Bridzsélet - Bajnokságokról

541 cikk

Még nem dőlt el minden – csb 2022 I/B és II. osztály 10. játékhét

Fazakas Gergely - 2022. november 20.
Az I/B utolsó előtti fordulójára sűrűsödtek az izgalmak. A felsőházban közepes győzelmek születtek, egyik meccs eredménye sem lett szoros, de kivégzések sem akadtak. Az eredmények: Ecosoft–Feel the Beat meccs volt 6,06–13,94, Izobau TSC–Durostone 14,82–5,18, Libella–Grand Slam 13,12–6,88, Blackout – SZTAKI 7,40–12,60. Az alsóházban a Pikk és a Lapszámosok helyzete látszik kilátástalannak, mindketten egy pontnál is kevesebbet szereztek az Artemixtől, illetve a Young Boystól: Lapszámosok–Young Boys 0,89–19,11, ELTE–Cyan 12,78–7,22, Balásy–Hazai 9,56–10,44, Artemix–Pikk 19,85–0,15.

»»

Új év, új remények – csb 2022 I/A 10. forduló

Gulyás Dániel - 2022. november 16.
A tizedik teljes fordulót, valamint azt megelőzően két elmaradt meccset is lejátszottak/tunk ezen a héten. Utóbbiakon a GAMAX nagy arányban legyőzte az Interface-t, míg mi, azaz a TMX közel döntetlent játszottunk a Szigethy ellen. A forduló nagy rangadójának tűnt a GAMAX–Visoft, hiszen mindkét csapat a dobogó környékén foglalt helyet a meccset megelőzően. Nos, a különbség a vártnál nagyobb lett, így a hazaiak lassan hűthetik a pezsgőt – ha a hétfői, utolsó halasztott összecsapáson legalább 8 pontot szereznek, már bajnokok az utolsó kanyartól függetlenül.

»»

Tömve volt a versenyterem – Ifjúsági és szenior bajnokság

Argay Zsolt - 2022. november 14.
Sokak örömére hat év után újra megrendezték az ifjúsági bajnokságot. Ezzel egyidőben zajlott a szeniorok bajnoksága, illetve a teljesen kezdők versenye is. Ez utóbbiak nagyrészt gimnáziumi szakkörökön tanulnak bridzsezni. Az ifi versenyt a közelmúltban elhunyt Sebes Gábor családja támogatta, amiért ezúton is szeretnénk köszönetünket kifejezni. Minden kategóriában hagyományos módon kártyával játszottak, a kezdőknél nem volt screen. Rekordszámú induló volt, hiszen 18 pár nevezett az ifi bajnokságra és további 10 pár játszott a kezdők versenyén. Az ifi bajnoksághoz hasonlóan 9 asztalon ment a játék a szenioroknál is.

»»

Minden bizonytalan – csb 2022 I/B és II. osztály 9. játékhét

Fazakas Gergely, Hazai Tamás - 2022. november 13.
A heti fordulóban az 1/B osztályban csak egyvalami lett bizonyos: hogy minden meccset lejátszottak. A felsőházban borult a papírforma: a meccselőnnyel vezető Feel the Beat felforgatott leülést választott, gyakorlatilag mindenki játszott mindenkivel, és ez a jó érzékű zsugásokból álló Libella ellen megbosszulta magát (Libella–Feel the Beat 15,76–4,24). A második helyen álló Ecosoft 1 pontos győzelmet szerzett az I/A osztályt szintén megjáró Grand Slam ellen. A múlt héten leszakadni látszó SZTAKI 15,78-ra verte a feljutásban idáig jobban reménykedő Izobau TSC-t, és végül a nyugodt harmadik helyen álló Durostone a fiatalokat ismét jól bevető Blackouttól kapott ki 16,79–3,21-re. Még két teljes forduló hátravan, és ezalatt gyakorlatilag bármi elképzelhető. Ha a körmérkőzés öt meccsét plusz az alsóház csapataitól hozott fele pontokat (azaz még két meccsnyit) nézünk, akkor csak a SZTAKI van éppen a tízes átlag alatt, és még öt csapat van 10 és 10,7 között. Az Ecosoft és a Feel the Beat ugyan szinte meccselőnnyel vezet előttük, de a heti forduló alapján a maradék két héten bármi elképzelhető. »»

