Barion Pixel
HUEN

Kezdőoldal

Magyar Ádám - 2016. november 4.

Győzött a magyar csapat Dubrovnikban!

Szerdán kezdődött a Kis Szövetségek Európa-Bajnoksága Dubrovnikban.

A magyar csapat Dumbovich Miklós–Winkler Gábor, Kemény György–Szalka Tamás összeállításban ült asztalhoz, és rögtön a verseny elején az élre állt. A már lezajlott 14 fordulóban egyetlen – kis arányú – vereséget szenvedtek el a csehektől, a többi meccset kisebb-nagyobb (inkább nagyobb) arányban megnyerték.

Három fordulóval a verseny vége előtt 10 VP előnnyel vezetnek a második helyezett észtek, és 20 VP-vel a harmadik litvánok előtt. Az utolsó három ellenfél Monaco (szerencsére nem a "nagy" monacoi csapat), Szlovákia és Horvátország. Szlovákia a negyedik, a másik két csapat a középmezőnyben van.

Az eredményeket a BBO felületén és itt lehet követni.

 

Frissítés:

A pénteki utolsó három fordulóban Monaco ellen nagyarányú vereséget szenvedtünk (3,58 VP), de ezzel is megőriztük a vezetést, amit már az utolsó két fordulóban sem engedtünk ki a kezünkből. Az utolsó előtti fordulóban 16,20 VP-t szereztünk a szlovákok ellen, de az észtek és litvánok még ekkor is szorosan tapadtak ránk. Az utolsó forduló kilenc partija izgalmasan alakult. A horvátok egy szerencsés szlemmel (kellett hozzá a 3-3 káró, és még hogy a kőr király az indulónál legyen) tízpontos vezetésre tettek szert, ami után az észtek - átmenetileg - át is vették az összetettben a vezetést. De aztán három tízpontos írás jött nekünk (végül 16,83 VP), és ugyan az észtek is nyertek, de végül 4 VP-vel a magyar csapat nyerte a Kis Szövetségek Európa-bajnokságát. 

Gratulálunk a Winkler Gábor, Dumbovich Miklós, Szalka Tamás, Kemény György összeállítású magyar csapatnak!

Frissítés 2:

Kemény–Szalka a második, Dumbovich–Winkler a hetedik helyen végzett a csapatversenyt követően megrendezett 20. nyílt horvát párosversenyen.