Fontos változások a 2016. évi KMR CSB kiírásában

Tisztelt Sporttársunk!

A CSB kiírásának néhány fontos részletét kiemeljük, nehogy – elkerülve a figyelmeteket – gondot okozzanak.

1.      A tagdíjhátralékát a második versenynapon sem rendező játékost a VRB automatikusan törli a csapat névsorából, a versenyen már aznap sem játszhat.

2.      A hosszú helyettesítést a játék kezdete előtt a tornavezetőnek és az ellenfélnek is be kell jelenteni. A helyettesítés szabályszerűségét a tornavezető ellenőrzi; egyidejűleg a helyettesítés tényét a helyettesítést kérő egységnek a zsűrikönyvbe rögzítenie kell. A helyettesnek is rendelkeznie kell érvényes versenyengedéllyel vagy ideiglenes versenyengedéllyel.
Megszorítás: a mesterpont korlátozáson túl egy benevezett játékos legfeljebb egy osztállyal alacsonyabb osztályban helyettesíthet, mint ahová benevezték. A hosszú helyettes nem lehet egy csapatból törölt játékos, és nem lehet a versenytől visszalépett vagy a versenyből kizárt csapat tagja; kivéve, amennyiben egyáltalán nem játszott ott, ahova eredetileg nevezett – de az új csapatban való szerepléshez ez esetben a VRB előzetes engedélyét kell kérnie (indok: a helyörökléssel ne lehessen így visszaélni).

3.      A félidőben és a játék végén az egyeztetett IMP-eredményt össze kell hasonlítani a zsűriasztalnál a BM-ben szereplővel. Egy csapat tagjai csak akkor hagyják el a versenytermet, ha a két eredmény egyezik. A két csapat által így egyeztetett eredmény végleges, azon módosítani nem lehet.

4.      BM-ben rögzített játékosok cseréje: Amennyiben a csere ténye a forduló napján – legkésőbb másnap éjfélig elküldött e-mailben – nem kerül rögzítésre, úgy a BridgeMate-be beírt felállás a hivatalos, a helyöröklés és mesterpont-osztás szempontjából mérvadó, és további reklamációnak helye nincs.

5.      Sárga, piros rendszert vagy barna konvenciót alkalmazó párok számára kötelező legkésőbb a rendszer, illetve a konvenció alkalmazását megelőzően legalább egy héttel e-mailben csatolva elküldeni ellenfelüknek a bajnokság honlapján megadott címére és a vrb@bridzs.hu címre. (További megkötések a részletes versenykiírásban!)

6.      A halasztott mérkőzés időpontjáról a csapatoknak a halasztási szándék rögzítése után egy héten belül meg kell állapodniuk, és azt a VRB felé írásban rögzíteniük kell.

7.      A monitorokon jelzett játékidő vége előtt két perccel új leosztás már nem kezdhető el – ha mégis megtennék, azt a tornavezető érvényteleníti, és eljárási büntetést is kiszab.