Új év, új remények – csb 2022 I/A 9. forduló

Gulyás Dániel - 2022. november 9.
A kilencedik fordulóra került sor az első osztályban, és ezúttal az összes összecsapást lejátszották. Az elmaradt meccsek száma is csökkent, A P-T az Interface-t, míg a Visoft az MTK-Dienest győzte le halasztott meccsen, a FÉSZEK pedig a Szigethyt verte magabiztosan, így csak három maradt. Mi, azaz a TMX csütörtökön behozzuk az elmaradását, a GAMAX-ra azonban még két elmaradt csata is vár. »»

Csapataik harcban állnak – csb 2022 I/B 8. játékhét

Fazakas Gergely - 2022. november 6.
A csonka szerda az I/B osztályban is éreztette hatását: a nyolc meccsből csak hatot játszottak le, az alsóházban és a felsőházban is későbbre került egy-egy találkozó. Ami a felsőházat illeti, a Feel The Beat sem játszott, de még így is vezet. Az Ecosoft csak minimális pontot engedélyezett a SZTAKI-nak, így ez utóbbi valószínűleg kiszállt a feljutásért vívott harcból. A Feel The Beat és az Ecosoft mellett reális esélye az elég kiegyensúlyozott Durostone-nak (14,54 a Libella ellen) és a bajnokság végére nagyon hullámzóvá váló Izobau TSC-nek (csak 5,18 pont a Grand Slam ellen) lehet.

»»

Új év, új remények – csb 2022 I/A 8. forduló

Gulyás Dániel - 2022. november 3.
A nyolcadik forduló sem volt teljes, sőt – de ennek ezúttal oka volt, a Small Federation Games, azaz a kis szövetségek versenye, melyet a héten rendeznek. A heti csb-fordulóban három csapat is kénytelen lett volna fontos játékosa nélkül kiállni, így két meccset halasztottak, míg a Galim–FÉSZEK meccset előre hozták, ennek eredménye pedig 77–55 lett. Ezzel a Galim megerősítette helyét a felsőházban, míg a művészek átlag alá csúsztak. Az elmaradt meccsszámláló ezúttal haton áll, és már csak három hét van hátra, van, akinek 5 mérkőzést kell majd ezalatt lejátszania, izgalmas végjáték elé nézünk.

»»

Alsóház, felsőház – csb 2022 I/B és II. osztály 7. játékhét

Fazakas Gergely - 2022. október 28.
Minden osztályban még négy hét van hátra – de míg a másodosztályban ez a körmérkőzésből még nyolc hátralévő meccset jelent, az I/B két körében már mindenki játszott mindenkivel, és kialakulta fölső és alsó nyolcas. A B csoportban csak a továbbvivendő pontok okoztak izgalmakat, a mezőny már korábban kettévált. Az A csoportban azonban a vezető kettős mögött még négy csapat ácsingózott a maradék két bejutó helyre. »»

Új év, új remények – csb 2022 I/A 7. forduló

Gulyás Dániel - 2022. október 26.
A hetedik játéknapon (ki gondolná?) megint csak öt meccsre került sor, ezúttal a P-T–GAMAX rangadó maradt el. Mivel időközben két mérkőzést pótoltak, „csak” négy a hiányok száma. Az eredmények: Angels–FÉSZEK 91–72 és Budaörs 17–P-T 80–57.

»»

Az izgalmak fokozódnak – csb 2022 I/B és II. osztály 6. játékhét

Fazakas Gergely - 2022. október 21.
Az I/B az utolsó előtti fordulót teljesítette a körmérkőzéses alapszakaszból. Már csak egy elmaradt mérkőzés van hátra, amelyik főleg a Grand Slam számára izgalmas. Ha ezen a meccsen és az utolsó fordulóban hozza átlagát, bejut a felsőházba. Ha két nagyon rossz eredményt produkál, akkor a B-csoportban utána következő négyesből elvileg bárki bekerülhet még a első négyesbe – ahol a Feel the Beat, a SZTAKI és a Durostone már bent van, és a továbbvitt pontjait számolgatja. Az A csoportban csak az Izobau és az Ecosoft helye látszik bizonyosnak, az előretörő Libella, a lecsúszni kezdő ELTE, a Blackout és a Lapszámosok közül bármelyik kettő felkerülhet még.
»»

541 cikk