csaba - 2022. április 28.
Az országos MP-döntő első fordulójában került terítékre a következő parti.

»»

Ferenczy a Récsei Centerben

Fazakas Gergely - 2022. április 27.
A Magyar Kupa negyeddöntőjének második fordulójában a Szigethy csapat tetemes előnnyel látott neki. Ellenfelünk, az Ecosoft azonban nem adta fel, és szinte az egész első napi termésünket elolvasztották. Hogy ellenfeleink mennyire ádáz módon küzdöttek, arra a 20-as partit mutatnám.
»»

Talpon maradni – Magyar Kupa 2022, 8. játékhét

Gulyás Dániel - 2022. április 27.
Véget értek a küzdelmek a Magyar Kupában a budapesti ágon, bár az összes helyezettet és továbbjutót nem tudjuk, egy óvás miatt ugyanis a Galim–Fészek meccs eredménye változhat (döntetlenre végeztek az asztalnál a felek, ami a FÉSZEK továbbjutását jelenti jelenleg). Befejeződött a Pikk Kupa is, itt a Grand Slam győzött nagy csatában.
»»

Talpon maradni – Magyar Kupa 2022, 7. játékhét

Gulyás Dániel - 2022. április 21.
A Magyar Kupában lejátszották a negyeddöntőket, így már megvan három továbbjutó is, a GAMAX ugyanis még mindig csúszásban van a világbajnokság miatt. Az ELTE elleni meccsükön vezetnek a félidőben 25 ponttal, tehát az egyetemisták szépen tartják magukat, folytatás a napokban.

»»

Talpon maradni – Magyar Kupa 2022, 6. játékhét

Gulyás Dániel - 2022. április 13.
A Magyar Kupában megkezdték a negyeddöntőket, illetve rövidített (32 leosztásos) meccsen továbbjutott a 8 közé a GAMAX a FÉSZEK legyőzésével szoros csatában. A halasztásra Winkler Gáborék bravúros világbajnoki szereplése miatt volt szükség (még egyszer nagy gratula!).
»»

Vidékbajnokság – egy pesti szemével

Gulyás Dániel - 2022. április 12.
A Magyar Kupa budapesti ágán csapatunk, a TMX nem hozta az elvárhatót, kiestünk a selejtezőkön, és csak a Pikk Kupában folytathattuk. Ekkor kaptuk partneremmel, Hodosi Péterrel a meghívást, akarunk-e a Vidékbajnokság csapatversenyében játszani egy igazi vidéki párral (mivel mi tősgyökeres pestiek vagyunk). Kiderült ugyanis, hogy a szabályok szerint, aki nem játszik az MK főágon Budapesten, részt vehet ezen a versenyen. Sikerült is egy erős párt csapattársnak invitálnunk, a Zsák Zoltán–Grezsa Krisztián kettős neve ismerősen (és jól) cseng sokunknak.

»»

Talpon maradni – Magyar Kupa 2022, 5. játékhét

Gulyás Dániel - 2022. április 6.
Folytatódott a KO a Magyar Kupában és a Pikk Kupában is, bár nem minden meccset fejeztek be, illetve van, amit még el sem kezdtek – hiszen a válogatott gerincét adó GAMAX a világbajnokságon vitézkedett szerdáig, az USA 1 elleni negyeddöntőben, mindannyiunk hatalmas örömére, így természetesen halaszthatott. »»

Talpon maradni – Magyar Kupa 2022, 4. játékhét

Gulyás Dániel - 2022. március 30.
Megkezdődött az egyenes kiesés a kupákban – a Magyar Kupa főtábláján azonban a vb miatt három meccset sem kezdtek el a nyolcból, így nehéz a kimenetelükre tippelni. Mivel a 64 leosztásos meccsek két hétig tartanak, talán jövő héten le tudják játszani a mérkőzéseket. »»

Talpon maradni – Magyar Kupa 2022, 3. játékhét

Gulyás Dániel - 2022. március 23.
Befejeződtek a selejtezők, véget ért a harmadik játéknap. Meglepetésekben nem volt hiány, több magasan kiemelt csapat is lemaradt a főtábláról, de olyan is volt, aki csak második helyen jutott tovább – így megkavarva a főtábla ágait, amelyek eléggé felemásra sikeredtek. »»

513 cikk